Jak konsultat odbierajac telefon nie uslyszawszy nawet jaki mam numer telefonu i jaki plan taryfowy stwierdza: NIE MOZE PAN ZMIENIC NA NIZSZY PLAN !!! Dzwonie i mowie ze chce zmienic plan taryfowy , nie zdarzylem nawet powiedziec z jakiego na jaki , a juz slysze ze nie ma mozliwosci na nizszy tylko na wyzszy. Normalnie to bym zdurnial, uwierzyl i rozlaczyl sie. Tyle , ze tym razem nim sie zdecydowalem napisalem do BOK play i mam na pismie na jakie plany moge przejsc w tym Play Abonament 40 zl z ktorym podpisalem umowe rok temu. Kogo oni tam zatrudniaja?
Druga Historia byloby zalatwione jednorazowo ale wypadlo z glowy ze mam cos jeszcze zapytac.
Konsolidacja kont abonenckich gdzie na jednym mam e-fakture polecenie zaplaty na drugim powstalym po przeniesieniu numeru miesiac temu inny numer abonenta , a tym samym musialbym znow wypelniac wszystkie papierki w sprawie polecenia zplaty itd.
Od 2 tygodni wysylalem przez e-bok play zlecenie ze wszystkimi danymi zeby polaczyc te konta. Za kazdym razem otrzymywalem jakas bzdurna odpowiedz i nic w tej sprawie sie nie dzialo. W koncu telefonicznie w 5 minut sprawa byla zalatwiona, nawet oddwanial konsultant bo w zgloszeniu nie bylo podane ktore ma byc ostatecznie kontem glownym (aby sie upewnic). Sprawa zalatwiona. Powstaje jednak pytanie po co tworzenie nowego konta abonenckiego jesli mam juz numer abonenta a dane przeciez przy podpisaniu nowej umowy sa identyczne to czy nie prosciej jest przypisac nowy telefon do starego konta ??? Dziwna i uciazliwa procedura.
[ Dodano: 2009-10-08, 18:15 ]
louis pisze:Wiem ze 5 zlotych to nie majatek, ale jak zwykle chodzi o zasady

A BOK play bije dla mnie wszelkie rekordy niekompetencji....
Nie tylko Ty masz taka opinie o PLAY BOK. 10 lat w orange z 2 lata w plusie z 4 w Erze i mimo wszystko zawsze mozna bylo sie dogadac , a nawet jesli byla reklamacja na moja korzysc rozstrzygana to dodawali gratis jakis pakiet zlotowek minut by klient mial poczucie ze operator doklada wszelkich staran i dba o abonenta. A w play bo 2 meilu odsylaja cie do sadu i pisza ze procedury reklamacyjen zostaly wyczerpane. Parodia ten ich bok. Cene cena cena i fatalna obsluga klienta.
I sie narobilo ... Wczoraj pisalem o zmianie taryfy na nizsza ,a dzis temat powraca.
Komentarz zamknięcia: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie dotyczące zmiany abonamentu, które wpłynęło do nas za pośrednictwem strony internetowej 7 października 2009 roku. Uprzejmie informujemy, że w każdej chwili istnieje możliwość przejścia na pierwotny abonament. Może Pan więc przejść na abonament One Play 45 zł bądź abonament na który podpisał Pan umowę. Zmiana abonamentu nie podlega opłatom. Zmiany może Pan dokonać poprzez wystosowanie dyspozycji poprzez Play 24 lub pod numerem 790 500 500.
Dzis mi napisali tak:
Komentarz zamknięcia: nie ma możliwości przełączenia na plan archiwalny. Po nieudanej próbie kontaktu, do Klienta został wysłany sms o treści: "Uprzejmie informujemy, że zgłoszenie numer XXXXXX zostało rozwiązane. Aby poznać jego treść prosimy o kontakt pod numer Obsługi Klienta".
SMS byl zupelnie nieczytelny!!!
To jak to w koncu jest jedna osoba pisze ze mozna i podpisuje sie naziwskiem inna zmienia podczas rozmowy telefocznicznej ,a teraz twierdza ze nie mozna. Dzis 15 minut meczylem sie z konsultantem ktory znow nie gwarantowal mi zmiany taryfy z one play 65 na 45 !!! Podpisalem umowe na Play Abonament 40 zl zmieniajac taryfe na One Play 45 teoretycznie najzszy abonament jaki moglem miec przy wejsciu nowych planow, nie przypuszczalem ze zwiekszajac do 65 zl bede mial problem z pwortem do nizszej taryfy?!?!?! To jakas parodia !!!
[ Dodano: 2009-10-18, 19:07 ]
Dodam nowa odpowiedz zeby bylo bardziej widoczne . Jesli moderator uzna inaczej prosze poprawic.
Wczoraj napisalem tylko informacje o braku zasiegu play:
Witam. Od 14 pazdziernika nadajniki Play 2G/3G nie dzialaja w miejscowosci Hrubieszów. Oficjalny start nadajnikow byl okolo 2 tygodni temu od tej chwili juz dwa razy przestaly dzialac nadajniki. W pierwszym przypadku po 2 dniach powrocily do zycia. Obecnie od 14 pazdziernika nie dzialaja. Moze po 5 dniach ktos w koncu zglosi sprawe do dzialu technicznego o istniejacym problemie. Pozdrawiam.
I otrzymalem taka odpowiedz. Poprostu smiac sie chce. Ja ich informuje o czyms o cyzm powinni wiedziec:
Komentarz zamknięcia: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 18 października 2009 r., dotyczące braku zasięgu w telefonie. Zapewniamy, że dokładnie zapoznaliśmy się z Pana sprawą. Informujemy, że podczas zgłaszania reklamacji nie zostały podane szczegółowe informacje dotyczące problemu z zasięgiem. W związku z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r, w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej prosimy o uzupełnienie danych, poprzez wypełnienie poniższego szablonu. Na uzupełnienie danych ma Pan 14 dni. W zgłoszeniu zwrotnym prosimy o powołanie się na numer zgłoszenia 12256019 Uprzejmie prosimy w korespondencji zwrotnej o dokładne wypełnienie poniższego formularza. Umożliwi to nam analizę Pana zgłoszenia: Pana Numer: Jakie są ustawienia sieci w telefonie (ręczne (GSM czy UMTS) / automatyczne)? Jakie są ustawienia operatora w telefonie (ręczne (P4 czy Plus) / automatyczne)? Częstotliwość problemu (rzadko / często / cały czas)? Miasto, w którym wystąpił problem: Dzielnica, w której wystąpił problem: Ulica, przy której wystąpił problem: Jeżeli problem wystąpił w okolicy stacji Play, to proszę podać jej nazwę, w przeciwnym wypadku podać „brak”: Czy w innych lokalizacjach problem też występuje (gdzie)? Gdzie występuje problem (wewnątrz budynku / na zewnątrz)? Model telefonu: Komunikat na wyświetlaczu: Jakie komunikaty słychać w słuchawce? Czy po przełożeniu karty SIM do innego aparatu problem występuje (tak / nie / brak próby) ? Okres występowania problemu (dni w formacie dd-mm-rrrr): Godziny w jakich wystąpił problem: KRÓTKI OPIS PROBLEMU: W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt za pośrednictwem
www.playmobile.pl, telefonicznie pod numerem 790-500-500 lub w Punktach Sprzedaży Play.
Gdzie jestescie Play4You 1 i 2 ??? Kto tam pracuje !!! Kpina.