• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#555437  autor: KC-KARLOS
 20 maja 2012, 21:15
ciekawy pisze:to dlaczego Play Online działa tylko na zasięgu PLAY ?
Bo to jest dedykowana usługa mobilnego internetu tylko w miastach, gdzie jest technologia UMTS w miastach macierzystych Play. Tak to już działa od startu sieci - czyli od 5 lat.
Podstawowe usługi PLAY działają i muszą działać od GSM - również w roamingu krajowym, który uzupełnia zasięg macierzysty.
ciekawy pisze:sprawdzał ktoś na żywo w realu czy napewno nie nalicza opłat dodatkowych w zasięgu Plusa i Orange w taryfach głosowych ?
Weź starter za darmo w Play (zasięgowy i sam sprawdź). U mnie wszystko działa dobrze. Gdyby nie ten zasięg roamingowy, Playowcy byliby odcięci od świata i od podstawowych usług ( o ile w swojej lokalizacji nie ma nadajników P4.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#555441  autor: pakierhakierxd
 20 maja 2012, 21:21
W takim przypadku ludzie by nie brali playa :) ,po co mi zasięg tylko w miastach ...

Pozdrawiam :)

#555444  autor: KC-KARLOS
 20 maja 2012, 21:25
Ważne: aby Play mógł wystartować w całej Polsce z podstawowymi usługami, do czasu rozwoju swojej sieci w przeważającej części kraju, musiał użyć zasięgu Plusa. Macierzysty zasięg był tylko w miastach założycielskich Play: m. in. Warszawa, Łódź, Trójmiasto, aglomeracja śląska, Elbląg, Kraków, Wrocław i wiele dużych aglomeracji. To był stan z przed 5 lat. Obecnie jest dużo lepiej - choć nie idealnie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#555522  autor: ciekawy
 20 maja 2012, 23:42
Karlos20,jestem w Play na codzień, więc nie muszę brać startera tylko chodzi mi o opłaty np w taryfach abonamentowych z limitem netowym 1GB czy 2GB w formule za 129 zł, jeśli przejeżdrzasz przez miejscowości (wsie) w których nie ma zasięgu Play to czy korzystanie z netu na zasięgu Plusa albo Orange nie będzie w takiej taryfie dodatkowo płatne czyli abonament + opłata za przesłane dane poza pakietem 1GB czy 2GB ?

#555641  autor: micho1984
 21 maja 2012, 16:22
pakierhakierxd pisze:
[ Dodano: 2012-05-19, 15:46 ]
Co do internetu jeśli bym ciągle bywał w miastach to można play online mieć ale jak ktoś jest czasem na wsiach itp. to już nie bardzo ja dzięki temu wolę coś wziąć co będzie wszędzie lub darmowy aero 2 i ratować się telefonem jak coś :)
areo 2 co najwyżej nadaje się do maili - to ledwo co chodzi.

Pozdrawiam,
Marcin
Telefony, tablety, GSM

#555659  autor: Ranger
 21 maja 2012, 17:30
micho1984, to może napisz że ledwo co chodzi u Ciebie, bo zadowolonych z Aero2 jest naprawdę wiele :)

Obrazek

#555661  autor: KC-KARLOS
 21 maja 2012, 17:35
ciekawy, net w taryfach głosowych poza zasięgiem macierzystym Play jest rozliczany w ramach pakietów, potem lejek (w abonamentach czy ofercie na kartę Lubię To). Ile razy mam to powtarzać?! Zasada taka obowiązuje od Taryf LongPlay II, Play MIXtura Plan Cenowy II, Play Fresh, Lubię To, Red Bull Mobile, FORMUŁA 4.0