• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #811559  autor: Orange Ekspert
 13 lip 2015, 13:43
Praktycznie każdy operator wgrywa brandowane oprogramowanie, ale nie powoduje to zmiany parametrów technicznych telefonu. Simlock jest, ale przy przeniesieniu numeru zdejmiemy Ci go za darmo. Dodatkowo przy przenoszeniu numeru możesz otrzymać rabat na abonament nawet na 6 miesięcy. W przypadku dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu.
 #811564  autor: Niezgodna7
 13 lip 2015, 13:59
Sa.
musiałabyś wersję oprogramowania sprawdzić, bo mogą się różnić niezależnie od brandu.
Ale fakt, im mniej brandu - tym lepiej działa nasz fonik
:-)

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #811575  autor: cyanoone
 13 lip 2015, 14:33
@orange ekspert
Mimo wszystko to Wasz brand jest najgorszy. Co powiecie na temat Xperii od Was? Dlaczego mimo zdjęcia simlocka nie da się odblokować bootloadera?

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #811580  autor: klimasz
 13 lip 2015, 15:03
Tych debi** z tego fioletowego gów** nie da się słuchać. Pieprzenie takich głupot jest poniżej poziomu krytyki. Dlatego jak jakiś pajac z gluta dzwoni do mnie, to od razu blokuję jego połączenia - pieprzą takie farmazony...

Nie spotkałem się z telefonem, aby nie miał chociaż minimalnego brandu - w Orange kupowałem Lumię 920, poza logiem Orange podczas startu i schematem koloru ustawionym na pomarańczowo, nie było żadnych dodatków. T-Mobile - kupowany HTC One SV - logo T-Mobile podczas startu oraz aplikacja MiBoa, ale może niech Ci ta pinda z Play'a przedstawi dowody na to co mówi?!

Sam pracuję w "sprzedaży", ale zniżanie się do takiego poziomu jak tu.... niesłychane.
Na marginesie do jakiego konsultanta bym się nie dodzwonił z jakiej branży - mam ostatnio wrażenie, że pracują tam za miskę ryżu.

P.S. po co przeciętnemu zjadaczowi chleba dostęp do booloaderów? Ilu ludzi z tego korzysta? Przewiduje, że przedział (0-1%)
 #811587  autor: cyanoone
 13 lip 2015, 15:32
Nie tak nerwowo. Lepiej jest mieć więcej możliwości niż mniej ;) W P4 pracują w też mądrzy ludzie, którzy znają ofertę, a Ci na telesales w każdej sieci są raczej nie douczeni.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #811589  autor: klimasz
 13 lip 2015, 15:42
cyanoone pisze:Nie tak nerwowo.
Przepraszam może i mnie troszeczkę poniosło, ale ... ;)
cyanoone pisze:W P4 pracują w też mądrzy ludzie, którzy znają ofertę, a Ci na telesales w każdej sieci są raczej nie douczeni.
Tego, że w Play pracują mądrzy ludzie absolutnie nie neguję, problem w tym, że człowiek ma niestety ciągle styczność właśnie z tymi drugimi. :(
 #811606  autor: sa
 13 lip 2015, 16:24
Calm7 pisze:Sa.
musiałabyś wersję oprogramowania sprawdzić, bo mogą się różnić niezależnie od brandu.
Ale fakt, im mniej brandu - tym lepiej działa nasz fonik
:-)
Za późno 8) o parę lat bo już dawno go nie mam, fakt że to była najnowsza wersja zarówno tego modelu(jeden z ostatnich k550i jakie było dostępne w sprzedaży )jako SE śp. wydał i najnowszy soft,zaktualizowany praktycznie w dniu zakupu opcją internetową.i ciekawostka mój miał 73mb pamieci a tej kobitki o. 50-60mb, a miała kartę pamieci zainstalowaną podobnioe jak ja. Nawet stronki podające dane mówią że ten model ma 64mb wolnej pamieci,i tu pytanie trafił mi się jakis wyjątkowy model czy co?Czy po prostu oficjalne dane dotyczące tego modelu dotyczyły którejś ze starszych wersji?
Miałam też od orange(wtedy jescze ideii) wiele lat wcześniej motorolkę c350 i nokię 3510i i brandu żaden z nich nie miał i działały bez zarzutu.Faktem jest jednak że mam wewnętrzny uraz do telefonów z brandem,bo miałam też inną motorolkę od ery śp. i te "gratisowe" dodatki strasznie mnie irytowały,plus cudowny simlock samo jego zdjęcie z problemami to nic w porównaniu z ustawianiem dostępu do wap od innego opa bo model ten tylko w erze był dostępny....Miałam też 2 zwykłe fony z brandem playa i poza kilkoma tapetami i logiem przy włączaniu było prawie dobrze.Ale od znajomych co mieli SE z brandem orange nasłuchałam sie dużo złych rzeczy i wiem że kto mógł to pierwsze co rozbił to wgrywał czysty soft,a i tak te telefony były nie wiem czemu bardzej awaryjne od tych z czystym softem,dlatego wolę dmuchać na zimne i kupić w sklepie fon bez brandu niż brać "taniej" od opa.Ale pociesza fakt że orange porzuciło swoje nieszczęśne orange menu w smartfonach codaje użytkownikom tych modeli szansę na normalne użytkowanie fonów.
 #811652  autor: pakierhakierxd
 13 lip 2015, 19:51
Ja kupuje z brandem a jak coś się nie podoba wgrywam w 10 minut soft czysty.

Pozdrawiam :)
 #811658  autor: bazooka
 13 lip 2015, 20:01
Czy nie jest to tak po prostu, że te telefony kupione w sklepie (czy to na raty, czy z allegro) za uzbierane pieniądze lepiej działają, niż te co "dostajemy za darmo" za wylizanie r... przy podpisaniu cyrografu na dwa lata :?: :-D

@up - jakikolwiek byś tego nie zrobił i nie przywracał, zawsze jest ryzyko, powtarzam - ryzyko - utraty gwarancji, a to wyobraź sobie nie każdemu pasuje, dając, jak dla kogo, sporą kasę na sprzęt.
 #811700  autor: Niezgodna7
 13 lip 2015, 23:34
Sebusy.
a fuj z tym lizaniem..!
:- @

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #811797  autor: sa
 14 lip 2015, 15:37
sebusy pisze:Czy nie jest to tak po prostu, że te telefony kupione w sklepie (czy to na raty, czy z allegro) za uzbierane pieniądze lepiej działają, niż te co "dostajemy za darmo" za wylizanie r... przy podpisaniu cyrografu na dwa lata :?: :-D

@up - jakikolwiek byś tego nie zrobił i nie przywracał, zawsze jest ryzyko, powtarzam - ryzyko - utraty gwarancji, a to wyobraź sobie nie każdemu pasuje, dając, jak dla kogo, sporą kasę na sprzęt.
Tak się składa że wszystkie telefony od opa które miałam miały różne dziwne zachowania plus "spam" od opa Telefony zakupione na własną rękę nigdy mnie nie zawiodły i przez cały okres użytkowania działały i działają bez problemowo.nawet gdy sie pozbywałam były Bezawaryjne i w peł ni sprawne. Np.mój Cedar już 5 rok ma i Zero problemów, a w tym czasie naczytałam się różnych jeków na temat tego modelu telefonu a jego najgorsza wersja(mulący,wieszający się ,do tego za cichy) dziwnym zbiegiem okoliczności z orange pochodziła..Przypadek ?Zbieg okoliczności?Nie wiem,ale ja tylko podaję swoje przypadki z telefonami.Dodajmy fakt najdroższy telefon na jaki wydałam kasę to było 400zł a najmniej 1zł +vat i w tym najtańszym padła mi elektronika w baterii..i telefon można było włączyć tylko po wcześniejszym podłączeniu do ładowarki.. mimo że dzielnie radził sobie i tak był od opa.
Co do zmian oprogramowania z brandowanego na niebrandowane owszem tu jest ryzyko i zawsze było dlatego myślę lepiej dopłacić i kupic bez.brandu opa.
Oczywiście piczę na temat klasyków ,Bo ze smatrfonami sytuacja mam nadzieję wygląda dużo lepiej.Tj nie trzeba ich przebrandowywać i nie wysiadają w trakcie trwania umowy zbyt często.