• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#530638  autor: baxito
 25 sty 2012, 19:36
pakierhakierxd pisze:Orange zawsze wspaniale traktuje klientów :),jak nie simlock to ich wstrętne spowalniające telefon orange menu lub znaczek na obudowie
Prawda, pamiętam czasy jak się miało SE K510i i przez głupie Orange Menu telefon działał strasznie wolno. Teraz jednak w smartphone'ach śmieszna ingeracja operatora nie spowalnia aparatu. Choć może zdarzy się jakaś "perełka" ;-)

#530652  autor: drcox
 25 sty 2012, 20:50
Teraz jednak w smartphone'ach śmieszna ingeracja operatora nie spowalnia aparatu.
Bo tanie smartfony z Andkiem są tak mułowate że nie mogliby sobie pozwolić na ich spowolnienie, bo by ich zlinczowali.

#530653  autor: DeLirQa
 25 sty 2012, 20:52
Oczywiste jest to, że w soft najbardziej ingeruje Orange-zdecydowanie najwięcej sprzedawanych przez nich telefonów ma znaczne ślady ingerencji. Ten operator potrafi także podmienić niektóre użyteczne aplikacje na swoje, o wiele gorsze od oryginalnych.
Namniej miesza w telefonie wg mnie T-Mobile. Miałem kontakt z telefonami brandowanymi przez wszystkich opów i powiem, że często szybkość działania tych samych telefonów z różnym brandingiem opów była różna. Subiektywnie najszybsze były te od T, od Play i Plusa działały porównywalnie z T, czasami trochę wolniej, a Orangowskie często były strasznie zamulone.

Miałem: Sagem myX5m, Siemens C75; J700; N73; ME45; K310i; X700; S7220; S8300 x2; KP500; U8500; N8; KE970; E2600.
Teraz mam:Alcatel One Touch Idol+8GB, Samsung G810, Samsung U900.