Jasne, że konkurencja jest najgorszym źródłem informacji natomiast fakt faktem z regulaminu Play nie wynika, że tak nie jest. Mowa jest tylko o infrastrukturze P4, której definicji nigdzie nie można znaleźć.wojciech pisze:Raaaaajt, bo najlepszym źródłem wiadomości o ofercie operatora jest jego konkurencja... Mniemam, że wierzymy też w to, że play upada i na dniach ma zostać sprzedany?![]()
hint: nie, transmisja danych jest też w roamingu...
Jak wspomniałem powyżej, regulamin w żaden sposób tego nie wyklucza. Jeśli jest inaczej to pokaż mi proszę punkt w regulaminie, który uchroni abonentów od tego, że po zakończeniu okresu przejściowego korzystanie z nadajników innych niż należące do P4 będzie uwzględnione w pakietach danych itp. Ja takiego nie znalazłem, stąd te pytania.wojciech pisze: Bosh, po to są umowy żeby się tak nie działo (działa na tej samej zasadzie jak Twoja lojalka z operatorem...)
Edit:
Znalazłem m.in. tutaj i tutaj info, że pakiety obowiązują także przy korzystaniu z nadajników Plusa. Co prawda nie ma odniesienia do regulaminu ale biorąc pod uwagę fakt, że Play podpisał kolejną umowę z Plusem o roaming krajowy to powinno być ok