• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#477076  autor: rogmaniek
 21 maja 2011, 12:11
DanielR pisze:O ile wprowadzą roczną ważność konta na połączenia wychodzące po każdym doładowaniu (ewentualnie półroczną).
Właśnie, bo jeśli ważność konta będzie taka sama, czyli nic się nie zmieni, to się będę śmiać. Ale poczekajmy, w końcu do 5 czerwca, dużo czasu nie zostało.
qper pisze:Połączenia do Play mogą być już minimalnie tańsze (tak mi się wydaje)
Mam taką nadzieję, bo jeśli cena do P4 zostanie na tym samym, sztucznie zawyżonym poziomie, to również będę mieć niezły ubaw z T-Schajse.

Cóż, poczekamy zobaczymy. Ciekawe, który operator odpowie na ofertę T-Schajse, jak będzie oczywiście na co odpowiadać. Moim zdaniem Centertel i pewnie P4, jako pierwsi, bo na Polkomtela jakoś nie liczę, po tym ich ostatnim "zadbaniu", wg nich, o Klienta.
qper pisze:Zrobili sobie już zapowiedź na stronie ;) , ładnie się to prezentuje
Mam niezły ubaw z tego stwierdzenia "globalna marka", tym bardziej, że ten tekst już był wałkowany przy okazji wejścia globalnej i prestyyyżowej marki Orange. W DT, tak jak w FT, mają Polaczków za idotów, moim zdaniem. Myślą, że takie teksty, to przyciągną Klientów... Gorzej, jak skończy się tylko na tych pięknych sformułowaniach, bez widocznej poprawy oferty, choćby w pre-paid'ach.

POZdrawiam. :smt006

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#477100  autor: maciek764
 21 maja 2011, 12:59
Będzie na co odpowiadać... Jasne. :twisted: Być może obniżą ceny w roamingu, oferta krajowa tyłka nie urwie, będzie raczej przeciętna, a oni będą myśleć że ludzie pójdą na "globalną markę" i roaming jak ja jestem poza krajem kilkanaście dni w roku. Jak ktoś twierdzi że Timobajl to będzie rewolucja to jest naiwny.

#477306  autor: sloneczny
 22 maja 2011, 16:29
To raczej nie pomoże:) W Erze (T-Mobile) takich dziur bez zasięgu jest bardzo mało.

#477329  autor: SACZI
 22 maja 2011, 18:21
Artur051 pisze:Temat trochę odbiegł od głównego założenia ;) Jako Twórca tematu prosiłbym pisać jedynie na tematy związane z T-Mobile na świecie bądź PTC w Polsce ;)
A o czym tutaj pisać, skoro nic nie wiadomo?
Wszystkie informacje to jakieś niedopowiedzenia, prasowe rewelacje.
Na ich podstawie ludzie tworzą domysły, pobożne życzenia snują.
Jak będzie? Przekonamy się za kilka dni po opublikowaniu ofert dla nowych klientów i dla aktualnych.
Nie ma co się spodziewać rewolucji.
Sama Era tez nie ma za wiele czego poprawiać, bo wszystko w większości działa poprawnie
Oferta też rozsądna, tj ani najlepsza ani najgorsza.

Co można napisać odnosnie samego TMobile?
Telefon przełącza się na ich sieć za granicą, sygnał poprawny, opłaty za roaming duże...

#477344  autor: szyman12
 22 maja 2011, 21:29
Warto dodać taką ciekawostkę - DT, w krajach UE w których jest tzw. narodowym telekomem (jak TP) wdraża (a po części wdrożył) FTTx i VDSL.

Warto tutaj dodać, że prezes PTC powiedział, że może kupią Netię. Więc kto wie, może w końcu światłowód nie będzie tylko dla wybranych :D

#477400  autor: mikkel
 23 maja 2011, 07:43
No to się zaczyna :-)
t-mobile.pl

#477471  autor: playonline
 23 maja 2011, 16:04
Czy wie ktos z Was jak to bedzie gdy pojawi sie T-mobile w Polsce i zalozmy mam pre/postpaid w T i wyjade za granice np. Rosja, Ukraina, Rumunia gdzie sa operatorzy gdzie T-mobile ma swoje udzialy (Mobile Telesystems, Cosmote România, Novatel Ukraine) i czy bedzie sie placic jak "wewnatrz" T-mobile czy jednak potraktuja ich jako odrebnych operatorow? Z polskim T jeszcze nie wiadomo ale czy ktos wie jak jest z obcymi T?

#477517  autor: sloneczny
 23 maja 2011, 19:37
Witaj playonline. Nie jestem pewien, ale sądzę że te sieci, jako nie jest to T-Mobile, zostaną jednak potraktowane jak sieci zewnętrzne. W sumie do tej pory podobnie, z tego co wiem, wyglądała relacja niemieckiego T-Mobile i Ery, mimo, że mieliśmy podobną sytuację. A być może będzie trochę taniej, ale nie tak jak do T-Mobile w Niemczech. Jeśli będę coś wiedział dam Ci znać.

#477525  autor: playonline
 23 maja 2011, 20:19
sloneczny pisze:Witaj playonline. Nie jestem pewien, ale sądzę że te sieci, jako nie jest to T-Mobile, zostaną jednak potraktowane jak sieci zewnętrzne. W sumie do tej pory podobnie, z tego co wiem, wyglądała relacja niemieckiego T-Mobile i Ery, mimo, że mieliśmy podobną sytuację. A być może będzie trochę taniej, ale nie tak jak do T-Mobile w Niemczech. Jeśli będę coś wiedział dam Ci znać.
Bylbym wdzieczny, bedzie mi to potrzebne a wiadomo, jezeli taniej da sie rozmawiac za granica to dlaczego nie skorzystac? ;)

#477575  autor: DanielR
 23 maja 2011, 23:40
"Nadchodzi wyjątkowa chwila" - spot rebrandingowy. Pierwsza - 10-sekundowa - część. :wink:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 14:55 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

#477804  autor: banderas
 25 maja 2011, 00:33
nadchodzi, już zauważyłme pierwszy salon ktory sie rebranduje w moim miescie, a normalnie pracuje, chyba na 1 fale poszly te male salony apotem zajma sie juz duzymi.

banderassso

#477892  autor: user_delete10
 25 maja 2011, 17:12
banderas pisze:nadchodzi, już zauważyłme pierwszy salon ktory sie rebranduje w moim miescie, a normalnie pracuje, chyba na 1 fale poszly te male salony apotem zajma sie juz duzymi.
U mnie szyld głównego salonu firmowego w mieście jest zakryty workiem z napisem Era.

#477931  autor: banderas
 25 maja 2011, 21:29
ja juz widziałem nawet tpo T i kwadraciki, dlatego ze w poblizu gdzie mieszkam juz sie zmienili i tylko czesc zakryliu z napisem era , a salon głowny w lodzi jest nadal niebieski

banderassso

#477965  autor: playonline
 26 maja 2011, 00:49
Zastanawia mnie czy wszystkie panstwa zaznaczone na ten rozowy kolor beda rowno traktowane czy tylko to sa zaznaczone panstwa gdzie T-mobile ma swoje pieniadze zainwestowane.
Tzn czy beda na rowni traktowani np Niemiec wyjedzie do Polski czy Rumunii i bedzie placil jakby byl w Niemczech i odwrotnie Polak wyjedzie do Niemiec czy Rumunii i bedzie placic jakby byl w Polsce.

Obrazek

#478005  autor: DanielR
 26 maja 2011, 13:10
T-Mobile PL znów na Facebooku - >>KLIK<<
Tym razem to raczej nie jest fake. :)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 10:56 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

#478012  autor: maciek764
 26 maja 2011, 13:29
Zaczęło się. Bombardowanie bilbordami, gadu-gadu też wali flashami z Erą "nadchodzi wielki moment" czy inne tandetne hasełko. Chociaż i tak nie ma takiego komicznego patosu w porównaniu z rebrandingiem Idea -> Orange.

#478068  autor: qper
 26 maja 2011, 17:51
Dla zainteresowanych salony już gotowe ;)

To co już wspominali poprzednicy teraz prezentuję na zdjęciu

Obrazek

#478263  autor: user_delete10
 27 maja 2011, 17:36
qper pisze:Dla zainteresowanych salony już gotowe ;) To co już wspominali poprzednicy teraz prezentuję na zdjęciu
Ale chyba jeszcze pozostaje wystrój wnętrz salonów i plakaty z ofertami więc póki co nie ma nic gotowe.

#478265  autor: qper
 27 maja 2011, 17:41
Crockett pisze:
qper pisze:Dla zainteresowanych salony już gotowe ;) To co już wspominali poprzednicy teraz prezentuję na zdjęciu
Ale chyba jeszcze pozostaje wystrój wnętrz salonów i plakaty z ofertami więc póki co nie ma nic gotowe.
Wnętrze też przygotowane, meble umyli, już są różowe napisy na regałach z telefonami.
Zostały jeszcze 2 plakaty na ścianach i naklejki na szybach.

Tyle będzie z Ery ;(

#478458  autor: PiotrG-dz
 28 maja 2011, 18:26
Wczoraj u mnie w Grudziądzu po 18.00 ekipa z Gdańska montowała nowy szyld T w Sklepie ERA na starówce.Długo im to szło bo wracając po 21.00 zamontowane było wiszące T nad chodnik a napisu jeszcze nie było, dopiero mocowali stelaż.Smutno mi się zrobiło bo stare logo Sklep ERA kopiąc nogami rozwalili literki w drobny mak ;(