• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#473095  autor: maciek764
 28 kwie 2011, 13:53
Najlepsze jest to że jak chłopakowi sie uda to połowa z was sie rzuci pisac wypowiedzenie. Ot taka typowa hipokryzja...
Oprócz tych, którzy nie dają się bezsensownie doić przez 2 lata bez zapłacenia 893245zł kary.

#473100  autor: maniek89
 28 kwie 2011, 14:06
Poza tym stawki roamingowe ulegają OBNIŻEniu wiec na waszą korzyść.

#473101  autor: KC-KARLOS
 28 kwie 2011, 14:08
maniek89 pisze:Poza tym stawki roamingowe ulegają OBNIŻEniu wiec na waszą korzyść.
Dokładnie tak, a w wakacje w Stefie Euro cena MMS-a będzie taka sama jak SMS-a, czyli w granicach 57 groszy :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#473116  autor: Marens
 28 kwie 2011, 14:37
domereh pisze:Tylko, że dodanie możliwości dzwonienia na nr 0700, 0800 i wprowadzenia cennika za te połączenia
domereh pisze: w związku z czym Play nie może żądać płacenia kary.
Ale zrozum to, że to jest udogodnienie, że możesz się połączyć na 700/801.
PLAY dodaje Ci funkcjonalność i nie płacisz za to nic. Gdyby kazali Ci płacić za możliwość wykonywania połączeń z numerami 700/801 na przykład jeden gorsz miesięcznie to wtedy mógłbyś wypowiedzieć umowę.

Jeśli chodzi o cennik roamingu to miałbyś prawo gdyby stawki były podwyższone choćby o jedne grosz. Operator zgodnie z dyrektywą UE ma obowiązek informować o zmianie cennika w Eurostrefie z wyprzedzeniem.

PS. Właśnie do nas dziś przyszły listy z Play.
domereh pisze:Według mnie tak, ja już napisałem wypowiedzenie i dzisiaj je wysyłam.
Lepiej napisz anulowanie wypowiedzenia, dobrze Ci radzę.
Zrobisz jak uważasz, ale uwierz, że mamy rację.
wojciech pisze:Nie omieszkaj się pochwalić ile kary dostałeś :twisted:
Ja w tamtym roku celowo wypowiadałem umowę z pełna świadomością kosztów.
Tylko to było w trybie 24godz. Do końca umowy miałem 7 miesięcy i zapłaciłem 468,49zł
Karlos20 pisze:Napisz po ok. 30 dniach, ile będziesz miał do zapłaty i czy się taka desperacja opłaciła...
Inaczej to w Play wygląda.
Jak ma na koncie inne numery to faktura przychodzi normalna.
Jak nie to tak jakby zakańczał normalnie umowę.
Potem czeka na notę obciążeniowa.
Potrafi przyjść listem zwykłym po 6 miesiącach.
rasiu pisze:Najlepsze jest to że jak chłopakowi sie uda to połowa z was sie rzuci pisac wypowiedzenie. Ot taka typowa hipokryzja...
Nie uda mu się, tylko kwestia czasu ile będzie czekał na notę obciążeniowa.