• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#375296  autor: bolek2004
 16 gru 2009, 19:34
W tym temacie nie chodzi o promocje świąteczne ale o to że w sim+/mix plus jak wyślesz smsa to ci na bieżąco nie rozlicza stanu konta, nie możesz mieć na raz aktywnego roamingu i gprs/mms (dotyczy platformy nr 3), w roamingu nie wykręcasz normalnie numeru tylko przez call back, na swoim koncie na www nic się właściwie nie dowiesz, no i raz na jakiś czas zniknie ci kasa z konta, albo ci wogóle konto zablokują, trwa to już kilka lat i jakoś plus nic z tym nie zrobił, znaczy to że nie zależy mu na klientach prepaid/mix.

#375326  autor: mariusz9a
 16 gru 2009, 21:28
bolek2004 pisze:jak wyślesz smsa to ci na bieżąco nie rozlicza stanu konta, nie możesz mieć na raz aktywnego roamingu i gprs/mms (dotyczy platformy nr 3)
I tu właśnie pojawia sie to niedoinformowanie o którym pisałem kilka postów wyżej. Tego już dawno nie ma.

#375377  autor: cudny
 17 gru 2009, 09:50
pablo ale nie chodzi o to by stwierdzać która promocja jest zła a która dobra bo to mija się z celem, nawet jak dostajesz więcej w sim+ to dla mnie i tak bardziej opłaca się 90minuty tylko po sieci bo większość znajomych mam właśnie w orange, każdy inaczej dzwoni i oferty wybiera pod siebie.

#375530  autor: DuzyLukasz
 18 gru 2009, 11:27
Pamiętam jak wziąłem sobie w Plusie abonament Biznesklasa, to nawet .żeby sprawdzić ile minut z abonamentu mi zostało (ew. ile jest ponad kwotę z abo), musiałem wysyłać płatnego smsa... o_0 Sfrustrowało mnie to nieźle. Nawet w byle simplusie stan konta sprawdza się darmowym kontem, a ja mam bulić za coś takiego? Potem pojawiły się też inne problemy... Nigdy więcej abo... :X

#375548  autor: mariusz9a
 18 gru 2009, 14:14
DuzyLukasz pisze:żeby sprawdzić ile minut z abonamentu mi zostało (ew. ile jest ponad kwotę z abo), musiałem wysyłać płatnego smsa...
A to wszędzie tak jest. Za darmo to w E-BOK :-D

#375552  autor: Artur051
 18 gru 2009, 14:37
mariusz9a pisze:awet obecnie (np udostęoniając dla wszystkich HSPA+ kilkanaście dni temu - nawet Jasiu z Simplusem może ciągnąc dane do 21 Mb/s jeśli tylko ma taki modem). Tyle że dla wielu z Was innowacyjność to cena minuty... :roll:
Błąd ;). 21Mbit/s obowiązuje tylko w wyższych abo iPlusa (np iPlus 49 ma max 7,2Mbit/s) proponuję poczytać regulaminy ;).

#375634  autor: mariusz9a
 18 gru 2009, 22:05
Artur051 pisze:
mariusz9a pisze:awet obecnie (np udostęoniając dla wszystkich HSPA+ kilkanaście dni temu - nawet Jasiu z Simplusem może ciągnąc dane do 21 Mb/s jeśli tylko ma taki modem). Tyle że dla wielu z Was innowacyjność to cena minuty... :roll:
Błąd ;). 21Mbit/s obowiązuje tylko w wyższych abo iPlusa (np iPlus 49 ma max 7,2Mbit/s) proponuję poczytać regulaminy ;).
Punkt martwy ;-) Ale niemniej jednak w regulaminie jest :-D Pewnie z czasem będzie obowiązywać.

#379811  autor: margal
 10 sty 2010, 10:54
Hmm., moim zdaniem Play nie tylko stanął w miejscu ale chyba się cofie.
Do przodu jak zwykle idzie Orange

#379819  autor: radiowiec_wawa
 10 sty 2010, 11:28
margal pisze:Hmm., moim zdaniem Play nie tylko stanął w miejscu ale chyba się cofie.
Ale to watek o Plusie a nie Play...
Widac niezadowolony klient chce opinie wyrazic wszedzie :)

#379826  autor: matchojs85
 10 sty 2010, 11:55
radiowiec_wawa pisze:
margal pisze:Hmm., moim zdaniem Play nie tylko stanął w miejscu ale chyba się cofie.
Ale trafił w sedno... ;) 8)

Pozdrawiam, matchojs85.

#379878  autor: kwistas
 10 sty 2010, 15:34
matchojs85 pisze:
radiowiec_wawa pisze:
Ale trafił w sedno... ;) 8)
Trafił w sedno? Chyba swoim mylnym fanatyzmem na Orange trafił w sedno. A co takiego Orange zrobił lepszego od Playa? Ma lepsze promocje? Daje więcej bonusów? Według mnie ta sieć od roku od kiedy się z nią pożegnałem, nie ma nic atrakcyjnego do zaoferowania, jest więcej haczyków niż w Play czy Plusie. Jedynie z łaski swojej dali stawkę 29gr/min w standardowej ofercie, nie dzielenie na profile jak to jest w Simplusie.
W Plusie to przynajmniej widać, że wysokie stawki korzystnie odbijają się na infrastrukturze, dobry rozwój 3G oraz GSM, a w Orange? W Orange nic nie widać.
Piszę tu tylko o pre-paid.

Plus powinien całkowicie zmienić strategię biznesową, może zmienić tylko nie chce tego zrobić, bo abonenci i tak przychodzą z racji tego, że mają np. najbliższą rodzinę lub osobę w tej sieci.

#379912  autor: matchojs85
 10 sty 2010, 17:40
Trafił w sedno odnoście Play.
Czytaj ze zrozumieniem

Pozdrawiam, matchojs85.

#379918  autor: killuminati
 10 sty 2010, 18:09
a wiecie kto pierwszy wprowadził oferte MIX? :roll:

#379922  autor: kwistas
 10 sty 2010, 18:24
matchojs85 pisze:Trafił w sedno odnoście Play.
Czytaj ze zrozumieniem
Nie trafił :roll: I czytam ze zrozumieniem ;) No chyba, że miałeś na myśli przymusowy rozwój częstotliwości 450 w Orange, to tu muszę się zgodzić. 8)
killuminati pisze:a wiecie kto pierwszy wprowadził oferte MIX? :roll:
No Plus, ale co to ma do faktu, dzisiejszej konkurencyjności na rynku tej oferty?

#379945  autor: matchojs85
 10 sty 2010, 20:02
Kwis. Ty dalej nie kumasz :roll:

Pozdrawiam, matchojs85.

#380031  autor: kwistas
 11 sty 2010, 11:01
No to wal prosto z mostu i wytłumacz o co mu chodziło. ;)

#380089  autor: user_delete10
 11 sty 2010, 16:10
Z perspektywy historii kilkunastu ubiegłych lat każdy operator włożył coś do rozwoju telefonii kom. w naszym kraju. Jednak trzeba zdać sobie sprawę, że nasze pierwsze duże cegły pokazał Polakom Centertel --> Idea --> Orange. Oni dali początek fakt faktem. Obecnie nie ma już takiego rozpędu w rozwoju a Plus wydaje się nie mieć już pomysłu na nic.

#380100  autor: Marens
 11 sty 2010, 16:51
Plus właśnie nieco odświeżył design www.

#380115  autor: kwistas
 11 sty 2010, 17:47
Marens pisze:Plus właśnie nieco odświeżył design www.

Większe logo, wreszcie oszczędzili sobie pod logiem "Największa sieć w Polsce", trochę inny układ, ale nadal podobny do starego, inny układ zakładek, strona wydaje się bardziej czytelna i dostosowana do 1024x768.

#380138  autor: matchojs85
 11 sty 2010, 20:15
kwistas pisze:
Marens pisze:Plus właśnie nieco odświeżył design www.

Większe logo, wreszcie oszczędzili sobie pod logiem "Największa sieć w Polsce", trochę inny układ, ale nadal podobny do starego, inny układ zakładek, strona wydaje się bardziej czytelna i dostosowana do 1024x768.
Podobna do uruchomionego ostatni Plus Online

Pozdrawiam, matchojs85.