OK Buba - odniosłeś się fajnie i merytorycznie do w/w warunków. Pozwól, że uzupełnię - w większości masz rację, ale pominąłęś kilka ważnych aspektów.
1.
Usługi obniżające koszty
W PLUS-ie masz ich sporo.
- Wybrany nr w dowolnej sieci polaczenia za 10gr/min (koszt 3zl)
- Wybrany nr w Plusie, rozmawiasz za darmo z 5 numerami (koszt 10zl)
- Dodatkowy pakiet internetowy 300MB (koszt 7 zl) lub 1GB (koszt 13zł)
W Virgin ich niestety nie uświadczysz, bo oni mają trochę inna strategię.
2.
Kompleksowość oferty
W PLUS-ie masz bardzo dobrą ofertę
Roamingu.
- Wszędzie w UE 14 dni (koszt 9zł) - wtedy minuta polaczenia lub sms wynosi 0,39zł.
Miałem okazję przetestować tą usługe w trakcie tych wakacji i działała wyśmienicie.
Porównaj sobie koszt Roamingu z Virgin. Mało kto na to zwraca uwagę, przypominamy sobie jedynie, jak wyjazd (wakacje) się zbliżają.
Reasume
Buba ja wcale nie twierdzę, że oferta Virgin jest ofertą złą. Nie. Jest ofertą dobrą, jednak niekompletną. Wartość ogólna pakietu bonusowego w PLUS-ie, ma wyższa wartość pieniężną niż pakietu w Virgin (mimo że autor nie wykorzysta np pakietu Sms - to jednak jest ktoś kto wykorzysta a porównujemy oferty). Natomiast globalne zastosowanie - przynajmniej dla mnie oferty PLUS-a jest znacznie korzystniejsze, niźli miałbym przenosić się do Virgin.
Dodatkowo jak kolega wyżej wspomniał - oferta klubu Virgin obowiązuje tylko do końca roku, podczas gdy oferta PLUS-a jest bez limitu czasowego (możesz sprawdzić w regulaminie).
PS. Oczywiście PLUS też ma swoje bolączki - bo aktualnie mnie się ten pakiet 20zł bonusu skończył, tak długo jestem już w Plusie

A latać i sie przenosić - też tak średnio mnie bawi, jednak chyba nie będę miał wyboru
PS.2. Coraz częściej natomiast zaczynam się zastanawiać nad ofertą No-Limit, ponieważ jej koszty zaczynają być mocno zbliżone do zarówno oferty PLUS-a jak i VIRGIN, a mimo to znacznie bardziej atrakcyjne (no może poza pakietem NET).
pozdrawiam i liczę na więcej merytorycznych debat w przyszłości