Rockman77 pisze:A w mixie też jest dobry net za darmo i darmowe minuty? Bo wiem, że smsy można sobie wykupić.
W mixie nie jest wbrew pozorom tak źle. Jednak to Fresh daje więcej możliwości, przez co przy takim samym koszyku usług (rozmowy/SMS-y/data), we Freshu jesteś w stanie zaoszczędzić od 10 do nawet 20 zł miesięcznie przy kwocie doładowania 40-50 zł [wszystko rzecz jasna zależy od zawartości koszyka].
Chodzi mi o to że doładowując w mixie konto za 40 zł, we Freshu żeby korzystać z tych samych usług, wystarczyłoby doładowywać np. kwotą 30 zł. Policz sobie teraz 10 zł razy 30 doładowań i wyjdzie Ci 300 zł.
[Oczywiście to są tylko moje przybliżenia, bo dokładnie żeby takie rzeczy ocenić, trzeba byłoby zrobić stosowne obliczenia]
Podejmując ostateczną decyzję, musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy wolisz zainwestować większy kapitał na początku;-) by potem mieć mniejsze raty. Czy wolisz ten duży koszt początkowy rozbić na raty, pamiętając że rata wtedy będzie wyższa.
Nie zapominaj również o tym, że druga opcja daje Ci możliwość zmiany taryfy przez cały czas. Innymi słowy gdy coś się zmieni w Twoim koszyku usług, możesz na to zareagować wybierając najoptymalniejszy w danej chwili plan (nie wspomnę już już o możliwości zmiany operatora;-) )
Wybór należy do Ciebie.