• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Jaki waszym zdanie jest najbardziej wiarygodny operator?

Plus GSM
42
23%
Era
45
25%
Idea
46
26%
Idea
46
26%

#2001  autor: Robert
 19 mar 2005, 20:15
Widze ze zainteresowaliscie sie moja wypowiedzia... tez jestem za trzema kartami operatorów ale.... Mam simlocka!! :(

#2005  autor: Irek
 19 mar 2005, 21:22
Zawsze go mozna ściągnąć!!! :-D

#2042  autor: pmp
 20 mar 2005, 12:47
ja jestem w plusie od 3 lat wczesniej b. krotko mialem taktak ale od poczatku jak dostalem karte wiedzialem ze zmienie operatora ogolnie jestem naprawde zadowolony z uslug. bo u ktorego innego operatora pol roku temu majac na fakturze 200min wygadanych (30 darmowych) zaplacilbym 86zł?:P (usluga sami swoi) pozatym nigdy nie miame nadych problemow z obsuga klienta, siecia ogolnie czy czymkolwiek innym... za pol roku tez przedluze umowe...

uwazam takze ze ludzie kotrzy uwazaja plus za slabego operatora(a takich i ja znam b. wielu) nie bardoz pewnei wiedza jaki jest poziom uslug itp. ceny szczegolnie w nowych trayfach sa naprawde konkurencyjne.

ANIMAL!!!

#2123  autor: xlord
 20 mar 2005, 18:41
WitekT pisze:Wbrew pozorom, jeżeli ktoś wydaje miesięcznie sporo na telefon, to kilka SIMów u różnych operatorów pozwala mu zaoszczędzić całkiem sporo pieniędzy. Kłopotliwe jest tylko dzwonienie i zastanawianie się z której karty teraz będzie najtaniej. ;)
To chyba by musialy byc naprawde duze sumy. Z mojego przykladu (rachunki ok. 150PLN) wiem, ze uzywanie juz nawet dwoch aktywacji jest potwornie upierdliwe. Przez pol roku bawilem sie w noszenie dwoch telefonow, potem jednego z adapterem dual-sim i w koncu mi sie znudzilo. Obecnie wrocilem do uzywania jednej aktywacji i nie ograniczajac sie w rozmowach, posiadajac 2 pakiety Komfort 80 nie przekraczam rachunku 150 PLN. Nalezy jeszcze dodac, ze wiekszosc moich rozmowcow ma aktywacje w idei, czyli moje polaczenia liczone sa wedlug stawki 78gr/min.
Dla mnie optimum bedzie 60gr/min poza siec i 30gr/min w sieci i na stacjonarki, a sms za 15 gr i wtedy bede szczesliwy jak nikt ;)

Pozdrawiam

#2162  autor: pajorro
 21 mar 2005, 10:43
Jak wchodziła na rynek Heyah to sobie karte na Allegro zamówiłem i włożylem do starego Alcatela, no była różnica w porównaniu z Simplus 1 Sekundą jaką wtedy używałem...

#2178  autor: pyp
 21 mar 2005, 17:22
Witam :) Ja korzystam z Plus GSM od ponad 20 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Może mam problemy z zasięgiem w szkole ale dodzwonic się do mnie mozna, wystarczy ze wyłoże telefon na ławke.A do szkoły chodze na wieś. Jezeli chodzi o obsługę klienta w Plusie to tez nie mam zastrzerzeń tylko to że za połaczenie z konsultantem musze zapłacić 1zł. Zawsze mi doradzą w BOK, wysłuchają i rozwiażą problem. Uważam że sieć Plus GSM to sieć przyszłosci - Jako pierwsza sieć w Polsce uruchomiła UMTS, wprowadziła dość dobrze rozwinietą usługę EDGE, uruchomiła Roamnig 3G w pięciu krajach. Plus również teraz jest liderem wśród promocji oraz nowych taryf. Tak samo jest z Simplusem. Idea - Czeste problemy z siecią (AWARIE), Kiepski zasięg. Słaba opinia Idei to też zasługa Telekomunikacji Polskiej, Ludzie czytajac opinie o tepsie tracą zaufanie do Idei. Te zwolnienia, skargi i miesiąc w miesiąc nakładanie na TPSA kary za złe postepowanie np. z Tele2 i innymi operatorami. I teraz Era...( Jak narzie Lider - Jezeli chodzi o ilość abonentów ) Ale i tak uważam że ta sieć to pomyłka. Słaby zasięg, Wysokie ceny, i zła obsługa klientów. Może jak zostanie sprzedana jakieś innej sieci zagranicznej to coś sie polepszy :(. To na tyle krótka charakterystyka polskich sieci GSM :-D

#2182  autor: Robert
 21 mar 2005, 17:49
Jednym słowem PLUs RULEZ (dobra to dwa słowa) :-D

#2190  autor: pajorro
 21 mar 2005, 18:52
pyp pisze:Witam :) Ja korzystam z Plus GSM od ponad 20 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Może mam problemy z zasięgiem w szkole ale dodzwonic się do mnie mozna, wystarczy ze wyłoże telefon na ławke.A do szkoły chodze na wieś. Jezeli chodzi o obsługę klienta w Plusie to tez nie mam zastrzerzeń tylko to że za połaczenie z konsultantem musze zapłacić 1zł. Zawsze mi doradzą w BOK, wysłuchają i rozwiażą problem. Uważam że sieć Plus GSM to sieć przyszłosci - Jako pierwsza sieć w Polsce uruchomiła UMTS, wprowadziła dość dobrze rozwinietą usługę EDGE, uruchomiła Roamnig 3G w pięciu krajach. Plus również teraz jest liderem wśród promocji oraz nowych taryf. Tak samo jest z Simplusem. Idea - Czeste problemy z siecią (AWARIE), Kiepski zasięg. Słaba opinia Idei to też zasługa Telekomunikacji Polskiej, Ludzie czytajac opinie o tepsie tracą zaufanie do Idei. Te zwolnienia, skargi i miesiąc w miesiąc nakładanie na TPSA kary za złe postepowanie np. z Tele2 i innymi operatorami. I teraz Era...( Jak narzie Lider - Jezeli chodzi o ilość abonentów ) Ale i tak uważam że ta sieć to pomyłka. Słaby zasięg, Wysokie ceny, i zła obsługa klientów. Może jak zostanie sprzedana jakieś innej sieci zagranicznej to coś sie polepszy :(. To na tyle krótka charakterystyka polskich sieci GSM :-D
O ile pamiętam to teraz połączenie z konsulem jest w każdej sieci płatne :-)

#2193  autor: WitekT
 21 mar 2005, 19:51
Zależy jeszcze w jakiej taryfie. ;)

#2194  autor: pajorro
 21 mar 2005, 20:00
Bo z tymi opłatami to było tak, że Plus je wprowadził powiadamiając ładnie miesiąc wcześniej wbonentów, a Era i Idea wprowadziła przy okazji nowych taryf...

#2195  autor: xlord
 21 mar 2005, 20:29
A ja nic nie place za polaczenie z BOA.

ps. gdzies sie zgubilo 2 % w naszej ankiecie ;)

Pozdrawiam

#2196  autor: WitekT
 21 mar 2005, 20:31
Ankieta nie pokazuje promili, czyli pewnie w każdej pozycji jest dodatkowo 0,(6)%.

#2269  autor: Robert
 24 mar 2005, 09:24
Dobra chyba ju znikt nie zagłosuje... Miec wg. was plus jest najlepszym oeratorem w polsce.... :-D

#2274  autor: pyp
 24 mar 2005, 09:53
Do xlord ... Hmm twoje doswiadczenia z zasiegiem i operatorami jest słuszne! Wykonywałem kiedyś juz kilka telefonów w sprawie zasięgu w mojej szkole było to wogóle bezsensu bo na moje uwagi i sugestie nie zwracali uwagi. Nie wiem czy słyszeliście że w Dolnoślaskim w Ludwikowicach jakaś kolesiówka protestowała przeciwko budowy nadajnika na górce oddalonej od niej na 1 km. (mówili to miedzy innymi w Radiu ZET, i chyba w telewizji) Okazało się że to jest nadajnik PLUSA, wczoraj byłem w szkole i miło się zaskoczyłem Full zasięg ! To jest TO :D. Tylko ciekawe czy duzo osób sie na brak zasięgu w tamtym rejonie się skarzyło czy tylko ja i przez moją uwagę zrobili tam zasięg dobry !

Pozdrawiam - pYp

#2733  autor: Piotr
 06 kwie 2005, 19:28
Korzystałem przez pewien okres czasu z POPa. Były to odległe czasy a minuta rozmowa podchodziła prawie pod 2 zł.

Potem nastał okres mojego odcięcia się od mobilnej telefoni. Po tym, że okresie za namową bliskich mi ludzi stałem się użytkownikiem SIMPLUSa i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Nic dodać nic ując - PLUS trzyma fason 8)

#2748  autor: Robert
 06 kwie 2005, 20:23
Myślałem ze juz nic nie bedziecie robic... a tu co sie okazuje ze na ankiecie IDEA dogoniła ere.... Czyżby obie mogly zagrozic plusowi? Ale tego dowiecie sie w nastepnym odcinku... :-D

#2750  autor: Piotr
 06 kwie 2005, 20:29
He he he jeszcze 10 przedstawicieli Ery albo Ideii na tym forum się znajdzie i będziemy mieli remis.
Ciekawa rozgrywka nam się szykuje :wink:

Pozdrawiam.

#2763  autor: Psikus
 06 kwie 2005, 21:30
Przedstawicieli PLUSA jest wiecej :)

tylko bogaci moga mowic mi ze pieniadz nie daje szczescia...

#2783  autor: Piotr
 07 kwie 2005, 12:18
Jaki z tego płynie wniosek? - co jednak jest w tej sieci :)

Pozdrawiam.

#2800  autor: Robert
 07 kwie 2005, 15:36
Plus ma to coś.... plus jeszce bardziej oddala sie od konkurencji....
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5