• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#312504  autor: tomko111
 23 sty 2009, 21:17
vinc, właśnie nie przez przeoczenie, większość modeli n73 nie miała simlocków...

#312506  autor: vinc
 23 sty 2009, 21:21
tomko111 można to tłumaczyć wpadką opa ;)

Obrazek

#312508  autor: express100
 23 sty 2009, 21:24
Według mnie to są przeoczenia i wpadki w PLAYu, tylko szkoda że moje słuchawki się do tych "wpadkowych" nie zaliczają :(

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312517  autor: tomko111
 23 sty 2009, 21:57
express100, pewnie Play, podążając za Erą umożliwi bezpłatne ściągniecie simlocków w bliskiej przyszłości, oczywiście jeżeli telefon był kupiony w Playu. :wink:

#312518  autor: bkawa
 23 sty 2009, 21:58
Nie bardzo wiem, co to wszystko ma zmienić. Ja w tym wszystkim nie dostrzegam rewolucji, w momencie kiedy wszyscy operatorzy będą sprzedawać bez locka wszystko wróci do normy.

Domowy wyrób nalewek

#312558  autor: honey999
 24 sty 2009, 11:08
no i napotkalam przeszkode. zadzwonilam do punktu ery w lublinie z zapytaniem czy jesli kupilam u nich telefon w kwietniu na abo ( 6500slide) to czy zdejma mi bezplatnie simlocka. co sie okazalo. nie !

#312585  autor: Pablos_
 24 sty 2009, 12:28
Na poczatku grudnia wzialem Samsunga U900 w Erze i po sprawdzeniu okazalo sie, ze nie ma simlocka.

#312598  autor: user_delete48
 24 sty 2009, 13:07
Najlepsza praca w salonie Ery - można znajomym i rodzinie zdjąć smoki a i może dorobić.

#312605  autor: kowcio
 24 sty 2009, 13:18
honey999 pisze:no i napotkalam przeszkode. zadzwonilam do punktu ery w lublinie z zapytaniem czy jesli kupilam u nich telefon w kwietniu na abo ( 6500slide) to czy zdejma mi bezplatnie simlocka. co sie okazalo. nie !
A po co dzwoniłaś? Idź do salonu i tam Ci ściągną sim-locka :roll: Oni chyba na hot-line nie ściąganą sim-locków :P

#312607  autor: kuwejt
 24 sty 2009, 13:24
honey999 pisze:no i napotkalam przeszkode. zadzwonilam do punktu ery w lublinie z zapytaniem czy jesli kupilam u nich telefon w kwietniu na abo ( 6500slide) to czy zdejma mi bezplatnie simlocka. co sie okazalo. nie !
no a jaki powód tego podali?
Najlepsza praca w salonie Ery - można znajomym i rodzinie zdjąć smoki a i może dorobić.
nie bardzo rozumiem co masz na myśli? chyba nie myślisz, że ściąganie odbywa sie tak na "dziko" bez żadnej ewidencji?

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#312638  autor: Krisu6230i
 24 sty 2009, 15:26
byłem dziś w salonie ery i powiedziano mi że nie, nie chciałem się klócić bo mam kaca i się spieszyłem ale tu jest napisane iż:
Jeśli jednak aparat został wcześniej wyposażony w blokadę simlock, wówczas na życzenie klienta zostanie ona bezpłatnie zdjęta w salonie, sklepie firmowym lub w Biurze Obsługi Abonenta.
Nie wiem tylko czy nie jest to w kontekśćie zakupu nowego telefonu ktory pochodzi dajmy na to ze starych zapasów i smoka posiada. To wtedy nie dawało by możliwości zdjęcia go dla osoób posiadających telfony kupione przed 23 stycznia (umómy się że, dużo przed).
Z drugiej zaś strony nawet jeśli kupiłem iShitPhona w czerwcu to wynika z newsa że mogę go odblokować dzieki iShiTunes bez względu na to kiedy go zakupiono.
MOże niech ktoś podeprze się regulaminem jakimś bo gdybanie nie ma najmniejszego sensu...(czyli właściwie wszystkie posty nad moim :twisted: )
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, 15:27 przez Krisu6230i, łącznie zmieniany 1 raz.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#312639  autor: honey999
 24 sty 2009, 15:27
kuwejt pisze:
no a jaki powód tego podali?

oddzwonili do mnie i pan powiedzial, ze nie zdejmą tego simlocka gdyż telefon kupiony byl przed dniem 23 stycznia, wiec mu mowie ze jakim cudem tyle telefonow kupionych u nich przed 23 nie ma simlocka ale nie umial mi odpowiedziec..

#312653  autor: thonka
 24 sty 2009, 16:22
ludzie czytajcie ze zrozumieniem...
telefony w erze zakupione przed 23 stycznia 2009 w zdecydowanej wiekszosci maja blokady (niektore z nowych partii niekoniecznie) i zaden salon bezplatnie w czasie trwania umowy ich nie sciagnie. po zakonczeniu umowy nie ma problemu.

wszystkie telefony zakupione w erze w dniu 23 stycznia 2009 i pozniej blokad nie powinny miec, a jezeli je posiadaja (np. stara sztuka z magazynu sie zawieruszyla) to zostana one bezplatnie sciagniete na zyczenie klienta.

osobom, ktore podpisaly umowe powiedzmy we wrzesniu 2008 nie zdejma blokady, ale komus kto dostal telefon z blokada, a podpisal umowe dzisiaj bez problemu telefon odblokuja.

co tu jest ciezkiego w rozumieniu?

niestety poki co cala ta akcja 'telefony bez blokad' nie dotyczy osob, ktore przedluzaja umowy. byc moze cos sie ruszy od tego poniedzialku.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#312658  autor: bongogong
 24 sty 2009, 16:28
thonka dobrze pisze. Trzeba sie trzymac tego co jest w regulaminie promocji, a Ci ktorzy zakupili telefony przez 23 stycznia na nowe umowy maja w regulaminie, ze blokada zostanie zdjeta po uplywie 2 lat od zakupu.

Dla aneksujacych umowy nowa oferta od 26 stycznia ;)

Pozdrawiam! B.G.

#312719  autor: gummy_bear
 24 sty 2009, 21:20
no już nie przesadzajmy z tym zdejmowaniem simlockówz wcześniej kupionych telefonów. i tak jestem pod wrażeniem tej oferty ery. chyba mało kto spodziewał się takiego ruchu właśnie ze strony ery. inni opowie będą mieli teraz ciężki orzech do zgryzienia. a i dobrze, zobaczymy jak sobie poradzą, zaczyna się robić ciekawie na naszym rynku

:)

#312995  autor: Tafel
 25 sty 2009, 20:27
Odnośnie Tych sim locków a raczej ich brak, ciekawa opcja z telefonem 8800 arte, którego usilne pragnę zdobyć w Erze, niby jest bez sima, ale... na razie nie ma go w ofercie... zdanie raczej nie logiczne ehh cała era

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji

#313055  autor: vinc
 26 sty 2009, 07:59
Tafel pisze:Odnośnie Tych sim locków a raczej ich brak, ciekawa opcja z telefonem 8800 arte, którego usilne pragnę zdobyć w Erze, niby jest bez sima, ale... na razie nie ma go w ofercie
Powinieneś dodać dla klientów indywidualnych... Jest w ofercie, ale dla klientów posiadających abo na firmę ;) Niestety taka polityka Ery...

Obrazek

#313067  autor: Ryszard Lubicz
 26 sty 2009, 08:59
Hehehe - Tak was czytam i sobie pomyślałem - sprawdzę czy mam simlocka ( ale na pewno mam) , umowę przedłużałem z erą z 2 tygodnie temu, nawet wczoraj bez sprawdzania chciałem sciągnąć ale powiedziano mi , że tylko w salonie autoryzowanym, no więc sprawdzam przed chwilą - i co? I nie mam simlocka! Hehe zdziwko. telefon Nokia 6500 slide.

Grażynko wybacz...

#313080  autor: forumiak
 26 sty 2009, 10:24
Bez przesady, Era nie zrobiła takiej promocji żeby komuś przygotować nowy biznes. Bez odpowiednich papierów nic nie załatwicie, przynajmniej tak mi sie wydaje.
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5