• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#685222  autor: macc
 24 gru 2013, 20:26
darkangel pisze:KSI, być może zainteresuje Cię nowa oferta Nju Mobile, gdzie już za 19zł masz no limit na komórki (bez stacjonarnych).
nowa oferta nju to max 19zl za komórki, max 10zł za stacjonarki, max 9zł za smsy, max 19zl za internet.

#685223  autor: KC-KARLOS
 24 gru 2013, 20:31
macc pisze:nowa oferta nju to max 19zl za komórki,
Nową opcję trzeba aktywować darmowym SMSem, która będzie aktywna od pierwszego dnia kolejnego okresu rozliczeniowego. Więc trzeba poczekać...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#685224  autor: macc
 24 gru 2013, 20:41
Namawiam również wujka na tą ofertę. Mam pytanie czy dobrze to zrozumiałem,że pierwszy miesiąc po przeniesieniu będzie musiał zapłacić 29zł a potem wysyłamy sms z kodem
AKT pod numer 80113 po przeniesieniu i od nowego okresu rozliczeniowego (2 miesiąc) zapłaci za połączenia z komórkami tylko 19zł a jak będzie dzwonił na stacjonarne to nie zapłaci więcej niż dodatkowo 10zł?

#685228  autor: KC-KARLOS
 24 gru 2013, 21:12
macc, po wysłaniu SMSa, nowa oferta zostanie aktywowana od pierwszego dnia nowego okresu rozrachunkowego. Oznacza to, że przed wejściem w życie usługi obowiązują stare zasady - max 29 zł na rozmowy komórkowe i stacjonarne.
To przecież jest ABONAMENT, nie prepaid. xD

W ramach nowej oferty po przekroczeniu 19 zł na numery krajowe komórkowe 1) - reszta rozmów nielimitowana* do końca okresu rozliczeniowego. Stacjonarne są rozliczane osobno - od 0 zł do max 10 zł (potem nielimitowane* rozmowy).

----
1) Oferta nadal powoduje, że minimalna kwota faktury w NJU BUZZ to 9 zł
*) uwaga - to, że jest "nielimitowane", to nie znaczy, że cały czas mamy dzwonić bez oporu. Jeśli operator uzna, że są nadużycia - zablokuje numer. Radzę stosować zasadę tzw. "uczciwego użytkowania".

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#685231  autor: macc
 24 gru 2013, 21:22
Karlos20 pisze:macc
*) uwaga - to, że jest "nielimitowane", to nie znaczy, że cały czas mamy dzwonić bez oporu. Jeśli operator uzna, że są nadużycia - zablokuje numer. Radzę stosować zasadę tzw. "uczciwego użytkowania".
Akurat nie mam z tym problemów bo korzystam z tej usługi i sieci "normalnie". Dzwonię wtedy kiedy potrzebuję.

#685250  autor: KA
 25 gru 2013, 00:46
Na numerze mojej żony już to działa. Aktywowałem przed północą 23 grudnia, bo od 24 jest nowy okres rozliczeniowy. Rano przyszedł sms potwierdzający, że włączone. Sprawdzać można darmowym smsem ILE na nr 80113, wtedy dostaje się info z podziałem na komórkowe/stacjonarne. Na stronie www tego nie widać i podobno (pytałem na FB) nie będzie widać. Nadal jest rubryka "do 29" i pokazuje zużycie tylko na komórkowe, więc do niczego. Może to zmienią, ale i tak oferta-cud.
Tylko ten zasięg - nadal upieram się, że fatalny. U mnie w Wa-wie po modernizacji (w maju) jest gorzej, niż przed. Tu, gdzie teraz jestem (okolice Grodziska Maz) - były i są SZCZĄTKI zasięgu.

#685257  autor: macc
 25 gru 2013, 05:42
Aktywowałem to ,ale muszę poczekać na swój okres rozliczeniowy.