sosen pisze:nie jest to może takie jasne i oczywiste ale w reg jest to opisane.
Nie jest :p A jak twierdzisz, że jest to zrób mi rozkład logiczny regulaminu udowadniający że Twojsza jest bardziejsza niż mojsza :p
Z regulaminu dot. pakietów internetowych stricte:
http://www.njumobile.pl/b/articles/regu ... netowe.pdf
8. Po wyczerpaniu środków dostępnych w ramach Pakietu opłaty za transmisje danych pobierane są
zgodnie z Cennikiem Usług w ofercie nju z rachunkiem.
OK, włączyliśmy pakiet, zużyliśmy go, liczy zgodnie z podstawowym cennikiem do 19pln, ale...
10. Pakiety mają lejek włączający się automatycznie po wyczerpaniu limitu danych dostępnego w ramach
Pakietu, wówczas prędkość transmisji spadnie do 16 kbps.
Hm, czyli kupiliśmy pakiet, wykorzystaliśmy, nju łupie nas jak za zboże (19gr za 1MB) i do tego funduje nam lejek w postaci 16kbps?

No ale idźmy dalej
11. W przypadku, kiedy Abonent korzysta z kilku pakietów łącznie (w tym z pakietów wynikających z
innych regulaminów) prędkość transmisji spadnie do 16 kbps po wyczerpaniu limitu pakietu wynikającego
z sumy włączonych pakietów
A, czyżbym był w błędzie? Otóż nie - mowa jest tutaj o innych pakietach, a że regulamin podstawowy nie definiuje pakietów jako takich, a pobieranie zgodnie z cennikiem (przed 19pln) tym bardziej nie jest pakietem, to z regulaminu wynika, że po przekroczeniu megabajtów z wykupionego pakietu korzystany z internetu o zabójczej prędkości 16kbps i płacimy do tego za tą przyjemność :p
Komuś tu się coś pokiełbasiło przy tworzeniu regulaminów i zwyczajnie opcja wykupienia pakietu a priori nie została ujęta należycie
Tak czy siak, dochodzę do wniosku, że dla mojego korzystania nju + pakiet 350MB i rozmowy/sms według użycia (ostatnio po kilka sztuk) może mi wychodzić lepiej niż stary play LubięTo (średnio miesięcznie 20-25pln)