• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 113 z 241
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 241

#516664  autor: Sig
 20 lis 2011, 00:49
Play na pewno ci nie odda tego numeru, bo on już nie ejst w ich posiadaniu. T-Mobile też go nie odda, bo niby z jakiej racji?
Jeżeli Play przyznaje się do błędu z nie przedłużeniem ważności konta po doładowaniu to moim zdaniem masz pełne prawo żądać od nich rekompensaty w postaci równie złotego numeru, który sobie wybierzesz. Jak się będą stawiać - UKE (choć na to raczej nie ma paragrafu). W sumie napisałbym do UKE już teraz z pytaniem co robić w takiej sytuacji i na co możesz liczyć z ich strony. Trochę czasu ci itak zajmie przebijanie sięprzez boty w Play :-).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#516676  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 09:05
joasia_23 pisze:Jest napisane, że jest aktywny. Zresztą, po 2 minutach korzystania z neta przyszedł sms, że pakiet już się skończył ale nadal mogę bez ograniczeń korzystać tylko, że z ograniczoną prędkością.
W abonamentach pakiety uruchomione w trakcie okresu rozliczeniowego, są NIEPEŁNE. Kompletny pakiet otrzymasz 1-wszego dnia nowego okresu rozliczeniowego (wnioskuję, że to będzie 21-go listopada). Jeśli okres rozliczeniowy jest inny, wtedy wystąpił błąd. Proponuje zgłoszenie zrobić na Play24.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#516678  autor: joasia_23
 20 lis 2011, 09:10
Już wszystko ok. Po północy pojawiło się 140 MB.

#516702  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 12:13
luki791 pisze:Witam,

Podpisałem umowę na 50 doładowań za 15zł, ale pracownik play nie powiedział mi, że nie będę mógł wykupować żadnych pakietów internetowych...
Powiedziano mi także że nie mogę zmienić taryfy. Co teraz robić? Aby uzyskać dostęp do tych pakietów, ma ktoś jakiś pomysł?

Do końca mi zostało 500zł, gdybym doładowal sobie za tyle konto byłbym wolny? I czy to 500zł by mi zostało po przejściu na play fresh?
Po przejściu z MIXtury do Fresh'a, środki lecą w całości na konto promocyjne (już w ramach oferty na kartę). Środków zgromadzonych z umowy MIX nie tracisz, ale pogorszy się ich możliwość wykorzystania.
Przed migracja, środki są na wszystko, a już we Fresh'u, tylko na rozmowy/SMSy/MMSy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#516725  autor: Robaas
 20 lis 2011, 13:14
Karlos20 pisze:Po przejściu z MIXtury do Fresh'a, środki lecą w całości na konto promocyjne (już w ramach oferty na kartę). Środków zgromadzonych z umowy MIX nie tracisz, ale pogorszy się ich możliwość wykorzystania.
Przed migracja, środki są na wszystko, a już we Fresh'u, tylko na rozmowy/SMSy/MMSy.
jak konto promocyjne to też inna ważność i trzeba pilnować żeby nie przepadły.

#516731  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 13:19
Robaas pisze:jak konto promocyjne to też inna ważność i trzeba pilnować żeby nie przepadły.
Robaas, dokładnie tak. A korzyścią MIXtury po szybkim spłaceniu zobowiązania, to długa ważność konta oraz możliwość wykorzystania kasy na wszystkie usługi, no i umowa na czas nieokreślony.

#516740  autor: Robaas
 20 lis 2011, 13:40
Czyli co 500zł na 30 dni bym miał ?
możesz to później przedłużać różnymi promocjami ale ciągle będziesz musiał o parę złotych powiększać stan pakietu żeby wydłużyć ważność, no i nie możesz z tej kwoty aktywować innych pakietów np na rozmowy, smsy, transmisję danych.

#516772  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 14:58
luki791 pisze:A jest jakiś inny sposób, żeby uciec z play mixtura i mieć 500 zł na koncie ważnym przynajmniej rok?
Nie ma innej opcji. Taryfy NIE MOŻNA ZMIENIĆ, bo nie ma takiej opcji. Pozostaje tylko pozostać w tej ofercie i wydzwonić tą kasę.

#516830  autor: OLEK [ET]
 20 lis 2011, 19:17
play4you2, po nowym roku można się spodziewać jakiś nowych modeli telefonów, lub promocji?

#516834  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 19:29
OLEK [ET], na to pytanie dostaniesz odpowiedź na blogu Rzecznika Play. Play4You nic nam nie powie w tej kwestii.

#516835  autor: Kryniczanin
 20 lis 2011, 19:33
Karlos20 pisze:Pozostaje tylko pozostać w tej ofercie i wydzwonić tą kasę.
No właśnie Play jest taki ślepy. Weźmy Mixtura 10 - żadnych pakietów itd więc tylko stawka podstawowa. A jak ktoś ma 200pln to może się uprzeć i wydzwonić je wszystkie do sieci w Rodzinie - MTR w szczycie 0,65 netto. A tak Play mógł dać zarobić sam sobie wprowadzając pakiety a nie dopłacać.

Siedzący w temacie wiedzą jak dać w kość operatorowi :mrgreen:

#516836  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 19:41
Kryniczanin. pisze:No właśnie Play jest taki ślepy. Weźmy Mixtura 10 - żadnych pakietów itd więc tylko stawka podstawowa. A jak ktoś ma 200pln to może się uprzeć i wydzwonić je wszystkie do sieci w Rodzinie - MTR w szczycie 0,65 netto. A tak Play mógł dać zarobić sam sobie wprowadzając pakiety a nie dopłacać.
To celowe, żeby nabić klienta w "butelkę", no ale operator to nie Fundacja...
Klient tej oferty też troszkę nie pomyślał, bo mógł równie dobrze wziąć MIXturę 30 zł na 30 zasileń, z pełną opcją pakietów.
Ale we wszystkich sieciach, gdzie są MIXy też mogą być problemy z "wygadaniem" ogromnej ilości kasy, bo też są ograniczenia z pakietami, a stawki dużo wyższe - szczególnie do Play.

#516841  autor: pawcio1978
 20 lis 2011, 19:46
Mam problem:
- PLAY dodaje profil internet (nie mylic z WAP) do tel.
- PLAY ma bledne APN: INTERNET na stronie Transmisja Danych w stosunku do mojego telefonu,
- PLAY nie potrafi dodac profilu INTERNET do auto konfiguracji, w przeciwienstwie do Orange, Plus, T-Mobile,
- dostawalem ustawienia jedynie do WAP/MMS/VIDEO, a potrzeba INTERNET/WAP/MMS/VIDEO,
- problem wystepuje bez wzgledu na rodzaj karty PLAY (prepaid, kilkanascie starterow zasiegowych)
- pisze sie do BOK o problemie z netem, a w odpowiedzi dodaja info o MMS. Brak danego tel. w sprzedazy nie jest wytlumaczenie. Orange nie ma/mialo, a oferuja WAP/MMS/VIDEO/INTERNET.
Dodam, ze sprawa ciagnie sie ponad 2 m-ce.

#516845  autor: Kryniczanin
 20 lis 2011, 19:55
Karlos20, To fakt ale w tym wypadku to operator kwiczy jak ja to wykorzystuje. Na początku kwietnia w dzień ogłoszenia w mixie zmian wziąłem Nokia 2330 w 40x10 za 1 pln. Bardzo nie podoba mi się możliwość wykupienia niczego ale z tego nr dzwonię tylko do znajomych co mają w Rodzinie. Wybieram godziny szczytu więc w najlepszym wypadku na tym skąpstwie Play będzie na samych połączeniach około 900pln w plecy plus telefon :mrgreen: . A zarobku żadnego bo na ten nr nikt nie dzwoni. Skąpstwo nie popłaca. Zresztą mixy wyższe też są gołe bo tylko z ofertami promocyjnymi co jutro mogą zniknąć.

#516858  autor: nemo2009
 20 lis 2011, 20:27
pawcio1978 pisze: PLAY nie potrafi dodac profilu INTERNET do auto konfiguracji, w przeciwienstwie do Orange, Plus, T-Mobile,
Prawda nie ma tych ustawień,ale Play ma najprostsze ustawienia,jeśli chodzi o internet.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#516860  autor: pawcio1978
 20 lis 2011, 20:32
I co z tego. Udostepnia net to niech daje podstawowe ustawienia. Klient nie ma prawa znac sie na ustawieniach :p A to jest z ich strony NIENALEZYTE WYKONANIE USLUGI. W dodatku UKE nie chce pomoc w tej sprawie.

#516898  autor: piechucki
 20 lis 2011, 21:14
Tak z pamięci, a zawsze mi się udaje (ale ... może to tylko na moim numerze albo telefonie): nowe połączenie, APN = Internet, typ połączenia "GPRS". Cała "reszta" puste pola, klikaj "Next" (na końcu "Finish") albo "Dalej" i "Zakończ" i ... powinno działać!

#516942  autor: Kaczy
 20 lis 2011, 22:13
pawcio1978, odpisuję Ci, bo już mam dość czytania Twoich postów.
Czy gdzieś masz zapisane, że operator musi(!) wysłać Ci smsy z konfiguracja? To jest tylko jego dobra wola.
Wiele lat temu technologia przesyłania ustawień sms to było S-F. Jakoś wszyscy żyli. Można było iść do salonu, zadzwonić i sobie to wszystko skonfigurować.
Robisz sztuczny problem.

...::: Made for loneliness :::...

#516979  autor: playonline
 21 lis 2011, 08:55
pawcio1978 pisze:dostawalem ustawienia jedynie do WAP/MMS/VIDEO, a potrzeba INTERNET/WAP/MMS/VIDEO
Widocznie nie maja. Na pewno maja za to manualna konfiguracje.
W moim SE wystarczy utworzyć nowy APN gdzie trzeba jako APN podac slowo "internet" i nadac pierwsza lepsza nazwe... Reszta puste i dziala.

Sztuczny problem z tym, ze nie maja dla konkretnego modelu telefonu takiej konfiguracji. Problem by byl gdyby nie chcieli ci podac manualnej (uniwersalnej) konfiguracji.

[ Dodano: 2011-11-21, 08:58 ]
Moze dodam, ze ja na 2 roznych telefonach z Andkiem mam karty SIM Orange i... o ile konfiguracja internetowa jest identyczna to MMSowa musialem lekko zmodyfikowac gdyz nie chciala dzialac... Tzn przepisalem konfiguracje z SE (bez systemu operacyjnego) i zadzialalo. Do SE przyszly mi smsy konfiguracyjne a do Samsunga z Andkiem nie. I nie narzekam. Poswiecilem kilka chwil na weryfikacje sprawy i przepisanie danych.

#516980  autor: kerim36
 21 lis 2011, 09:00
pawcio1978 pisze:I co z tego. Udostepnia net to niech daje podstawowe ustawienia. Klient nie ma prawa znac sie na ustawieniach :p A to jest z ich strony NIENALEZYTE WYKONANIE USLUGI. W dodatku UKE nie chce pomoc w tej sprawie.
gdzie widzisz nienalezyte wykonanie uslugi??
w czym UKE ma pomoc??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
  • Strona 113 z 241
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 241