• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 17 z 32
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 32

#498450  autor: Spamer ;)
 22 sie 2011, 19:43
Freshcie odebrałem dziś telefon, dostałem kartę Play Fresh w takiej zamykanej wizytówce, na koncie było 1 zł na głównym i 4 zł na promocyjnym + 1024 MB transmisji danych. Pierwsze wrażenie moje to design, ale jak kliknąłem przycisk u góry by go włączyć, czekałem ok. 2 minuty jak nie więcej, emocje moje opadły. Odtworzyłem pudełko (zaplombowane) a tam ładowarka (bez kabla?), kabel USB (ładuje telefon) i karta 1 GB microSD, nie było słuchawek które są potrzebne do słuchania Radia i to tyle w zestawie. Jeszcze była w nim pusta saszetka jakby po rysiku, którego nie było. Ogólnie telefon chodzi mi szybko, Wi-Fi w miarę czułe, złapało mi (Cyfrowy Polsat?). Sieć GSM (taką tylko mam) działała sprawnie, dziwne jak nie było zasięgu, to były max. kreski z tego co wiem Aero2 oczywiście pisało "Tylko Alarmowe". Aparat i Wideo wszystko dobrze dźwięk, ale na obrazie takie kwadraty latają jak się dobrze wejrzeć w nie. GPS sprawdzał sygnał i nie mógł przestać tego robić (czyżby aż tak słaby moduł?). Pisanie SMSów trudne jak cholera, czy to na tej klawiaturze Touch(coś tam) czy to na Androidowej. Przeglądanie stron na Standardowej przeglądarce czy to na Operze jest przyjemne, wtyczki działają. Wgrana jest wersja Android 2.2.1, kolory odwzorowywane są śliczne według mnie. Z boku po prawej stronie mamy pogłaśnianie/ściszanie dźwięku. Mamy też 5 przycisków pod ekranem, środkowy można wcisnąć ale też jakby to był touchpad w koło się obraca palcem albo w dół a na ekranie się przesuwa. Panel ekranu bardzo czuły, na każde muśnięcie palcem. Co do prowadzenia rozmowy nie mam zastrzeżeń, ale dźwięk jego jakość muzyki mógł by być lepszej jakości i głośniej nadawać. Co do tych zadań testujsmartfona.pl, konsultantka powiedziała mi że można wygrać dodatkowe GB danych na internet lub koszulkę z wizerunkiem Play.
Jutro już go oddaje, 1 GB transferu po zasięgu Play i Plus mi zostaje, a to wszystko za darmo. :smt005 Telefon nie wypał według mnie, niedopracowany, widać jak były cięte koszty w firmie. Miałem trzymać go do końca terminu 14 dni, ale co będzie w szafce mi leżał, inni chętni napaleni na niego czekają w kolejce. :-D Co tu dalej mówić, wszystko inne tylko nie Android i Dotyk, nie ma jak bez systemowy low end z klawiaturą...

#498455  autor: KamaZ
 22 sie 2011, 20:50
Odebrałem dzisiaj i nawet nie ma co porównywać do Xperii X10, ale to jedyny Android do którego mogę go porównać :wink:
Jak na razie denerwuje mnie dotyk mniej czuły niż w Xperii i chwilowe myślenie telefonu przy uruchamianiu aplikacji.
Jestem jeszcze ciekawy baterii 1150 mAh, bo nieciekawie się zapowiada.

#498457  autor: ArkadiusW
 22 sie 2011, 21:01
Witam wszystkich. Też odebrałem ten "cudowny" telefon i niestety porażka. Obecnie mam jeszcze Nokię 5800 i ona chodzi szybciej niż ten Huii. Problem mam z tą aplikacją do rejestracji - zainstalowałem (nawet 2 razy) niestety ani punktów na koncie ani żadnego nowego zadania - coś nie tak robię?

ArkadiusW

#498471  autor: potargany
 22 sie 2011, 21:38
Arek - pierwsze pkt po 24 h , aplikacja działa w tle

A mi się nie udało odebrać HUJAWEJA , mam złamany dowód w pół ( ponoć można na 2 gi dokument ) ale prawka nie honorują :D A Paszportu Polsatu nie posiadam

Pieniądze to nie wszystko ...

#498473  autor: MK_
 22 sie 2011, 21:41
Arek - pierwsze pkt po 24 h , aplikacja działa w tle
U mnie to i po 48h się nic nie pojawiło, mimo że aplikacja dalej w tle. Ale w sumie mam to gdzieś, i tak już jestem wystarczająco zniesmaczony Androidem :P

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#498475  autor: ArkadiusW
 22 sie 2011, 21:48
Sam android jest oki choć nie na tym sprzęcie. A z punktami to fakt mam gdzieś głupie filmiki :) Też mi nagroda :(

ArkadiusW

#498476  autor: MK_
 22 sie 2011, 21:49
Jestem jeszcze ciekawy baterii 1150 mAh, bo nieciekawie się zapowiada.
Bateria mimo czterocyfrowej pojemności to totalna tragedia, ale w sumie tak jak we wszystkich smartfonach z Androidem. Bezsensowne ciągłe łączenie się z internetem ją wykańcza. 1-2 dni intensywnego użytkowania maks.

#498484  autor: KamaZ
 22 sie 2011, 22:30
Wydaje mi się, że nikt wcześniej nie wspomniał (jeśli jest inaczej proszę mnie poprawić), że środkowy przycisk to mysz optyczna. Ciekawa sprawa 8)

Ja obstawiam, że jakieś 1,5 dnia nie więcej będzie mi trzymał no chyba, że go położę na biurko to więcej.

#498487  autor: Spamer ;)
 22 sie 2011, 22:41
KamaZ pisze:Wydaje mi się, że nikt wcześniej nie wspomniał (jeśli jest inaczej proszę mnie poprawić), że środkowy przycisk to mysz optyczna.
Proszę:
Spamer ;) pisze:Mamy też 5 przycisków pod ekranem, środkowy można wcisnąć ale też jakby to był touchpad w koło się obraca palcem albo w dół a na ekranie się przesuwa.

#498492  autor: Kaczy
 22 sie 2011, 22:51
Spamer ;) pisze:Odtworzyłem pudełko (zaplombowane) a tam ładowarka (bez kabla?), kabel USB (ładuje telefon)
Rozwiązanie rodem z iPhona :) Kabel USB wkładasz do ładowarki (tej bez kabla) i już masz ładowarkę. Bardzo fajna opcja - w samochodzie mam wejście USB - dzięki temu nie muszę kupować ładowarki samochodowej :)
MK_ pisze:Problem w tym, że ja chcę mieć połączenie z siecią wtedy kiedy potrzebuje, a nie kiedy wielki brat z Google chce
Ja używam APN OnOff i to ja decyduję kiedy telefon łączy się z netem :)

...::: Made for loneliness :::...

#498494  autor: MK_
 22 sie 2011, 22:53
Można też ładować inne rzeczy np otwarzacz MP3.

#498495  autor: rogmaniek
 22 sie 2011, 22:59
Od soboty mam ten tel. Niestety dość wolno reaguje. Jakbym miał pisać wiadomości, to chyba nerwicy bym się nabawił. Mam wrażenie, że długo wczytuje strony. A mając tę samą kartę SIM w netbooku, strony, wg mnie, otwierały się szybciej.
KamaZ pisze:środkowy przycisk to mysz optyczna. Ciekawa sprawa
Też mnie to pozytywnie zaskoczyło. I dopiero dziś to odkryłem przez przypadek :smt042

Bateria 1 dzień, i to bawiąc się może z dwie, trzy godziny. Jak dla mnie porażka. Wolę jednak standardowe klawiatury. Może Android jest ciekawym system, ale jak tam wolę Symbiana.

Sam mam już ochotę zwrócić ten telefon. Jedyna duża zaleta, wg mnie, to dość solidne wykonanie. Ale i tak dla mnie jest to cegła :smt047 Reasumując nie dałbym za ten telefon nawet tylko 400zł.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#498503  autor: MK_
 22 sie 2011, 23:24
Może Android jest ciekawym system, ale jak tam wolę Symbiana.
Dwa lata temu powiedziałbym Ci że nigdy czegoś takiego bym nie powiedział o Symbianie :P Ale odkąd zaczął się wszędobylski Androidowy lans to doceniłem Symbiana :P

#498505  autor: Spamer ;)
 22 sie 2011, 23:31
rogmaniek pisze:Reasumując nie dałbym za ten telefon nawet tylko 400zł.
Polemizując, ile wg. Ciebie jest on wart? ;-)

#498506  autor: armator11
 22 sie 2011, 23:36
MK_ pisze:Ale odkąd zaczął się wszędobylski Androidowy lans to doceniłem Symbiana :P
W czym symbian lepszy?

#498508  autor: MK_
 22 sie 2011, 23:44
Na przykład nie jest 25 godzin na dobę podłączony do wielkiego brata Google.

#498510  autor: michalus
 22 sie 2011, 23:45
Przeciez nie musi byc polaczony 24h na dobe do internetu.Mozna wylaczyc transmisje sieci komorkowej.Jest APN droid ewentualnie.Symbian to system przestarzaly.To prosty telefon z androidem low-end ale co do jakosci wykonania moim zdaniem nie ma sie do czego przyczepic.

#498511  autor: MK_
 22 sie 2011, 23:48
Symbian to system przestarzaly
Jeżeli w pełni zaspokaja potrzeby użytkownika to nie jest przestarzały . Jest naprawdę wielu użytkowników którzy ani nie myślą zmieniać go na zielony system. Nie każdy lubi bawić się co chwile ustawieniami transmisji danych, czy synchronizować się z głupim kontem Google tylko po to, żeby pobrać sobie aplikacje. I niech tu się nie zacznie wojna z zaciętymi "wyznawcami" Androida bo to naprawdę tylko zależy od oczekiwań i zastosowań, a nie czy coś jest trendy i na czasie.

#498515  autor: KamaZ
 23 sie 2011, 00:12
rogmaniek pisze:Jedyna duża zaleta, wg mnie, to dość solidne wykonanie. Ale i tak dla mnie jest to cegła :smt047 Reasumując nie dałbym za ten telefon nawet tylko 400zł.
Dodałbym jeszcze funkcje routera wifi jako zaletę 8) 400 zł za nowy telefon z Androidem jest chyba ok. Chociaż znów porównując do X10 można się zrazić do Androida jak się nie ma kontaktu z innym telefonem.
MK_ pisze:Dwa lata temu powiedziałbym Ci że nigdy czegoś takiego bym nie powiedział o Symbianie :P Ale odkąd zaczął się wszędobylski Androidowy lans to doceniłem Symbiana :P
W zwykłym klasyczny telefonie np. E52 symbian jest według mnie jest bardzo funkcjonalny i poręczny, ale do smartfona nie pasuje. Ostatnio bawiłem się N8 i chyba jedyna zaleta Symbiana zamiast Androida w tym telefonie to darmowe Ovi Mapy :wink: Marnuje się kawał dobrego sprzętu przez to.

Swego czasu też nie byłem zbyt pozytywnie nastawiony do Androida właśnie przez to, że go tak reklamują wszędzie, ale kupiłem do testu telefon i jednak wiem czemu wielu ludzi go chwali. Inna sprawa, że teraz wciskają ludziom smartfony a większość i tak używa je do smsów i dzwonienia, bo tyle im wystarcza. Później jest tylko narzekanie, że telefon ciągle łączy się z internetem, bateria nie trzyma tyle co w starej nokii itp. Moje 2 telefony łączą się wtedy kiedy ja chce, bo wystarczy wejść w ustawienia i po problemie. Jak ktoś nie ma zamiaru używać internetu w telefonie to nie ma sobie co zawracać głowy Androidem.

Ogólnie to dzwonienia i smsów mam E52, bo do tego mi wystarcza, ale wifi czasem też się przydaje i nawigacja a X10 jest do internetu przede wszystkim i czasami do dzwonienia. Niestety nie da się połączyć jednego i drugiego :wink:

#498520  autor: MK_
 23 sie 2011, 00:26
I w sumie jeszcze jedno... Jak można być takimi niedorozwojami żeby w takim telefonie nie zaimplementować trybu tylko UMTS? Na całym Śląsku P4 ma najporządniejszy UMTS ze wszystkich operatorów i ja naprawdę nie czuje potrzeby korzystania z GSMu. Totalny bezsens i szczyt idiotyzmu. :x

• Strona 17 z 32
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 32
  • 1
  • 15
  • 16