Bardzo bym prosil kogos o wyjasnienie mojej sytuacji.
Mam numer we Freshu, na ktory przeszedlem pare lat temu i chce przejsc na abonament All Inclusive Max 85. Obecnie posiadam umowe o dzielo, nie place tez zadnych rachunkow osobiscie. Bede mial umowe o prace za pare miesiecy, ale telefon chce juz teraz.
Zadzwonilem do salonu Play, dowiedzialem sie, ze aby tego dokonac, musze okazac dowod osobisty, ale poza tym, musze przedstawic drugi typ dokumentu, jak rachunek za jakas oplate systematyczna. W takim razie czy dobrze rozumiem, ze ja w salonie nie mam mozliwosci zakupu telefonu, pomimo, ze nie mam zadnego problemu z pieniedzmi/oplatami? Troche nie moglem uwierzyc, jak osoba z salonu mi tak powiedziala.
Zadzwonilem na infolinie do Play'a i konsultantka to potwierdzila, ale jednoczesnie zaznaczyla, ze o ile jestem zarejestrowany w playu(dokumenty mam gdy do Fresha przechodzilem, wiec zarejestrowany jestem, mam login, haslo klienta itd), moge przeniesc numer na abonament poprzez infolinie (telefon/umowa przyjdzie kurierem) i wtedy wystarczy tylko sam dowod.
Wiec o ile moglbym zrozumiec dokument potwierdzajacy wyplacalnosc, to dlaczego takiego dokumentu nie potrzebuje jesli umowe zawieram poprzez infolinie? Rowniez, z tego co sie dowiedzialem w salonie, drugi dokument nie jest wymagany o ile przenosze numer(moze byc na karte) z innej sieci. Wtedy to juz w ogole zrobilem wielkie oczy, bo logicznie myslac, to chyba raczej powinno byc w druga strone.
Czy ktos mi moze tak "na chlopski rozum" wytlumaczyc logike takich wymagan oraz czemu nie moge normalnie w salonie wziasc telefonu, tylko trzeba tracic niepotrzebnie czas? (zamawianie przez infolinie/przenoszenie numeru do innej sieci na 24h)
Czy jest jakis sposob zebym jednak byl w stanie zawrzec umowe bezposrednio w salonie?
[ Dodano: 2012-01-11, 13:07 ]
Hmmm. Oddzwonil do mnie konsultant Play'a, ktory zawiera umowy. Po rozmowie sie okazalo, ze konsultantka mnie wprowadzila w blad, i potrzebuje zaswiadczenie o prace, czy cokolwiek w tym guscie. Nie wiem jak wyglada sprawa z przenoszeniem numeru do innej sieci, moge podejrzewac, ze jest podobnie...