• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 104 z 244
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 244

#442856  autor: muchakk
 23 lis 2010, 21:08
Nie ma takiej możliwości. Będziesz miał możliwość zmigrować i to też z pewnymi kłopotami po zakończeniu umowy :-)

#442880  autor: playonline
 23 lis 2010, 23:00
Wiem, ze to staje sie nudne ale od kilku godzin na Play24... "HTTP Status 503 - This application is not currently available"...

Przy okazji dodam, ze dzwonilem w ostatnich dniach na 790600600 i dementuje, ze BOK jest slaby. Profesjonalnie i wszystko szybko zalatwione. :) Zadzwonilem na 790500500 (nie na *500) i tutaj gorzej (pomijam fakt braku zgloszenia na Play24, ktore niby konsultantka przyjela) ale ciekawsze (i to mnie pozytywnie rozbawilo :) ), ze wziela mnie za pracownika sieci chociaz nie wiem na jakiej podstawie. :)

Dla rownowagi dodam, ze dzis dwa razy zadzwonilem na BOK Plusa i za pierwszym razem kobietka poprosila mnie o cierpliwosc po czym czekalem, az wroci.. Nie miala za bardzo pojecia o czym mowi (chodzilo o oferte).. Za drugim razem jak zadzwonilem facet wiedzial co mowi i wiedzial jak wszystko sprawdzic. No ale chcial abym reklamacje sam pisal.. :) Skonczylo sie na tym, ze zwrocili mi jeszcze za polaczenie z BOK (oprocz reklamacji napisanej przez konsultanta). :)

Tak wiec widac, ze ludzie w BOK sa rozni i nie mozna mowic, ze w Play sa kiepscy a w Plusie czy u innych opow nie. :)

#442882  autor: Publius
 23 lis 2010, 23:09
playonline pisze:Wiem, ze to staje sie nudne ale od kilku godzin na Play24... "HTTP Status 503 - This application is not currently available"...
U mnie jest:
Przepraszamy
Nie można pobrać danych dla Twojego numeru
Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana.
Kod błędu: 2156236

#442884  autor: zaq22
 23 lis 2010, 23:14
Play nie idzcie ta drogą :evil:

Kliknij zeby powiększyć
Obrazek

#442890  autor: dkf
 23 lis 2010, 23:33
play ma duże problemy... Nie dają sobie rady w wielu kwestiach, nie tylko ze swoją stroną.. Posypał im się cały system, bo dziś nie działają żadne kody typu sprawdzenia salda itp. Jesli chodzi o rzetelność to jest masakrycznie zła. Ostatnio play próbuje mi wmówić że byłem jednocześnie w dwóch różnych miejscach jednocześnie, oddalonych o ładne kilka kilometrów, i prowadziłem rozmowę w zasięgu jednego nadajnika, a w zasięgu innego, (kilka kilometrów dalej) byłem połączony z internetem...gdzie podobno ściągnąłem danych łącznie za ponad 350 zł... Teraz jeszcze jedna sprawa, a za razem apel... Play jakimś sposobem wysłał zna moje konto 9 smsów premium za prawie 11 zł każdy. Nie wysyłałem żadnych takich smsów, i nie ma możliwości aby wysłał je ktoś za mnie.. Różne sposoby podawano mi jako wytłumaczenie, ale wszystkie zostały odrzucone. Jedyne wyjście, to takie że play wysłał je na moje konto a teraz chce kasę. Spotkałem się z jeszcze jednym podobnym przypadkiem, osoby już raczej w podeszłym wieku, która nie jest w stanie odczytać wiadomości a co dopiero wysłać, i również nie ma racjonalnego wytłumaczenia. Pytanie jest takie, czy spotkaliście się z podobną sprawą? Może słyszeliście o kimś takim kto ma podobny problem..? Razem łatwiej było by coś im udowodnić.. Mam dość pokaźną listę argumentów, o których play nawet nie chce słuchać, mimo że są oczywiste... Było by super gdyby udało się znaleźć więcej takich osób naciąganych przez play..

#442908  autor: diobel007
 24 lis 2010, 08:53
Play24 w końcu jakoś działa. Wczoraj przez cały dzień był problem z zalogowaniem się.
Nadal jednak nie działa bramka SMS. Pisze ze wiadomość wysłana a nie dochodzi do adresata.
play4you2 pisze:
diobel007 pisze: Jest jakiś limit?
W zasadzie jest to zgłoszenie zwykłe, więc teoretycznie nie ma, ale rzeczywiście, trochę już długo to trwa. Ok, ponaglam.
Mija 5 dzień od któregoś już ponaglenia i dalej "Rozpatrywane" :( (22879305)
Nie wiem czy jest ono zwykłe, dotyczy zwrotu kasy którą mi "zjadło" bezprawnie.

#442911  autor: wezysko
 24 lis 2010, 09:54
dkf pisze:play ma duże problemy... Nie dają sobie rady w wielu kwestiach, nie tylko ze swoją stroną.. Posypał im się cały system, bo dziś nie działają żadne kody typu sprawdzenia salda itp. Jesli chodzi o rzetelność to jest masakrycznie zła. Ostatnio play próbuje mi wmówić że byłem jednocześnie w dwóch różnych miejscach jednocześnie, oddalonych o ładne kilka kilometrów, i prowadziłem rozmowę w zasięgu jednego nadajnika, a w zasięgu innego, (kilka kilometrów dalej) byłem połączony z internetem...gdzie podobno ściągnąłem danych łącznie za ponad 350 zł... Teraz jeszcze jedna sprawa, a za razem apel... Play jakimś sposobem wysłał zna moje konto 9 smsów premium za prawie 11 zł każdy. Nie wysyłałem żadnych takich smsów, i nie ma możliwości aby wysłał je ktoś za mnie.. Różne sposoby podawano mi jako wytłumaczenie, ale wszystkie zostały odrzucone. Jedyne wyjście, to takie że play wysłał je na moje konto a teraz chce kasę. Spotkałem się z jeszcze jednym podobnym przypadkiem, osoby już raczej w podeszłym wieku, która nie jest w stanie odczytać wiadomości a co dopiero wysłać, i również nie ma racjonalnego wytłumaczenia. Pytanie jest takie, czy spotkaliście się z podobną sprawą? Może słyszeliście o kimś takim kto ma podobny problem..? Razem łatwiej było by coś im udowodnić.. Mam dość pokaźną listę argumentów, o których play nawet nie chce słuchać, mimo że są oczywiste... Było by super gdyby udało się znaleźć więcej takich osób naciąganych przez play..

Nie jestem pracownikiem Play - ale mam telefony w ich sieci.. I z tego co tu czytam, to moje dwa telefony w Play , telefony moich rodziców w Play i znajomych którzy też są w Play już dawno nie powinny działać. W cytowanym poście dowiaduje się, że system przestał działać i nawet salda nie można sprawdzić.:))) dziwne, może ja mam , znajomi , rodzice etc jakiś inny Play?? I tak np w Grudziądzu Play wysyła sam sobie sms-y premium i obciąża nimi biednego abonenta - Boże to już się nadaje na debilizm roku....
Co do strefy taniego internetu na 350 zł nie wypowiadam się bo nie używam - i tam nie wątpię może być jakiś problem...Ta wypowiedź cytowana jest sztandarowa i jest kwintesencją tego wszystkiego co tu się wypisuje. Już nawet jestem w stanie uwierzyć, że może w Żarach gdzie mieszkam jest jakiś inny wyjątkowy Play, który nie szumi, nie przerywa połączeń, jakość połączeń i zasięg jest w sieci macierzystej Play doskonała i mając porównanie z Orange nie ma ŻADNEJ różnicy, a będąc poza Żarami Orange zanika a Play jest ale co najgorsze zawsze i bez kłopotów, że nieraz chwilkę muszę poczekać wchodzę na Play24 - ZAWSZE. Wychodzi że net - a mam go z Netii też mam inny i lepszy:))
Także play4you2 współczuje ci, że musisz na takie pierdoły jakichś sfrustrowanych ludzi odpowiadać

#442916  autor: nemo2009
 24 lis 2010, 10:23
wezysko pisze:Nie jestem pracownikiem Play - ale mam telefony w ich sieci.. I z tego co tu czytam, to moje dwa telefony w Play , telefony moich rodziców w Play i znajomych którzy też są w Play już dawno nie powinny działać. W cytowanym poście dowiaduje się, że system przestał działać i nawet salda nie można sprawdzić.:))) dziwne, może ja mam , znajomi , rodzice etc jakiś inny Play?? I tak np w Grudziądzu Play wysyła sam sobie sms-y premium i obciąża nimi biednego abonenta - Boże to już się nadaje na debilizm roku....
Co do strefy taniego internetu na 350 zł nie wypowiadam się bo nie używam - i tam nie wątpię może być jakiś problem...Ta wypowiedź cytowana jest sztandarowa i jest kwintesencją tego wszystkiego co tu się wypisuje. Już nawet jestem w stanie uwierzyć, że może w Żarach gdzie mieszkam jest jakiś inny wyjątkowy Play, który nie szumi, nie przerywa połączeń, jakość połączeń i zasięg jest w sieci macierzystej Play doskonała i mając porównanie z Orange nie ma ŻADNEJ różnicy, a będąc poza Żarami Orange zanika a Play jest ale co najgorsze zawsze i bez kłopotów, że nieraz chwilkę muszę poczekać wchodzę na Play24 - ZAWSZE. Wychodzi że net - a mam go z Netii też mam inny i lepszy:))
Także play4you2 współczuje ci, że musisz na takie pierdoły jakichś sfrustrowanych ludzi odpowiadać
Może i w Żarach wszystko jest cacy,ale u większości abonentów ciągle są jakieś problemy.Do stałych punktów programu,należą,złe działanie play24,tragiczny BOK i inne.Teraz z kolei rozdają darmowe startery,z których co najmniej połowa nie działa.

#442917  autor: ppp1ppp
 24 lis 2010, 10:40
W godzinach porannych PLAY24 działa jak należy.

#442918  autor: Publius
 24 lis 2010, 10:43
Rzeczywiście https://bramka.playmobile.pl/ nie działa. Z pozoru wszystko pięknie, ale wiadomości nie dochodzą do adresata. Nie pojawiają się też w billingu w play24 (ale może tak bylo zawsze?). Będzie coś z tego?

#442919  autor: playonline
 24 lis 2010, 11:06
wezysko pisze:Nie jestem pracownikiem Play - ale mam telefony w ich sieci..
Zapraszamy na Play24 w godzinach wieczornych i nocnych.. :) Ja wczesniej tez nie narzekalem co da sie zauwazyc po postach. Od niedawna sypnelo sie i to bardzo mocno. Jezeli chodzi o dzialanie sieci to nigdy nie mialem problemu.

Natomiast ww. problemy moga miec miejsce niezaleznie od lokalizacji a od systemu Play i kont klientow. Tego juz nie sprawdzisz...

Jednak zapraszamy do Play24 powiedzmy okolo 22-23.. :)

#442927  autor: bambo-5
 24 lis 2010, 12:32
jak chce sprawdzić cos w p24 to robie to w dzien bo w nocy tak jak poprzednicy mówią nie ma szans;/

play4you2 pisze:Ok, to podaj mi na pw numery kart SIM.
Poszło. Tak się przypominam

#442929  autor: user_delete19
 24 lis 2010, 13:00
Publius pisze:Rzeczywiście https://bramka.playmobile.pl/ nie działa. Z pozoru wszystko pięknie, ale wiadomości nie dochodzą do adresata. Nie pojawiają się też w billingu w play24 (ale może tak bylo zawsze?). Będzie coś z tego?
pojawialy sie...

Nie ukrywam, ze nie obrazilbym sie gdyby zaczelo dzialac, bo to moj glowny srodek kontaktu >:

[ Dodano: 2010-11-24, 13:42 ]
bramka chyba znowu zaczela dzialac... i wypluwa stare smsy (;

#442966  autor: dkf
 24 lis 2010, 15:56
Zastanawia fakt z jaką łatwością przychodzi ci (celowo z małej litery) obrażanie innych... Oczywiście nie wiesz o co chodzi, ale dla ciebie to nie jest istotne... Widać to nie ja mam problem z frustracją, ale ty... Prawdopodobnie czujesz się zaraz lepiej gdy kogoś obrazisz... Zapytaj wpierw o szczegóły, ja chętnie odpowiem.. a wtedy wydawaj wyroki czy ktoś jest frustratem czy nie... Postawa jaką zaprezentowałeś je dokładnie taka jaką spotykam ze strony play.. Od miesiąca nie moge doczekać się odpowiedzi jak to możliwe ze jestem w dwóch różnych miejscach jednocześnie, oddalonych o kilka kilometrów, gdzie po drodze mijam kilka innych nadajników play... Takie proste pytanie, a przerasta wszystkich...

#442975  autor: kuwejt
 24 lis 2010, 16:21
A ja ma takie pytanie o darmowe starter: Jak można zamówić więcej niż jeden na jeden adres i w jednej przesyłce? W sensie że zamówiłbym dla siebie, siostry itp ale nie ma opcji zmiany ilości... Można próbować składać kilka zamówień na jeden adres ale to bezsensu i dodatkowo naraża Play na koszty wysyłania w kilku przesyłkach czegoś co można w jedej. Może ktoś wie jak to zrobić?

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#442978  autor: playonline
 24 lis 2010, 16:50
dkf pisze:jak to możliwe ze jestem w dwóch różnych miejscach jednocześnie
Skad wiesz, ze w systemie Play dla twojego numeru widnieja w tym samym czasie zalogowania do stacji z roznych lokalizacji?
lwiczek pisze:Nie ukrywam, ze nie obrazilbym sie gdyby zaczelo dzialac, bo to moj glowny srodek kontaktu >:
Bramka dziala. Tylko blednie adres wpisujecie. Powinno byc: www.bramka.playmobile.pl
Wyslalem dla testu smsa i doszedl odrazu i tak jak powinno wyswietlil sie, ze byl wyslany z numeru telefonu a nie z +6670 czy jakos tak. Zdziwilem sie, ze niby nie dziala ale zauwazylem, ze adres jest bledny. Dziala.

[ Dodano: 2010-11-24, 16:58 ]
kuwejt pisze:Jak można zamówić więcej niż jeden na jeden adres
Jak juz jestes w "koszyku" pod zakupem "starter" masz mala czcionka "kontynuuj zakupy". Przejdziesz do eshopa gdzie klikasz na belce "karta" i wybierasz darmowy starter i tak max 3 mozesz zamowic.

Wlasnie tak zamowilem.

#442997  autor: dkf
 24 lis 2010, 17:46
playonline pisze:
dkf pisze:jak to możliwe ze jestem w dwóch różnych miejscach jednocześnie
Skad wiesz, ze w systemie Play dla twojego numeru widnieja w tym samym czasie zalogowania do stacji z roznych lokalizacji?

bo byłem w innym miejscu niż twierdzi to play, co mogę potwierdzić rozmową którą odbyłem w tym samym czasie w zupełnie innym miejscu.. ot co... Nie wiem co jest w systemie, bo nikt mi nie pozwoli do niego zaglądnąć..

#443041  autor: playonline
 24 lis 2010, 21:15
dkf pisze:Nie wiem co jest w systemie, bo nikt mi nie pozwoli do niego zaglądnąć..
wyklucza sie z:
dkf pisze:byłem w innym miejscu niż twierdzi to play
Konsultant, ktory odbiera polaczenia zapewne nie jest w stanie ci podac miejsca skad dzwoniles...

Poza tym czy te lokalizacje o ktore sie tobie rozchodzi znajduja sie w miare blisko siebie (kilka kilometrow od siebie)?

Zbierz mysli i zastanow sie nad twoim problemem czy czasami sie nie pomyliles czy moze zle go przedstawiles operatorowi..(?)

Przy okazji czy dzis Plus ma jedna wielka awarie? Kolo poludnia wysiadly telefony (typowo Plusowe) na zachodzie i wschodzie Polski (wiem sam po sobie i od rodziny + znajomych).. Pisze aby nie bylo, ze to znowu Play jest ten zly... :)

#443042  autor: user_delete19
 24 lis 2010, 21:16
playonline pisze:Bramka dziala. Tylko blednie adres wpisujecie. Powinno byc: www.bramka.playmobile.pl
Wyslalem dla testu smsa i doszedl odrazu i tak jak powinno wyswietlil sie, ze byl wyslany z numeru telefonu a nie z +6670 czy jakos tak. Zdziwilem sie, ze niby nie dziala ale zauwazylem, ze adres jest bledny. Dziala.
Pfft!
1. klikam w sznurek na stronie play - sugerujesz, że jest błędny?
2.
[ Dodano: 2010-11-24, 13:42 ]
bramka chyba znowu zaczela dzialac... i wypluwa stare smsy (;
Wysłany: Dzisiaj 16:50
Dziala.
"Thank you captain obvious"! :P

#443043  autor: playonline
 24 lis 2010, 21:17
Tzn niby zasieg byl ale nie szlo sie dodzwonic ani tez smsow odbierac/wysylac..

[ Dodano: 2010-11-24, 21:20 ]
lwiczek pisze:sugerujesz, że jest błędny
Chyba nie rozumiem..

U mnie dziala. :) Mnie to cieszy. :)
  • Strona 104 z 244
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 244