marcz123456 pisze:Chyba jasne jest że regulaminy są zawsze pisane w najbardziej zagmatwany sposób, żeby były trudne do zrozumienia.
A fora dyskusyjne są po to, aby wszelkie niejasności wyjaśniać, tłumacząc to nawet pismem obrazkowym.
manyaky pisze:Z całym szacunkiem, ale każdy widział, jak bardzo i klarownie staraliśmy się przez 2 strony to wyjaśnić (chyba z 8-9 razy to samo powtarzaliśmy). Wyglądało to na zwykłe ignorowanie naszych postów i tyle w tej kwestii.
Jakbym je ignorował, nie czepiałbym się ich treści, a zwróć uwagę, że niejednokrotnie przytaczałem wasze wypowiedzi w cytatach.
marcz123456 pisze:A w którymś momencie zadałeś pytanie o treści " Czy w momencie zdecydowania się na e-fakturę muszę z niej korzystać przez 24 miesiące, a w przypadku rezygnacji z operatora zostanie mi nałożona opłata aktywacyjna (bo te 2 lata od spisania jej nie minęły)?"
Bo tak właśnie można zrozumieć regulamin. Gdyby był w nim zawarty wpis "Rozwiązanie umowy w przypadku korzystania z e-faktury w okresie krótszym niż 24 miesiące nie nakłada obowiązku ulokowania wpłaty w wysokości 200zł za rezygnację z usługi" to kłopotu by nie było. Przepraszam, może za dużo wymagam, ale nie lubię podpisywać dokumentów, ktore są dla mnie niepewne, niezrozumiałe. Rzetelniejszej wypowiedzi mógłbym spodziewać się ze strony BOK-u Nju.
marcz123456 pisze:Chłopie, gość to miał wyjaśnione w pierwszym kolejnym poście, ale na siłę pisał za każdym razem to samo coraz bardziej to komplikując tylko.
Sam pomyślałem że to jakiś niespełna rozumu spamer.
Mnie w myślach wyzywasz od spamerów, a sam ciągniesz off-topic, który niewiele ma wspólnego z Nju, ponieważ w tym wypadku Twoja wypowiedź nie dotyczy ani samej oferty, ani regulaminu, a jedynie mojej osoby. Sprawy poniekąd prywatne wnosisz do głównego wątku o nowej sieci, a co gorsza ja odpisując Ci na Twoje "złote myśli" sam w tym niestety uczestniczę...
kamail86 pisze:Rezo, skoro uważasz że wszyscy tłumaczący mu to, robili to w niejasny sposób to dlaczego sam mu tego jaśniej nie wytłumaczyłeś tylko przez 2 strony bezczynnie przyglądałeś się tej dyskusji? Łatwo krytykować innych samemu nic nie robiąc.
Nie każdy spędza całe dnie przy komputerze. Zrozum, że po drugiej stronie ekranu ktoś prowadzi prawdziwie życie, ma rodzinę, pracę i obowiązki.
kamail86 pisze:Poza tym ja sam gdy pierwszy raz (już kilka stron wcześniej) padło to pytanie o opłatę, to się zastanawiałem jak to jest z tą opłatą i wystarczył mi pierwszy post z wyjaśnieniem by to zrozumieć. Natomiast dla adiq1033 nie wystarczały 2 strony, jednak natychmiast zrozumiał o co chodzi w momencie gdy zagrożono mu ostrzeżeniem.
Błagam, skończ.
kamail86 pisze:Jak dla mnie dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu, tylko coraz bardziej odbiega od tematu wątku.
Ano i wszyscy podpiszmy się pod tym jedynym wartościowym zdaniem spośród wszystkich powyższych wypowiedzi, łącznie z tą.
Juz wszystko wiem, niczego wyjaśniać mi nie musicie, dalsze kontynuowanie wzajemnych dogryzek uważam za zbędne. Koniec OT, pasuje?

Czy mam dopisać, że liczba moich wypowiedzi nie jest równoznaczna z ich wartością, co klasyfikuje mnie jako spamera, trolla itd. by wszyscy byli happy?

Dajcież spokój Panowie, to nie piaskownica...
Dziękuje, dobranoc.