• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 11 z 71
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 71

#709637  autor: ciekawy
 11 kwie 2014, 21:35
Emsi,sama oferta jest prosta, tylko trzeba te kody jakoś zapisać w książce telefonicznej i zapamiętać zasady co i jak i jest prosto :),
najgorzej jak wiesz co ma być i jak ale są problemy,

a jak jest ze zmianą opcji do komórkowych na do wszystkich i na odwrót, jeśli korzystasz z jednej opcji to możesz ją zmienić przed końcem terminu starej opcji ?

#709648  autor: KA
 11 kwie 2014, 22:30
W celu...?

#709649  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2014, 22:34
ciekawy, po co zmieniać korzystną formę rozliczeń połączeń (mobile oddzielnie oraz fix oddzielnie) na "gorszą", lecz jednakowo liczoną, niezależnie czy to mobile+fix?
Bez sensu :P
I tak zmiany w usługach dla abonamentu, wchodzą w życie od następnego okresu rozliczeniowego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#709759  autor: maniek89
 12 kwie 2014, 15:10
Rozważałem przejście ale jednak się wstrzymuje bo komentarze na fanpage'u skutecznie mnie odstraszają. Problemów nadal jest zbyt dużo by powierzyć im swój długoletni numer. Czy wiecie czy oni dalej blokuja po przekroczeniu określonej liczby minut? Dzwonię nieregularnie - raz jest to 100- 200 minut by innym razem w miesiącu przekroczyć 1000.

#709768  autor: andromenda
 12 kwie 2014, 16:53
maniek89 pisze:Rozważałem przejście ale jednak się wstrzymuje bo komentarze na fanpage'u skutecznie mnie odstraszają. Problemów nadal jest zbyt dużo by powierzyć im swój długoletni numer. Czy wiecie czy oni dalej blokuja po przekroczeniu określonej liczby minut? Dzwonię nieregularnie - raz jest to 100- 200 minut by innym razem w miesiącu przekroczyć 1000.
Pytasz o abonament? Mnie jak na reazie nei udało się przekroczyć 700 minut i wszystko działa tak jak powinno.

#709783  autor: ciekawy
 12 kwie 2014, 17:44
Karlos20 pisze:ciekawy, po co zmieniać korzystną formę rozliczeń połączeń (mobile oddzielnie oraz fix oddzielnie) na "gorszą", lecz jednakowo liczoną, niezależnie czy to mobile+fix?
Bez sensu :P
I tak zmiany w usługach dla abonamentu, wchodzą w życie od następnego okresu rozliczeniowego.
moje pytanie tyczyło się nju karty

#709784  autor: KA
 12 kwie 2014, 17:44
Kolega Maniek89 raczej pytał o kartę, bo to w nju na kartę zdarzały się blokady.

#709786  autor: ciekawy
 12 kwie 2014, 17:48
maniek89 pisze:Rozważałem przejście ale jednak się wstrzymuje bo komentarze na fanpage'u skutecznie mnie odstraszają. Problemów nadal jest zbyt dużo by powierzyć im swój długoletni numer. Czy wiecie czy oni dalej blokuja po przekroczeniu określonej liczby minut? Dzwonię nieregularnie - raz jest to 100- 200 minut by innym razem w miesiącu przekroczyć 1000.
może weź sobie kup starter na test, potem zdecydujesz czy przeniesiesz numer, mieli jakąś modernizacje, może teraz będzie lepiej

#709807  autor: Emsi
 12 kwie 2014, 19:22
No to byłaby troszkę lipa jakby mi tak zablokowali bo mam w Nju na kartę cenny numer. Ktoś się orientuje czy taki numer przepada jak Nju wypowie umowę? Czy jest szans odzyskania go poprzez złożenie wniosku o przeniesienie?

#709816  autor: Eryk42
 12 kwie 2014, 20:35
Numer nie przepada. Taka blokada leci z automatu według jakiś kryteriów. Gdyby zdarzyła się sytuacja, że numer zostanie zablokowany, kontaktujesz się z biurem obsługi i nr odblokowują. Mówię oczywiście o sytuacji gdy z telefonu korzystałeś w sposób normalny a nie w celu przeciążenia sieci czy nabijania minut.

#709820  autor: ciekawy
 12 kwie 2014, 20:41
Eryk42,

znowu wchodzenie na temat nabijania minut,

a skąd człowiek,który dzwoni do kogoś ma wiedzieć czy ten ktoś po drugiej stronie ma usługę nabijania minut czy nie, jak dla mnie ten argument odpada,

z ciekawości, jaka jest procedura jeśli zablokują numer, to jak go odblokować ?

tak poprostu odblokowują po rozmowie z bok czy trzeba spełnić jakieś warunki ?

#709825  autor: buba1234
 12 kwie 2014, 21:01
Kiedyś chyba czytałem, że zarejestrowanych nie blokują, ale pewien nie jestem.

#709831  autor: Liquid
 12 kwie 2014, 21:32
A ja na 99% przenoszę do nju (z rachunkiem) numer żony. Córka miała przez pół roku tam abonament i nie było najmniejszego problemu. Negatywnych opinii jest trochę ale na prawie 300 tys. aktywnych kart to kropla w morzu. Czytam te negatywne komentarze i najczęściej pisane są one przez: niecierpliwych ludzi, ludzi którzy popełnili błędy w chwili składania zamówienia, ludzi którzy nie doczytali regulaminu i nie mieli pojęcia o początkowej taryfie nju zero. Itp itd. Fakt, duże minusy za czas załatwiania reklamacji i blokowanie numeru.

#709846  autor: ciekawy
 13 kwie 2014, 00:08
kto wie jak jest z duplikatem sim w nju,

np sim się uszkodzi albo zgubi albo jeszcze coś,a numeru się nie chce stracić to wtedy co dalej, trzeba zamówić duplikat sim przez net albo bok telefonicznie czy można zrobić duplikat w salonie Orange ?

#709921  autor: maniek89
 13 kwie 2014, 14:36
Pytasz o abonament? Mnie jak na reazie nei udało się przekroczyć 700 minut i wszystko działa tak jak powinno.
Na początku chciałbym potestować w karcie i ewentualnie podpisać z rachunkiem - boję się tylko tych blokad - minut nie nabijam ale różne opinie się słyszy i trochę strach dać im swój wieloletni numer. Dzwonie nieregularnie - okresami bardzo duzo a okresami bardzo mało. Smsów nie wysyłam, co do internetu tam gdzie jestem mam wifi więc pakiety wykupuje sporadycznie kiedy np gdzieś wyjeżdzam.

#709926  autor: KA
 13 kwie 2014, 14:49
Nju abo/buzz bez strachu. Od maja 2013 obsługuję dwa numery w rodzinie (mamy i żony) i wszystko świetnie (jeśli akceptujesz zasięg i jakość Orange :-D ). Użycie na obu numerach bardzo nieregularne, raz małe, raz duże i jest OK. Ludzie miewali problemy, ale raczej z kartą.

#709933  autor: ciekawy
 13 kwie 2014, 15:34
maniek89 pisze:
Na początku chciałbym potestować w karcie i ewentualnie podpisać z rachunkiem - boję się tylko tych blokad - minut nie nabijam ale różne opinie się słyszy i trochę strach dać im swój wieloletni numer. Dzwonie nieregularnie - okresami bardzo duzo a okresami bardzo mało. Smsów nie wysyłam, co do internetu tam gdzie jestem mam wifi więc pakiety wykupuje sporadycznie kiedy np gdzieś wyjeżdzam.
to zarejestruj nowy starter albo jak już przeniesiesz numer to wtedy potestuj, nie powinni blokować skoro dają no limit,
dyskusja o nabijaniu minut jest bez sensu bo skąd ktoś kto dzwoni do kogoś innego ma wiedzieć czy te osoby do których dzwoni zbierają minuty czy nie

#709944  autor: maniek89
 13 kwie 2014, 16:07
KA pisze:Nju abo/buzz bez strachu. Od maja 2013 obsługuję dwa numery w rodzinie (mamy i żony) i wszystko świetnie (jeśli akceptujesz zasięg i jakość Orange ). Użycie na obu numerach bardzo nieregularne, raz małe, raz duże i jest OK. Ludzie miewali problemy, ale raczej z kartą.
Coraz bardziej się zastanawiam.
ciekawy pisze:dyskusja o nabijaniu minut jest bez sensu bo skąd ktoś kto dzwoni do kogoś innego ma wiedzieć czy te osoby do których dzwoni zbierają minuty czy nie
To operatora nie obchodzi a jaka była praktyka wiemy - ludzie tracili numery. Chociaż faktycznie o blokadach teraz mniej słychać. Daliby HD Voice i pakowałbym sie powoli bo jednak ciężko z tego zrezygnowac. Dzięki za opinie. Będę jeszcze trochę obserwował te sieć i swój profil dzwonienia. :) Gdyby sprawy dało się załatwiac w salonie to już byłaby bajka.

#709952  autor: ciekawy
 13 kwie 2014, 16:18
maniek89,

jaka to różnica czy można załatwić coś w salonie czy nie skoro umowe podpisujesz tylko raz ?
  • Strona 11 z 71
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 71
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11