• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 16 z 22
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22

#510775  autor: tege
 23 paź 2011, 14:00
wojciech pisze:Raaaaajt, bo najlepszym źródłem wiadomości o ofercie operatora jest jego konkurencja... Mniemam, że wierzymy też w to, że play upada i na dniach ma zostać sprzedany? :roll:

hint: nie, transmisja danych jest też w roamingu...
Jasne, że konkurencja jest najgorszym źródłem informacji natomiast fakt faktem z regulaminu Play nie wynika, że tak nie jest. Mowa jest tylko o infrastrukturze P4, której definicji nigdzie nie można znaleźć.
wojciech pisze: Bosh, po to są umowy żeby się tak nie działo (działa na tej samej zasadzie jak Twoja lojalka z operatorem...)
Jak wspomniałem powyżej, regulamin w żaden sposób tego nie wyklucza. Jeśli jest inaczej to pokaż mi proszę punkt w regulaminie, który uchroni abonentów od tego, że po zakończeniu okresu przejściowego korzystanie z nadajników innych niż należące do P4 będzie uwzględnione w pakietach danych itp. Ja takiego nie znalazłem, stąd te pytania.

Edit:
Znalazłem m.in. tutaj i tutaj info, że pakiety obowiązują także przy korzystaniu z nadajników Plusa. Co prawda nie ma odniesienia do regulaminu ale biorąc pod uwagę fakt, że Play podpisał kolejną umowę z Plusem o roaming krajowy to powinno być ok :).

#511133  autor: Golarz Filip
 25 paź 2011, 11:35
Jak kogoś to dotyczy,to ponawiam pytanie zadane przeze mnie na pierwszych stronach tego tematu:

Dlaczego podpisałaś/podpisałeś umowę abonamentową w RBM a nie Play?Co jest korzystniejszego w tej właśnie ofercie?To,że "masz dostęp do wielkiego świata RBM..."?

Naprawdę cały czas szukam jakiejś różnicy na ich korzyść,ale to najnormalniejsze wyciąganie kasy a nie żaden chwyt...
Żeby nie było,również uprawiam jeden ze sportów,należących do tzw. extremy,ale zupełnie nie czuję potrzeby,by poprzez posiadanie nr w RBM,mieć satysfakcję,że tworzę "jakąś" rodzinę...

#511158  autor: Maniek99
 25 paź 2011, 12:21
@Golarz Filip
Jak przechodzisz z abo, jest dodatkowy bonus.
W przypadku karty masz przyzwoity lejek za 12zł/m-c (przy czym kasę można wydać na co się chce) + bonus 1GB.

#511183  autor: Tajemniczy28
 25 paź 2011, 14:24
Golarz Filip pisze:Jak kogoś to dotyczy,to ponawiam pytanie zadane przeze mnie na pierwszych stronach tego tematu:

Dlaczego podpisałaś/podpisałeś umowę abonamentową w RBM a nie Play?Co jest korzystniejszego w tej właśnie ofercie?To,że "masz dostęp do wielkiego świata RBM..."?

Naprawdę cały czas szukam jakiejś różnicy na ich korzyść,ale to najnormalniejsze wyciąganie kasy a nie żaden chwyt...
Żeby nie było,również uprawiam jeden ze sportów,należących do tzw. extremy,ale zupełnie nie czuję potrzeby,by poprzez posiadanie nr w RBM,mieć satysfakcję,że tworzę "jakąś" rodzinę...

co korzystnego no nie mogę no np rabat na abo 25 % i lg swift za 166 zł anie za 709 zł jak wplay!

#511255  autor: evolucja
 25 paź 2011, 17:49
Golarz Filip pisze:Dlaczego podpisałaś/podpisałeś umowę abonamentową w RBM a nie Play?Co jest korzystniejszego w tej właśnie ofercie?
Pokaż mi w Play abonament, w którym dostanę 666 minut, 444smsy, 444MB internetu + lejek, stan darmowy do Play
za sukcesywną cenę ok. 17zł/mc(3 miesiące rabat 50%, rabat 25% przy przeniesieniu z abo, kamerka sprzedana za 800zł).

Jak trzeba być ślepym by nie zauważyć różnicy. :mrgreen:

#515807  autor: Grummi
 16 lis 2011, 11:34
Witam, zastanawiam się nad abonamentem w red bull (88 zł z 25% zniżką, mam starter limitowany). Czy któryś z użytkowników mógłby mi opisać swoje wrażenia na temat sieci, obsługi, na co zwracać uwagę.

#516343  autor: Golarz Filip
 18 lis 2011, 14:17
Słuchajcie,proszę o pomoc: mam starter RBM,który wpadł mi w ręce po jednej z kampanii w której wysyłało się maila.
Na karcie jest 1 pln na koncie głównym i 4 pln na promocyjnym.
Mniej więcej tydzień temu uruchomiłem go, głównie by sprawdzić zasięg i internet.
Dziś patrzę na stan konta-a tam zeszło z tych 4 pln tylko 0,30 grosza ( dzwoniłem na stacjonarny ) a za pozostałe rozmowy- do Play- nie pobrało ani grosza.
Może ja głupi jestem :) ale czy jest na niej jakiś Stan darmowy czy coś?Sprawdzałem krótkim kodem- tam nic nie ma,założyłem konto na P24- też nic nie znalazłem.
Będę wdzięczny za wyjaśnienie

#516360  autor: martini
 18 lis 2011, 15:51
Golarz Filip pisze:Słuchajcie,proszę o pomoc: mam starter RBM,który wpadł mi w ręce po jednej z kampanii w której wysyłało się maila.
Na karcie jest 1 pln na koncie głównym i 4 pln na promocyjnym.
Mniej więcej tydzień temu uruchomiłem go, głównie by sprawdzić zasięg i internet.
Dziś patrzę na stan konta-a tam zeszło z tych 4 pln tylko 0,30 grosza ( dzwoniłem na stacjonarny ) a za pozostałe rozmowy- do Play- nie pobrało ani grosza.
Może ja głupi jestem :) ale czy jest na niej jakiś Stan darmowy czy coś?Sprawdzałem krótkim kodem- tam nic nie ma,założyłem konto na P24- też nic nie znalazłem.
Będę wdzięczny za wyjaśnienie
na starterze z limitowanej edycji aktywny jest Stan Darmowy przez 10 dni od aktywacji

dodatkowo mozesz aktywować 1 GB internetu za darmo, jeśli doładujesz konto łącznie na 10 zł

#516362  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2011, 15:54
Golarz Filip, na startówce RBM (EDYCJA SPECJALNA z RED BULL X-FIGHTERS) jest zaszyty bonus 10 dni BEZPŁATNYCH rozmów do PLAY i Red Bull Mobile, dlatego za połączenia do Play nie pobrało żadnych środków :)

[ Dodano: 2011-11-18, 15:55 ]
martini pisze:dodatkowo mozesz aktywować 1 GB internetu za darmo, jeśli doładujesz konto łącznie na 10 zł
Dokładnie tak.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#517471  autor: kamilosck
 23 lis 2011, 13:16
Zostawiłem kontakt , chcę skorzystać z promocji 25% (Kończy się 30listopada) Ile można czekać na kontakt od RBM? nie ma tu jakiegoś konsultanta żeby się odezwał?

#517760  autor: TheArt
 24 lis 2011, 17:01
Czy gdzies mozna sprawdzic za ile sie juz doladowalo, chce aktywowac ten 1GB a minely juz te 10 dni i mam teraz nieaktywne wychodzace. Doladowywalem chyba raz za piatke, potem wstukalem kod i karta do szuflady. Teraz jak doladuje za 5 to aktywuje sie ten 1GB czy dopiero jak doladuje wiecej. Dzieki.

#517766  autor: evolucja
 24 lis 2011, 17:22
kamilosck pisze:Ile można czekać na kontakt od RBM? nie ma tu jakiegoś konsultanta żeby się odezwał?
myślę, że bez "pomocy" to koło miesiąca minimum.
Ja poruszyłem wszystkie możliwe środki: kilka razy numer z różnymi datami, Facebook, Twitter, zgłoszenia na P24... Oddzwonili po 3 dniach.

TheArt, historia konta jest przecież na Play24. Doładowujesz za piątkę i możesz aktywować ten 1GB.

#521360  autor: Abcn
 10 gru 2011, 19:30
CZy po zakończeniu okresu połączń wychodzących, złotówki przepadają?
przez jakiś m-c czy 2 widziałem na play24 pozostałe parę groszy, a teraz 0,00

[ Dodano: 2011-12-10, 19:32 ] aaa chyba akurat minęło 70 dni po doładowaniu
chociaż "Data ważności połączeń przychodzących = 06.01.2012"

no nic, po 20. 12. zobaczę jak nr/sim reaguje na doładowanie

przy tym zmieniła się Data aktywacji: z 28.09. na 09.10.2011

pozdrawiam
A

#521645  autor: Prezesek
 12 gru 2011, 16:38
Chce ktoś jeszcze skorzystać z promocji X Fighters, tj. 25% zniżki na abonament? Jeżeli tak, do czwartku - godzina 12:00 czekam na PW. Podaj imię, numer telefonu, proponowany dzień oraz godzinę kontaktu z konsultantem RBM ;)

#523182  autor: dzi0bas
 19 gru 2011, 20:41
czy 25% znizki mozna brac tez na czas nieokreslony?

#523188  autor: kamaz222
 19 gru 2011, 21:24
Witam,
wpadł mi dzisiaj w rączki starter redbulla 9zł z 1GB transmisji danych. i w związku z tym mam pytanie. w regulamienie jest napsiane zeby aktywowac bonus 1GB trzeba doładować konto na kwote 10zł. jednak 10zł przedłuża konto tylko na 10 dni. troche za krótko
Ja chciałbym doładować za 50zł i miec 150 dni. czy wtedy przedłuży mi o 150 dni i aktywuje przy okazji bonus 1GB??

#523192  autor: KC-KARLOS
 19 gru 2011, 21:27
kamaz222 pisze:Ja chciałbym doładować za 50zł i miec 150 dni. czy wtedy przedłuży mi o 150 dni i aktywuje przy okazji bonus 1GB??
Pewnie. Najpierw przed doładowaniem lub po jego dokonaniu wbij kod, który uruchomi możliwość aktywacji tego pakietu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#523317  autor: kamaz222
 20 gru 2011, 14:41
To zapytam sie w jeszcze jednej kwesti. Ten internet "Bonus 1GB" działa na nadajnikach Plusa i PLAY 2G/3G: http://programytv.republika.pl ?? Czy tylko na PLAY 3G??
Ostatnio zmieniony 20 maja 2014, 10:48 przez kamaz222, łącznie zmieniany 1 raz.

#523319  autor: KC-KARLOS
 20 gru 2011, 14:51
kamaz222 pisze:To zapytam sie w jeszcze jednej kwesti. Ten internet "Bonus 1GB" działa na nadajnikach Plusa i PLAY 2G/3G?? Czy tylko na PLAY 3G??
Każdy pakiet netowy w RBM działa teraz na trzech sieciach: PLAY, PLUS i ORANGE - nieważne czy to 2G czy 3G.

#523516  autor: Abcn
 21 gru 2011, 19:26
Abcn 10 grudnia pisze:CZy po zakończeniu okresu połączeń wychodzących złotówki z konta przepadają?
(...)
no nic, po 20. 12. zobaczę jak nr/sim reaguje na doładowanie
Dodam do tamtego postu -
doładowalem wczoraj popołudniu -przez mPay- ale nie było dostępne menu play24 kodem *111# mn.w. : ''Nie mozesz skorzystac z tej uslugi , dopóki konto nie bedzie aktywne''
Kod *101# pokazywał stan konta z doładowaniem (dawne grosze nie wrocily :? )
od razu mogłem wysyłac smsy - płatnie, netowałem wieczorem (chyba nie lejkiem po wrzesniowym doładowaniu?),
DZiś rano 'konto już było aktywne' i pakiet 222 sms szybko uruchomił mi się przez menu *111#, a wychodzące ważne 5 dni od dziś - do 25.12 do północy.

pozdrawiam
A
  • Strona 16 z 22
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22
  • 1
  • 14