• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 13 z 29
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29

#629538  autor: kowcio
 26 kwie 2013, 17:55
Czy komuś już udało się migrować z nju do Orange na kartę?

#629541  autor: Rezo
 26 kwie 2013, 17:58
Czytam te wasze przepychanki dotyczące e-faktury i jedna uwaga przychodzi mi na myśl:
Jaśnie oświeceni i wtajemniczeni pomimo swojej wiedzy są kiepskiej jakości nauczycielami, skoro nie potrafią tego wyjaśnić w taki sposób, żeby ktoś zrozumiał i muszą się odwoływać do wyzywania od troli i grozić punktami karnymi. Zastanówcie się panowie nad sobą...

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#629543  autor: manyaky
 26 kwie 2013, 18:02
Rezo, może wreszcie skończmy ten temat.

Z całym szacunkiem, ale każdy widział, jak bardzo i klarownie staraliśmy się przez 2 strony to wyjaśnić (chyba z 8-9 razy to samo powtarzaliśmy). Wyglądało to na zwykłe ignorowanie naszych postów i tyle w tej kwestii.

#629545  autor: marcz123456
 26 kwie 2013, 18:03
adiq1033 pisze:Sam odpowiedziałem sobie na zadane pytanie. Myślałem, że w momencie zdecydowania się na e-fakturę muszę z niej korzystać przez 24 miesiące, a w przypadku rezygnacji z operatora zostanie mi nałożona opłata aktywacyjna (bo te 2 lata od spisania jej nie minęły). Na przyszłość zamiast pisać po tysiąckroć to samo i wrzeszczeć wystarczy zapytać "Co jest dla Ciebie niejasne". Bo z prostego pytania zrobiło się wielkie zamieszanie i po co to było?
A w którymś momencie zadałeś pytanie o treści " Czy w momencie zdecydowania się na e-fakturę muszę z niej korzystać przez 24 miesiące, a w przypadku rezygnacji z operatora zostanie mi nałożona opłata aktywacyjna (bo te 2 lata od spisania jej nie minęły)?"

Nie, takiego pytania NIE zadałeś, a jedynie coraz bardziej wszystko motałeś jedynie.
Rezo pisze:Czytam te wasze przepychanki dotyczące e-faktury i jedna uwaga przychodzi mi na myśl:
Jaśnie oświeceni i wtajemniczeni pomimo swojej wiedzy są kiepskiej jakości nauczycielami, skoro nie potrafią tego wyjaśnić w taki sposób, żeby ktoś zrozumiał i muszą się odwoływać do wyzywania od troli i grozić punktami karnymi. Zastanówcie się panowie nad sobą...
Chłopie, gość to miał wyjaśnione w pierwszym kolejnym poście, ale na siłę pisał za każdym razem to samo coraz bardziej to komplikując tylko.
Sam pomyślałem że to jakiś niespełna rozumu spamer.

#629553  autor: kamail86
 26 kwie 2013, 18:26
Rezo, skoro uważasz że wszyscy tłumaczący mu to, robili to w niejasny sposób to dlaczego sam mu tego jaśniej nie wytłumaczyłeś tylko przez 2 strony bezczynnie przyglądałeś się tej dyskusji? Łatwo krytykować innych samemu nic nie robiąc. Poza tym ja sam gdy pierwszy raz (już kilka stron wcześniej) padło to pytanie o opłatę, to się zastanawiałem jak to jest z tą opłatą i wystarczył mi pierwszy post z wyjaśnieniem by to zrozumieć. Natomiast dla adiq1033 nie wystarczały 2 strony, jednak natychmiast zrozumiał o co chodzi w momencie gdy zagrożono mu ostrzeżeniem. Jak dla mnie dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu, tylko coraz bardziej odbiega od tematu wątku.

#629590  autor: lee
 26 kwie 2013, 21:24
ciekawe... na mój nr pf dzwonił jakiś ankieter

http://kto-dzwonil.pl/index.php?numer=222069000

ale jako że nie odbieram od nieznajomych telefonu nie odebrałem tego połączenia

play coś chyba szykuje coś więcej niż odpowiedź w postaci rbm :mrgreen:

#629598  autor: adiq1033
 26 kwie 2013, 22:01
marcz123456 pisze:Chyba jasne jest że regulaminy są zawsze pisane w najbardziej zagmatwany sposób, żeby były trudne do zrozumienia.
A fora dyskusyjne są po to, aby wszelkie niejasności wyjaśniać, tłumacząc to nawet pismem obrazkowym.
manyaky pisze:Z całym szacunkiem, ale każdy widział, jak bardzo i klarownie staraliśmy się przez 2 strony to wyjaśnić (chyba z 8-9 razy to samo powtarzaliśmy). Wyglądało to na zwykłe ignorowanie naszych postów i tyle w tej kwestii.
Jakbym je ignorował, nie czepiałbym się ich treści, a zwróć uwagę, że niejednokrotnie przytaczałem wasze wypowiedzi w cytatach.
marcz123456 pisze:A w którymś momencie zadałeś pytanie o treści " Czy w momencie zdecydowania się na e-fakturę muszę z niej korzystać przez 24 miesiące, a w przypadku rezygnacji z operatora zostanie mi nałożona opłata aktywacyjna (bo te 2 lata od spisania jej nie minęły)?"
Bo tak właśnie można zrozumieć regulamin. Gdyby był w nim zawarty wpis "Rozwiązanie umowy w przypadku korzystania z e-faktury w okresie krótszym niż 24 miesiące nie nakłada obowiązku ulokowania wpłaty w wysokości 200zł za rezygnację z usługi" to kłopotu by nie było. Przepraszam, może za dużo wymagam, ale nie lubię podpisywać dokumentów, ktore są dla mnie niepewne, niezrozumiałe. Rzetelniejszej wypowiedzi mógłbym spodziewać się ze strony BOK-u Nju.
marcz123456 pisze:Chłopie, gość to miał wyjaśnione w pierwszym kolejnym poście, ale na siłę pisał za każdym razem to samo coraz bardziej to komplikując tylko.
Sam pomyślałem że to jakiś niespełna rozumu spamer.
Mnie w myślach wyzywasz od spamerów, a sam ciągniesz off-topic, który niewiele ma wspólnego z Nju, ponieważ w tym wypadku Twoja wypowiedź nie dotyczy ani samej oferty, ani regulaminu, a jedynie mojej osoby. Sprawy poniekąd prywatne wnosisz do głównego wątku o nowej sieci, a co gorsza ja odpisując Ci na Twoje "złote myśli" sam w tym niestety uczestniczę...
kamail86 pisze:Rezo, skoro uważasz że wszyscy tłumaczący mu to, robili to w niejasny sposób to dlaczego sam mu tego jaśniej nie wytłumaczyłeś tylko przez 2 strony bezczynnie przyglądałeś się tej dyskusji? Łatwo krytykować innych samemu nic nie robiąc.
Nie każdy spędza całe dnie przy komputerze. Zrozum, że po drugiej stronie ekranu ktoś prowadzi prawdziwie życie, ma rodzinę, pracę i obowiązki.
kamail86 pisze:Poza tym ja sam gdy pierwszy raz (już kilka stron wcześniej) padło to pytanie o opłatę, to się zastanawiałem jak to jest z tą opłatą i wystarczył mi pierwszy post z wyjaśnieniem by to zrozumieć. Natomiast dla adiq1033 nie wystarczały 2 strony, jednak natychmiast zrozumiał o co chodzi w momencie gdy zagrożono mu ostrzeżeniem.
Błagam, skończ. :lol:
kamail86 pisze:Jak dla mnie dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu, tylko coraz bardziej odbiega od tematu wątku.
Ano i wszyscy podpiszmy się pod tym jedynym wartościowym zdaniem spośród wszystkich powyższych wypowiedzi, łącznie z tą.

Juz wszystko wiem, niczego wyjaśniać mi nie musicie, dalsze kontynuowanie wzajemnych dogryzek uważam za zbędne. Koniec OT, pasuje? :roll: Czy mam dopisać, że liczba moich wypowiedzi nie jest równoznaczna z ich wartością, co klasyfikuje mnie jako spamera, trolla itd. by wszyscy byli happy? :wink: Dajcież spokój Panowie, to nie piaskownica...

Dziękuje, dobranoc.

#629600  autor: daniel.z
 26 kwie 2013, 22:12
no koniec wreszcie.! dowiem się czegoś konkretnego o ofercie? ...
np. porównanie do PLAY?

#629611  autor: mikkel
 26 kwie 2013, 22:48
Daniel. Na njumobile masz wszystko wyłożone klarownie. Jeśli czegoś nie wiesz to zadzwoń albo napisz do boa. I tyle w temacie. Na stronie pleya też masz wszystkie informacje to je sobie porównaj jeśli potrafisz.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 22:55 przez mikkel, łącznie zmieniany 1 raz.

#629640  autor: zielony71
 27 kwie 2013, 04:22
słoneczny pisze:...
Fakt, że nabijanie minut potępiam. Rozumiem wykorzystywanie na maksa oferty. Ale nadużycie to dla mnie jak kradzież.
A ja nie cierpie glupoty, pisanie glupot na forum to dla mnie jak zbrodnia. Operatorzy to profesjonalni przedsiebiorcy obracajacy miliardami zl. Zatrudniaja caly sztab prawnikow, analitykow i marketinowcow. Zakladam, ze sa w stanie tak opracowac swoje regulaminy zeby nie bylo "naduzyc" a w przypadku pojawienia sie takowych szybko sie z nimi uporac poprzez wprowadzenie odpowiednich zmian. Zatem jedyny logiczny dla mnie wniosek jest taki, ze tak zwane "naduzycia" to sciema marketingowa rzecznikow prasowych, na ktora daja sie nabrac tylko wyjatkowi frajerzy.

P.S. I zeby bylo jasne - obnoszenia sie po forach tym ile zebralo sie minut, ktorych nota bene i tak sie prawdopodobnie nigdy nie wykorzysta, tez nie uwazam za przejaw szczegolnej madrosci;-)

#629645  autor: lluukk
 27 kwie 2013, 07:42
oj zielony i słoneczny, gdybyście znali historię "nabijania" może tak ostro byście nie potępiali :)
skrót
1. korzystam z promocji normalnie (2-3 godz dziennie)
2.Orange blokuje mi numer bez ostrzegania w środku dnia
3. kpina a nie reakcja na moje zgłoszenie (codziennie przez tydzień słyszałem, że nie wiedzą czemu mam zablokowany numer i do wieczora sprawę rozwiążą) a dzwonić nigdzie nie mogę
4. wkurzyłem się i postanowiłem ponabijać (o dziwo przy nabijaniu kilkanaście godzin dziennych połączeń konferencją nie zablokowali)

olali mnie po zablokowaniu za chyba normalne użycie to im pokazałem co to nadużycie :)

32000 minut może nie wykorzystam ale od kilku miesięcy dzwonimy z dziewczyną za ok. 10 zł - już nam wychodzi koszt zaledwie ok. 2 zł miesięcznie za kilkaset minut (każde z nas) rozmów, a jak Play potrzyma stare ZM to może i rok pogadam za 10 zł na koszt Orange (a wystarczyło mnie nie olać)

sądzę, że stare ZM zostaną do czasu gdy MTR nie zejdzie do 0 - więc może i rok pogadam (2 numery) za 10 zł

lluukk

#629649  autor: Sig
 27 kwie 2013, 08:53
zielony71 pisze:
słoneczny pisze:...
Fakt, że nabijanie minut potępiam. Rozumiem wykorzystywanie na maksa oferty. Ale nadużycie to dla mnie jak kradzież.
A ja nie cierpie glupoty, pisanie glupot na forum to dla mnie jak zbrodnia. Operatorzy to profesjonalni przedsiebiorcy obracajacy miliardami zl. Zatrudniaja caly sztab prawnikow, analitykow i marketinowcow. Zakladam, ze sa w stanie tak opracowac swoje regulaminy zeby nie bylo "naduzyc" a w przypadku pojawienia sie takowych szybko sie z nimi uporac poprzez wprowadzenie odpowiednich zmian. Zatem jedyny logiczny dla mnie wniosek jest taki, ze tak zwane "naduzycia" to sciema marketingowa rzecznikow prasowych, na ktora daja sie nabrac tylko wyjatkowi frajerzy.

P.S. I zeby bylo jasne - obnoszenia sie po forach tym ile zebralo sie minut, ktorych nota bene i tak sie prawdopodobnie nigdy nie wykorzysta, tez nie uwazam za przejaw szczegolnej madrosci;-)
To jest tzw. chwalenie się wielkością e-penisa, w połączeniu z poglądem na chwalenie "cwaniakowania" w naszym narodzie... Jedyny, który korzysta z takiego nabijania to Play, bo zbieracze i tak ich nie wykorzystają w całości. Kiedyś zbieranie miało wiekszy sens, ale teraz... Nie róbmy z siebie totalnych żebraków, przy obecnych cenach, jak i swobodzie migracji między operatorami można bezstresowo rozmawiać przez telefon za naprawdę niewiele. Sam prawdopodobnie przejdę na abonament w nju, bo podoba mi się ten mechanizm - co miesiąc co najmniej 9 zł, ale jeżeli będę dużo rozmawiał- nie więcej niż 29. Proste i przyjazne.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#629662  autor: AERO2 USER
 27 kwie 2013, 09:48
Nie wczytałem się czy ktoś już porównywał nowe oferty. Każda ma swoje plusy i minusy. RBM na razie tylko abonament ale ma wliczone 50 MB i połączenia video. Ponoć pełen zasięg roamingowy w Playu. 2 GB za 19 zł. Rozumiem że można dokupić sobie pakiet 222 smsów za 4 zł. lub nielimitowane za 10 zł. Na minus opłata aktywacyjna 49 zł. i przenoszenie numeru z Playa okrężną drogą przez innego operatora. NJU abonament od 9 zł. a prepaid średnio atrakcyjny. Chociaż jak ktoś rozmawia dużo w nie wszystkie dni w miesiącu to może być porównywalny do abonamentu szczególnie że jak do abo doliczymy 19 zł. za 1 GB danych to mamy w abonamencie kwotę 48 zł. a za to da się pogadać w prepaidzie ze 3 tygodnie i dostaniemy 20 dni. x 100 MB. Tutaj trzeba uważać bo po przekroczeniu 100 MB nie ma lejka tak jak w przypadku RBM. Dodatkowo w NJU pakiety danych schodzą przed bonusem 100 MB. W porównaniu do innych ofert z bonusami można mieć w prepaidzie 10 gr. za minutę i darmo w sieci. Taki no limity wówczas opłacalne są po wygadaniu 290 minut poza sieć. Trzeba sobie przekalkulować co komu się opłaca.

#629804  autor: elkanguro
 27 kwie 2013, 20:47
A czy ja będąc w nowym orange go mogę włączyć promocje Pogadajcie Sobie czy Wspólną Orbitę z osobą będącą w nju mobile?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 02:08 przez elkanguro, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#629836  autor: elkanguro
 27 kwie 2013, 22:31
czy ja będąc w nowym orange go mogę włączyć promocje Pogadajcie Sobie czy Wspólną Orbitę z osobą będącą w nju mobile?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 02:08 przez elkanguro, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#629850  autor: Niezgodna7
 27 kwie 2013, 23:40
Jeśli sprawdzając nr do jakiego należy operatora - jest jako Orange, to raczej nie powinno być problemu..?

#629864  autor: knopers
 28 kwie 2013, 02:14
Czy ktoś może orientuje się, czy karta nju działa bez problemów na telefonie z simlockiem orange?

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#629867  autor: Kryniczanin
 28 kwie 2013, 06:37
knopers, Tak działa.

#629880  autor: kowcio
 28 kwie 2013, 11:49
Calm7 pisze:Jeśli sprawdzając nr do jakiego należy operatora - jest jako Orange, to raczej nie powinno być problemu..?
Numery nju mają byc traktowane jak Orange, tak przynajmniej mnie poinformowano.

#629884  autor: kamail86
 28 kwie 2013, 12:14
knopers, Skoro nawet istnieje możliwość by przejść z Orange do nju bez wymiany karty, to raczej nie ma możliwości by karty nju nie działały na telefonach z simlockiem Orange.
  • Strona 13 z 29
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13