Krzych pisze:Teraz już nawet nie ma na czym budować sieci. Wszystkie częstotliwości rozdane. Zostaje tylko pasmo pod LTE 800 i 2600.
chyba, że ktoś jest multimilionerem i jeśli da troche kasy na taki NetWorks żeby w to wejść i zaproponuje połączenie wszystkich nadajników w Polsce w jedno i gdyby ta sieć miała 800 i 2600 z przetargu to inne sieci zdobyły bez przerargu tylko na współpracy, wszystko jest możliwe, przed wejściem Play wydawało się, że już nie ma miejsca na nową sieć komórkową, a jednak miejsce się znalazło, przed wejściem Orange kiedy w Polsce były tylko Plus i Era też sę wydawało, że Telekomunikacja Polska stacjonarne i dwie sieci komórkowe wystarczą i, że Idea, która weszła dwa lata później że nie ma miejsca na rynku na trzecią sieć, a jednak okazało się,że jest, więc ja bym dziś nie przekreślał nowej sieci choć już ceny są dziś niższe niż kiedyś to jeszcze mogą być niższe np w roamingu międzynarodowym i to chyba ma być główny atut tej sieci
[ Dodano: 2013-07-27, 22:30 ]
Krzych pisze:Z tego co słyszałem Play ma słabe umowy roamingowe i też podobno niskie priorytety, więc czasem nie można się dodzwonić.
Ja sam osobiście nie doświadczyłem problemów i telefon w Play sprawował się tak samo jak w Orange.
ciekawy jestem jakie priorytety mają Plus, T-Mobile, Orange w roamingu zagranicznym, jak coś o tym wiesz to napisz.