Sorki, że tak zapytałem, ale mnie się zawsze włącza takie myślenie, że da się zrobić podobną sumę w ofercie na kartę: tym razem nie wyjdzie tyle samo, bo 10zł za 1000minut po Orange i 9zł za 120minut poza sieć będzie za mało... w porównaniu do miesio w nju za 19zł, ale musisz zwrócić uwagę na jedną rzecz o ile nie zależy Ci na wygodzie (opłaty miesięczne np z funkcją polecenia zapłaty). Jeśli klientowi na tym nie zależy zawsze radzę przemyśleć ofertę na kartę:
- nawet jeśli np 1000minut to nie no limit
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html, albo nawet
- to 1000min po Orange cykliczne za 10zł + 120min poza Orange jednorazowe i aktywowane w przedostatnim dniu następne (jeśli jednego miesiąca zejdzie mniej to na drugi miesiąc jest więcej po zsumowaniu)
Zapytasz dlaczego

Ano dlatego, że w ofertach na kartę zawsze możesz załapać się na jakieś promocyjne doładowanie lub inne promocje, nowości, a przy "cyrografie" raczej na to nie masz co liczyć, chyba żeby nastąpiła zmiana oferty w nju.
Dajmy na to doładowanie przez mPotwora - teraz tylko 20zł do 50zł dają ale jednak jakby nie było to 40% więcej za te same pieniądze - wówczas przeliczeniowo wychodzi taniej nawet za 25zł/1000minut...
Poza tym można dobierać inne udogodnienia typu Skarbonki i inne cuda lub nawet myśleć o Twoich Numerach (1 za 3zł) jeśli tylko 3 generują największy ruch (nazwijmy go nolimitowy).
Ja już teściów wirtualnie przenosiłem do nju a potem kalkulator kartka i nawet przy gorszym pakiecie niż 120min za 9zł (7,5gr/min) wychodziło lepiej no i teraz nie żałuję - ten pakiet jest miodzio - jedynie te sporaydczne stacjonarne, to taka bolączka Orange.
Mimo wszystko radzę policzyć, przemyśleć jeszcze - pozdro