Gadulski pisze:Wracając do sieci - porobiłem kilka screenów, abyś mógł zobaczyć jak to wygląda na karcie SIM
Dzięki za te screen'y. Też sobie zamówiełem starter O2 i może, jak kiedyś będę w Czechach, popatrzę sobie na CI O2
[ Dodano: 2009-08-26, 21:36 ]
Kaczy pisze:Ja na forum jestem po to, aby dbać o porządek. I nie robię tego dla siebie, ale dla wszystkich. Mam prawo zmieniać nazwy tematów i z tego skorzystałem, bo posty odbiegły od ogólnego tematu.
Tyle z mojej strony. Dalsza dyskusja w tym temacie niewskazana. Jak coś zapraszam na PW.
Już o tym pisałem wyżej. Cóż, a wystarczyłoby się zapytać na PW czy nie mam nic przeciwko zmianie tematu, bo prosiłem o konretne info o marce O2. Cóż, może teraz już się taka historia nie powtórzy, bo nikt nikogo nie wyzywał i wystarczyło zostawić temat w "spokoju" lub założyć inny z postami nie na "temat". Ok, szkoda, że tak wyszło.
[ Dodano: 2009-08-27, 14:28 ]
I dziś otrzymałem pierwszy starter O2, bo zamówiłem sobie jeszcze drugi, od innego sprzedającego

Jak dobrze kumam, to angielski pre-paid O2 nazywa się: Pay&Go?! Nazwa może być, ważne, że to O2

Barwy starterka świet(l)ne
Ta duża, plastikowa karta, w której jest SIM'ka wydaje się być solidna, ale to szczegół
Co ciekawe, w starterze mam także, jakąś inną kartę, o nazwie Top-up. To chyba jakaś karta bonusowa/rabatowa? Cóż, będę musiał, z moim słabym angielskim, trochę się pomęczyć, aby sobie przetłumaczyć, to co piszą w przewodniku, po "krainie" O2
Nio to zaczynam przygodę z O2. Jak będę miał jakieś dodatkowe spostrzeżenia, to oczywiście napiszę. Pewnie kartę przełożę do mojej starej, ale jarej Nokii 3510i i ręcznie wybiorę zasięg Eruni, a dlaczego? Dla Cell Info PTC oczywiście
[ Dodano: 2009-08-27, 14:32 ]
Gadulski pisze:02 Active to usługa podobna do "Samoobsługi" np. w PLAY *111# "zadzwoń i co ciekawe w Czechach jest to:
Odnośnie O2 Active, to fajny zbieg okoliczności z takim samym kodem Samoobsługi/Zarządzania Kontem w Play

Cóż, pewnie to i tak nie będzie "wróżyć" przyszłości P4 i Telefonica'i w Polsce

Chociaż, kto wie, jak się będzie zmieniać sytuacja, odnośnie udziałowców u naszych "polskich" operatorów

Pozdro!
[ Dodano: 2009-08-28, 13:02 ]
Od wczoraj sobie "testuję" O2. Domyślnie karta loguje się do sieci PTC, operatora Eruni, rzecz jasna

Pomimo, że przy ręcznym wyborze sieci, Nokia 3510i "widzi" czterech operatorów, to jednak można się jeszcze zalogować do sieci Centertela, operatora poręczy, rzecz jasna

Wychodzi na to, że bynajmniej brytyjskie O2 ma stosowne umowy podpisane, w naszym kraju, z "tylko" dwoma operatorami

Ciekawe czy podobnie jest z niemieckim czy czeskim O2. Może ktoś wie?
Jeszcze muszę się pobawić krótkimi kodami, bo nie wiedziałem, jaki jest kod na sprawdzenie stanu konta?! Ale już wiem, dzięki Gadulski, przydały się te screen'y

Wybierając kod Samoobsługi, czyli *111*#, co ciekawe dla mnie, system oddzwania. Chyba będę miał dodatkowy powód, aby sobie poćwiczyć angielski
[ Dodano: 2009-08-28, 13:12 ]
Niestety, kod na sprawdzanie stanu konta, czyli: *104*#, nie działa. Pojawia się komunikat: "odpowiedź sieci nie rozpoznana" lub rzadziej: "niekompletne zapytanie". Kartę mam w Nokii 3510i. Może O2 UK ma inne kody/kombinacje cyfr na zarządzanie swoim komórkowym kontem
[ Dodano: 2009-08-29, 16:08 ]
rogmaniek pisze:Niestety, kod na sprawdzanie stanu konta, czyli: *104*#, nie działa.
Cóż dopiero dziś sobie pomyślałem, że taki kod będzie w kontaktach/książce telefonicznej na SIM'ce

Także w O2 UK, kod na sprawdzenie stanu konta, to: *#10#. Nigdy bym nie wpadł na taką kombinację znaków