Nosz do diabła, wysłałem zgłoszenie (27056984, wzglednie kompletne) 01.02.2011, dostałem odpowiedź dnia 07.02.2011 (już pomijam, ze wtedy nie mialem zupelnie dostepu do internetu) z wybitnie debilnym dopiskiem:
"Uprzejmie informuję, że w celu weryfikacji oraz rozwiązania problemu, proszę o wypełnienie poniższego szablonu
z danymi sprzed maksymalnie 2 dni". Czy ja wyglądam, jakbym miał maszynę czasu?!
Konsultant zaśpiewał sobie:
•Nr abonenta:
to nie widac w zgloszeniu?!
•Jakie są ustawienia sieci w telefonie (ręczne (GSM czy UMTS) / automatyczne)?
•Jakie są ustawienia operatora w telefonie (ręczne (P4 czy Plus) / automatyczne)?
•Częstotliwość problemu (rzadko / często / cały czas)?
był dopisek, że tak jak w poprzednich zgłoszeniach - chyba można sprawdzić (generalnie zgłoszenie było w tonie "problem znowu się powtarza)
•Miasto, w którym wystąpił problem:
•Dzielnica, w której wystąpił problem:
•Ulica, przy której wystąpił problem:
Lokalizacja podana
•Czy w innych lokalizacjach problem też występuje (gdzie)?
•Gdzie występuje problem (wewnątrz budynku / na zewnątrz)?
vide poprzednie zgloszenia
•Model telefonu:
Podany
•Komunikat na wyświetlaczu:
Ba, nawet zdjęcie podesłałem...
•Jakie komunikaty słychać w słuchawce?
Zgloszenie dotyczylo braku mozliwosci nawiazania polaczenia w ogole / 'tylko 112'
•Czy po przełożeniu karty SIM do innego aparatu problem występuje (tak / nie / brak próby)?
Brawo - bledne kolo... napisze, ze nie bylo to i tak nie bedzie to istntne bo problem wystapil wczesniej niz 2 dni
•Od kiedy do kiedy występował problem (dni w formacie dd-mm-rrrr):
•Godziny w jakich wystąpił problem:
•KRÓTKI OPIS PROBLEMU:
Dokladnie podane
I teraz lekki rant: OK, zgloszenie nie bylo idealnie z punktami (wybieranie, siec). Ale byla informacja ze jest to juz *kolejne* wystapienie problemu, wiec gdyby pani Anna K. raczyła kliknąć dwa razy miała by zapewne dostęp do wszystkich informacji (no chyba, że takowe są ukrywane, to dziwne...)
Z drugiej strony - po tygodniu raczycie odpowiedziec na zgloszenie i rzucacie *NIEREALNYM* zadaniem podania szczegolow zdarzenia sprzed dwoch dni. Ktoś tu ma lekko nierowno pod sufitem. Juz pomijajac fakt, ze brak jakiejkolwiek informacji o odpowiedzi oznacza ze po wykonaniu zgloszenia trzeba co chwile wchodzic na play24 bo moze cudownie ktos raczy odpowiedzeic :/
</rant>