banderas pisze:kiedy ta fukcjonalność zostanie przywrócona?
Jest na produkcji. Niestety, nie znam szczegółów prowadzonych prac. Pewnie niedługo będzie ok.
banderas pisze:czy jak zlece zmiane nr tel w salonie będe miał jakiś wybór?
Nie do końca, ale Możesz np. poprosić w Salonie o utworzenie zgłoszenia i w jego treści zamieść koniecznie informację, aby skontaktowano się z Tobą przed zmianami.
lwiczek pisze:gdyby pani Anna K. raczyła kliknąć dwa razy miała by zapewne dostęp do wszystkich informacji (no chyba, że takowe są ukrywane, to dziwne...)
Zweryfikowałem to zgłoszenie i chcę Cie przeprosić za jego nieprawidłowe zamknięcie. Dane osoby odpowiedzialnej za jego zamknięcie przekazałem do osoby nadzorującej jej pracę. Z mojej strony chcę Ci powiedzieć, że sprawa została ponownie otworzona pod numerem zgłoszenia 27479905 i przekazano je do działu technicznego. Powiedz mi tylko jedną rzecz dla uściślenia, czy to dotyczy twojego numeru telefonu, z końcówką 63?
Ricki1980 pisze:Od drugiego lutego mam zgłoszenie dotyczące problemów z płynnym przejściem z 2G na 3G i na odwrót w miejscowości Rawicz.
Niestety, mozesz je jeszcze mieć, ponieważ są prowadzone prace modernizacyjne. Nie jestem jednak w stanie Ci powiedzieć, kiedy one dokładnie się zakończą. Na chwilę obecną mogą wystąpić utrudnienia w korzystaniu z sieci Play w Rawiczu. Roaming Plusa powinien działać bez zarzutów, choć za to nie odpowiadamy.
Ricki1980 pisze:Dodatkowo prosiłem również o wyłączenie uporczywego powiadomienia po przejściu na zasięg plusa przy włączonym pakiecie internetowym i zmianę nazwy miejscowości z Poznan na Rawicz.
Jak masz ten Pakiet i włączoną blokadę transmisji poza Plusem, to informacja ta jest generowana automatycznie, ze względów informacyjnych dla Ciebie, ponieważ dzięki temu, potem jakbyś korzystał z Plusa i złożył np reklamację na rozliczenia, jesteśmy w stanie Ci wówczas przekazać dane, że otrzymałeś informację o tym. Jak Chcesz to wyłączyć, bierzesz wówczas pełną odpowiedzialność za rozliczenia za transfer danych. Co do informacji (tzw Cell info) o miejscowości, często jest to przypisane do jakiegoś nadajnika. Generalnie jak bardzo chcesz to zmienić, to możesz też wyłączyć komunikaty sieciowe w telefonie i wówczas nie będziesz miał żadnej nazwy na ekranie telefonu. Nie zapomnij proszę, że tego typu informacja w żaden sposób nie jest inforacją lokalizacyjną. Jesto to komunikat sieciowy, przypisany do BTS (nadajnika).
playonline pisze:Dzieki. To przekaz jeszcze aby poprawili wyglad bramka.playmobile.pl
Spokojnie, wiemy o tym. Jest na produkcji.
playonline pisze:I dlatego dobrze by bylo gdyby kazdy operator zamieszczal na swojej www aktualne informacje o awariach itp...
Przekażę sugestię.
cudak10 pisze:Widzę że tak samo czytasz pisma jak całą reszta w Playu, sorki że użyje takich słów ale dla mnie macie jakieś problemy z myśleniem.
Odpowiedź juz Ci udzieliłem. Proszę Cię o usunięcie danych osobowych, gdyż narusza to ustawę o ochronie danych osobowych.
luccicare pisze:P4Y, czy są jakieś wolne etaty do pracy jaki ekspert P4?
Informacje o aktualnych rekrutacjach są zamieszczone na
www.playmobile.pl w zakładce "kariera".
mPablo pisze: Numery seryjne zdrapek, które kupiłem to:
10000000183871
10000000473374
To podpada pod sprawę dla UOKiKu...
A próbowałeś je wykorzystać? Czy nie dostałeś doładowania? Jak tak, to zgłoś reklamację.
max000 pisze:czy jak mam automatyczne wybieranie sieci i nie ma tej ikonki R to Internet będzie naliczany z pakietów?
Powiem Ci tak. Zamiast zastanawiać się, kiedy jesteś w zasięgu a kiedy nie, to najlepiej ustaw sobie blokadę transmisji danych w sici Plus i po kłopocie. Często bywa tak, że jak nie masz tej blokady, to jesteś w miescu "A" i pobierasz dane z Pakietu, ale wystarczy że przesuniesz się nawet o kilka metrów, do miejsca "B" gdzie akurat w tym miejscu będzie silniejszy zasięg Plusa i wtedy już transfer rozliczy Ci się poza Pakietem.
sql pisze:Osoba odbierające płaci tylko za odebranie połączenia zgodnie z cennikiem za odebranie połączenia w UE?
Generalnie samo przekierowanie oczywiście jest bezpłatne, ale jak jesteś na terenie Unii, to za połączenia odebrane na numerze przekierowanym zapłacisz tak, jakby ktoś dzwonił na niego bezpośrednio. Reasumując, połączeie zagraniczne jest wówczas rozliczane zgodnie z Cennikiem Oferty Biznes.
qper pisze:Dzisiaj przenieśliśmy z abonamentu 5 numerów do Fresha i od rana co kilka minut otrzymujemy kilkadziesiąt smsów na przemian o treści
Nadal masz takie utrudnienia?
kuwejt pisze:A tak na serio to spam jest chyba karany?
No nie. W tej konkretnej sytuacji te SMS - y mogły wyniknąć z różnego powodu. Nie weryfikowałem sprawy, więc trudno mi powiedzieć, czemu tyle ich było. Co do karalności... Jeżeli zgłosisz stosowne zastrzeżenia, to raczej nie jest to kwestia kary, tylko swego rodzaju odpowiedzialności za ewentualne usterki techniczne. Z pewnością za SPAM nikt do więzienia nie pójdzie

. Gdyby tak było, to chyba 90% osób by siedziało, gdyż na moją skrzynkę mailową (prywatną), dostaję masę SPAMu i nie mogę się tego pozbyć

. Nie mam zamiaru płacić za pocztę PRO bez spamu a tak... Cóż, trzeba się przemęczyć

. Ot wybaczcie, mój prywatny wątek

. Tak przy okazji, może ktoś coś poradzi na te uciążliwe reklamy? Moge powiedzieć, że prywatna pocztę mam na "wp". Niestety, Administrator jakoś nie kwapi się do pomocy

.
Quetzal pisze:Wypowiedzenie wysyła się pocztą, oczywiście poleconym -
Spoób złożenia wypowiedzenia jak i jego forma, jest ściśle określona w Regulaminie Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych, w par. 16 (dla usługi głosowej).
ukefake pisze:chciałbym się dowiedzieć jakie wynoszą kary za zerwanie umowy
Na wstępie zachęcam do zapoznania się z Ofertą Promocyjną "LongPlay za 1 PLN". Tam jest wszystko dokładnie ujęte. A odpowiadając na pytanie, nie ma kary.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.