Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Nic na poczcie nie dołożą. Wysłałaś tamten list, to trudno, wysyłaj teraz to co zostało.kaczuszka793 pisze:ale list już wysłałam. teraz mam paczke wysłać osobno czy babka z poczty mi to dołoży do mojego listu?
[ Dodano: 2011-07-14, 10:24 ]
ale tam są umowy, oświadczenia , reyzgnacja z umowy ...
Bo TRZEBA czytac co sie podpisuje, bo TRZEBA pytac o dokladne nazwy ofert...kaczuszka793 pisze:Dlaczegooo głupi ?????????? Rozmawiam chyba z normalną osobą tak? Więc przedstawia mi przedłużenie umowy to co co ja mam się pytać??
Chyba tak jest ze w ciagu 10 dni można zrezygnować... odesłałam umowy itp i zobaczę co mi odpowiedzą. A Pani z Playa powiedziała że jak przyjmą to telefon zostaje u mnie bo nie mają mi go prawa zabrać...
Wysłałbym kopie umowy (tak aby było prościej zidentyfikować wcześniejszą przesyłkę), informację o uzupełnienie sprawy (napisz też numer przesyłki) oraz pismo o rozwiązanie umowy w trybie 10dniowym i opisz dokładnie sprawę, że wcześniej wysłałaś umowy, oświadczenia , reyzgnacja z umowy ... etc. Tylko opisz jeszcze raz, że Pani dzwoniła w sprawie przedłużenia umowy a wysłała nowy numer potem ,że udałaś się do salonu i dostałaś błędną informację że telefon zostaje u Ciebie a ty dowiedziałaś się że wprowadziła Ciebie w błąd i uzupełniasz dosyłając telefon i jeszcze raz wszystkie niezbędne oświadczenia.kaczuszka793 pisze:A powiedz mi jutro rano jak wyśle telefon z kartą sim to napisać oświadczenie że to uzupełnienie sprawy ale też mam wysłać te pismo o rozwiązanie umowy ? i czy wysłać oryginał umowy?
No to masz czas do 22.07.11 z odesłanie wszystkiego.kaczuszka793 pisze:teraz tak patrze że kurier przyjechał do mnie 13 lipca a na umowie jest że zawarta 9 lipca?
Dokładnie. Ja nie wiem kto tych ludzi w play szkoli?rain86 pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem sens wypowiedzi to Pani z Play powinna poszukać innej pracy bo pitoli bzdury...A Pani z Playa powiedziała że jak przyjmą to telefon zostaje u mnie bo nie mają mi go prawa zabrać...
Marens pisze:Jan Kowalski miasto data
adres
kod miasto P4 Sp. z o.o.
numer telefonu ul.Taśmowa 7,
02-677 Warszawa
Odstępuje od umowy numer blablabla zawartej w dniu blablabla zgodnie z przysługującym mi trybem 10 dniowym przy zawarciu umowy poza lokalem przedsiębiorstwa.
W dniu blabla o godzinie blabla zadzwoniła do mnie konsultantka Imię Nazwisko oferując przedłużenie umowy. Mając zaufanie do firmy PLAY zgodziłam się, w dniu blabla przyszedł kurier z umową. Podpisałam ją, po kilku dniach okazało się, że jest to nowa umowa z nowym numerem zamiast ustalanego przedłużenia umowy.
Udałam się w dniu blabla do salonu PLAY mieszczącego się w blabla, tam obsługiwała mnie Pani Imie Nazwisko, zrobiła/powiedziała etc bla bla bla bla skserowała dokumenty bla bla bla wysłała pismo numer blablabla (na kopi jest numer zgłoszenia) i „Pani z Playa powiedziała że jak przyjmą to telefon zostaje u mnie bo nie mają mi go prawa zabrać... „
W dniu blablabla wysłałam list polecony/paczkę numer blabla gdzie znajdują się „umowy, oświadczenia , rezygnacja z umowy ...”. Dzisiejsza korespondencja jest uzupełnieniem tej z dnia blabla gdyż Pani w salonie PLAY wprowadziła mnie w błąd. Przesyłam jeszcze raz oświadczenia, kopie umowy oraz nieużywany telefon wraz z kartą SIM.
Proszę o wyciągnięcie konsekwencji w stosunku do pracowników, którzy wprowadzili mnie w błąd.
z poważaniem
Imie Nazwisko
[ Dodano: 2011-07-14, 11:13 ]No to masz czas do 22.07.11 z odesłanie wszystkiego.kaczuszka793 pisze:teraz tak patrze że kurier przyjechał do mnie 13 lipca a na umowie jest że zawarta 9 lipca?
Do bieżącej sytuacji ma zastosowanie powiedzenie co nagle to po diable.
Pospieszyłaś się z wysyłką oświadczeń, odstąpień od umowy itp.
Nie byłoby najmniejszego problemu z rozwiązaniem umowy gdyby spakować wszystko w jedną dużą paczkę a teraz będzie trzeba kombinować.
To jest adres zarejestrowania firmy, niech koleżanka przypadkiem nie wysyła tam żadnych dokumentów ani nic takiego... korespondencyjny adres do P4 to:Marens pisze:Jan Kowalski miasto data
adres
kod miasto P4 Sp. z o.o.
numer telefonu ul.Taśmowa 7,
02-677 Warszawa
Oczywiście, że prawda. Jeśli z otrzymanej karty będziesz wykonywał np. połączenia, z mocy prawa oznacza to, iż zgodziłeś się z warunkami umowy - tym samym nie możesz od niej odstąpić.vh pisze:To, że „nie można” używać telefonu czy aktywować karty, to oczywiście bzdura. Koleżanka nie używała, a ja bym specjalnie się pobawił telefonem, zdjął folię ochronną itp.
Akurat opisanej sprawy to nie dotyczy, ale jeśli zaczynasz korzystać z usług telekomunikacyjnych, to niestety nie podlega to już pod niezmieniony stan.W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
To błąd - centrala Play'a na Taśmowej nie jest od przyjmowania korespodencji od klientów. Jakbym wysłał pół roku temu rezygnację od umowy na abonament na czas nieokreślony na Taśmową zamiast na ich adres specjalnie do tego przygotowany, to dalej płaciłbym 1 zł abo + rozmowy, itp. i nie byłbym we Freshu.kaczuszka793 pisze:a ja wysłałam na Taśmową;/ wrr
Ale jeśli telefon z kartą SIM i odstąpieniem od umowy wyśle na poprawny adres, wszystko będzie w porządku.Karlos20 pisze:To błąd - centrala Play'a na Taśmowej nie jest od przyjmowania korespodencji od klientów.kaczuszka793 pisze:a ja wysłałam na Taśmową;/ wrr
Tyle, że to potrwa znacznie dłużej, niż załatwienie to zwykłym adresie do korespodencji.mkowalski pisze:Ale jeśli telefon z kartą SIM i odstąpieniem od umowy wyśle na poprawny adres, wszystko będzie w porządku.Karlos20 pisze:To błąd - centrala Play'a na Taśmowej nie jest od przyjmowania korespodencji od klientów.kaczuszka793 pisze:a ja wysłałam na Taśmową;/ wrr
Od siebie radzę po prostu zapomnieć o pierwszym wysłanym liście i wysłać wszystko tak jak już wcześniej pisałem - telefon, karta SIM i odstąpienie.
Oczywiście, że lepiej oryginał.kaczuszka793 pisze:no dobra:( boże juz mam tego dosyć! ciągle coś...
A powiedzcie mi wysłać umowe oryginalną czy kserokopie?