Veallentine pisze:Simlocków nie zdejmują w salonie za darmo, tylko jest to koszt około 70zł, po zakończonej umowie jest za darmo, jeżeli chodzi o zadłużenie to może to być zadłużenie wobec Orange, nawet stare np. z przed 5 lat, albo zadłużenie wobec innego operatora, albo zaległości w BIK, ERIF etc. Na czarną listę w Orange trafia się po ok. 60 dniach od daty niezapłaconego rachunku, więc nie wydaje mi się, że chodzi o ostatnia fakturę... ; )
Marek
Co do zadłużenia sprawa się wyjaśniła. Dostałem odpowiedź, że podczas zamawiania kwota za ostatnią fakturę nie była jeszcze zaksięgowana i dlatego system wyrzucił błąd i odrzucił zamówienie. Otrzymałem nowy kod na -30% złożyłem nowe zamówienie i kolejny raz zostało odrzucone, tym razem brak sprzętu na stanie..
Szczerze mam tego dość, nie wiem czy to kwestia szczęścia ale tak być nie powinno. Skoro w sklepie dany model jest dostępny to powinien być podczas zamówienia przydzielany do konkretnego klienta i byłby spokój..a w ten sposób musiałem dzwonić po raz kolejny do sklepu gdzie uzyskałem informację, że muszę po raz kolejny pod podanym mi adresem e-mail złożyć prośbę o przydzielenie nowego kodu. Zamówienie nie może być złożone wcześniej niż 3 dni robocze od poprzedniego czyli licząc od dzisiaj dopiero we wtorek 29.01.2013. Jeśli kolejne zamówienie zostanie odrzucone stracę możliwość wykorzystania rabatu ponieważ promocja trwa do 31.01.2013. Błędne koło..