• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#376991  autor: thonka
 26 gru 2009, 21:42
tja... ekspres inpostowy ma niby czas doreczenia 1-2 dni, nastepnego dnai po nadaniu wiec czas przekroczony o ledwie 3 razy ;)
pisalem z reszta swoje perypetrie z ta 'firma' strone wstecz...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#376994  autor: kowcio
 26 gru 2009, 22:12
A bardziej mam to na mysli panowie, czemu rachunek mam priorytetem wysłany? Tzn. chyba to jest priorytet, bo jest duże R na kopercie i jakies numery z kodem kreskowym i datą nadania. Czyżby ktoś żalił się Orange że nie dostał rachunku i zaczynają wysyłac super szybkim priorytetem? I tak rachunek powinni nadac 14 lub 15, bo okres rozliczeniowy mam ustawiony na koniec 13 dnia każdego miesiąca.. Od 14 już zaczyna się nowy okres.

A może InPost trzymał dodatkowo kilka dni u siebie ten rachunek? :smt005

#376998  autor: osachorzow
 26 gru 2009, 22:22
kowcio pisze:R na kopercie i jakies numery z kodem kreskowym
to jest (albo powinien być) polecony ;)

#377032  autor: mikage1
 26 gru 2009, 23:52
kowcio pisze:A bardziej mam to na mysli panowie, czemu rachunek mam priorytetem wysłany? Tzn. chyba to jest priorytet, bo jest duże R na kopercie i jakies numery z kodem kreskowym i datą nadania. Czyżby ktoś żalił się Orange że nie dostał rachunku i zaczynają wysyłac super szybkim priorytetem? I tak rachunek powinni nadac 14 lub 15, bo okres rozliczeniowy mam ustawiony na koniec 13 dnia każdego miesiąca.. Od 14 już zaczyna się nowy okres.

A może InPost trzymał dodatkowo kilka dni u siebie ten rachunek? :smt005
Jeśli okres rozliczeniowy kończy Ci się 13 - to sprawdź w orange on-line kiedy pojawi się wrsja elektroniczna - u mnie pojawia się 2 do 3 dni po zakończeniu okresu rozliczeniowego, kiedy korzystałem jeszcze z faktury papierowej, to nadawali ją różnie - sprawdziłem na kilku fakturach daty nadania i było to między 3 a 6 dniem nowego okresu rozliczeniowego i przychodziła po kolejnych 2-3 dniach - czyli nawet w 9 dniu nowego okresu...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#377037  autor: kowcio
 26 gru 2009, 23:58
Po zalogowaniu się i chęci pobrania faktury mam komunikat:
Numer telefonu bez uprawnień do korzystania z aplikacji (brak numeru reprezentanta).
I klapa... :| Normalnie się loguję, wszystko widac, widze kwotę faktury ale jak naciskam pobierz to wyskakuje mi to. Co to zrobić? Kiedyś tez próbowałem i było tak samo. To norma w takim wypadku, czy mam walić do Orange?

#377108  autor: mikage1
 27 gru 2009, 12:30
ja bym pytał orange o co chodzi...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#377120  autor: corner
 27 gru 2009, 13:18
Przecież
kowcio pisze:Mam na myśli priorytet idący 7 dni inPostem i wkładanie listów w wigilię nocną porą lub w pierwsze święto rano. Czy inPost roznosi listy w Boże Narodzenie i inne święta? Dziwne troszkę, dziwna polityka tej firmy.
Nie wiem skąd u ciebie takie zdziwienie. Z tego, co piszesz, wcale to nie był priorytet tylko list rejestrowany (polecony). InPost ma niższe ceny niż Poczta Polska, ale fatalną doręczalność. Najwyraźniej u nich lepiej wysłać polecony, bo przynajmniej jest jako-tako pewny. Zdziwiony, że inPost pracuje w Wigilię? Przecież to normalny dzień roboczy. W tym roku Poczta Polska wyjątkowo nie pracowała, ale to dlatego, że Święto Bożego Narodzenia wypadło w wolny dzień i ustalono, że w zamian doręczyciele dostaną wolne w Wigilię.