• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#468662  autor: FreeRider
 03 kwie 2011, 10:57
Też miałem ten sam problem i musiałem się przelogować u siebie na 2g, z 3g chociaż mam full sygnał. Nie wiem czemu tak się dzieje.
Do tego mam słabszy zasięg 3g z plusa, a jak dzwoniłem na plusie żadne takie problemy nie występowały.

666 - nie dzwoń do mnie, jestem poza zasięgiem ;)

#469762  autor: playonline
 09 kwie 2011, 22:49
Witam,

chwilowo mam Orange Free, czy wiecie moze jak nazywa sie ta aplikacja do laczenia z netem za pomoca modemu Huawei w Orange? Jak dotad mialem Playa i ta aplikacja byla z modemem. Co prawda nie potrzeba jej ale tak z ciekawosci chcialem ja zainstalowac i zobaczyc w czym tkwia roznice (w wygladzie.. ;) ). Niestety wyszukiwarka na www Orange nie wyszukuje starow.

Dzieki za odp.

Pozdr

#469763  autor: Pijo
 09 kwie 2011, 23:00
playonline pisze:Witam,

chwilowo mam Orange Free, czy wiecie moze jak nazywa sie ta aplikacja do laczenia z netem za pomoca modemu Huawei w Orange? Jak dotad mialem Playa i ta aplikacja byla z modemem. Co prawda nie potrzeba jej ale tak z ciekawosci chcialem ja zainstalowac i zobaczyc w czym tkwia roznice (w wygladzie.. ). Niestety wyszukiwarka na www Orange nie wyszukuje starow.
Ta aplikacja działa tylko z konkretnymi modelami sprzedawanymi w Orange . Jeśli masz inny model, niesprzedawany w Orange, to ta aplikacja nie wykryje modemu . Orange nie korzysta z brandowanego Mobile Partnera jak to jest u Ery i Play, lecz ma własną aplikację .

Tu masz stronę Orange , gdzie możesz pobrać tę aplikację:
http://www.orange.pl/kid,4000411054,id, ... ticle.html

#469765  autor: playonline
 09 kwie 2011, 23:09
Pijo pisze:Ta aplikacja działa tylko z konkretnymi modelami sprzedawanymi w Orange .
Mam E156G. Pobiorę i zobaczę. Dzięki za info! :)

#469780  autor: sosen
 10 kwie 2011, 10:16
Do tego modelu będziesz musiał mieć sterowniki ponieważ ta aplikacja nie posiada sterowników wbudowanych do tego modelu. Co do korzystania to zmiana aplikacja nic nowego ci nie da. Ja osobiście polecałbym mobile partnera.