• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#239936  autor: maniek
 16 gru 2007, 18:17
bkt pisze:Chociaz nie wyobrazam sobie ze mozna 1200 minut wydzwonic na jeden numer przez miesiac ja nie dalem rady ani razu:)
wyobraz sobie ze sa takie wariaty ;-)

#240045  autor: derekpl
 17 gru 2007, 02:45
A ja dopowiem od siebie - ze z tego co mi wiadomo, tylko Orange rozlicza roaming z kwoty zobowiazania (w niektorych planach taryfowych) a cala reszta lacznie z Play'em dolicza dodatkowo. Malo brakowalo a przejechal bym sie na drogim abo + roaming bez mozliwosci wykozystania abo za granica, wiekszosc ludkow w punktach obslugi o tym nie wie.

#240059  autor: nazad
 17 gru 2007, 09:34
mi również nie udało sie przekroczyc limitu 1200minut to bardzo dużo i musiałbym siedzieć non stop na słuchawce i nawijac jak baba zeby to przekroczyc

#240067  autor: maniek
 17 gru 2007, 10:43
nazad pisze:musiałbym siedzieć non stop na słuchawce i nawijac jak baba zeby to przekroczyc
moj znajmy wyznaje zasade daja 1200 to trzeba wykorzstac :-D moim zdaniem CHORY jest ale coz :wink:

#241250  autor: bkt
 22 gru 2007, 16:35
OK 2 pytania - jaki dostane pierwszy rachunek w styczniu? 35 zl za grudzien (umowa podpisana 15) + 50 zl za numer + 35 zl za styczen (50% wiecej czy jakos tak) i to bedzie 1 miesiac promocji na te pol roku. Dobrzee mowie? i w ramach miesiaca grudnia moge sobie wydzwonic 50 zl rozumiem?

i drugie - po co dostalem jakies tam haslo na umowie (ktore moge zmienic) i co mam zrobic zeby "administrowac" swoim kontem na stronie www play?

PS> Wesolych swiat (jak to mowi sms z sieci fioletowo bialych okularow:D

#241525  autor: kamil1221
 23 gru 2007, 22:55
Co do hasła - jeżeli dobrze rozumuje to chodzi o hasło, dzięki któremu np. gdy dzwonisz do BOK możesz potwierdzić swoją tożsamość tzn. że jesteś właścicielem telefonu.

Podpisałeś umowę na abonament za 50 zł ?
Jeżeli tak to pierwszy rachunek zapłacisz te 35 zł + 50 zł za następny = 85 z tego 50% za każdy miesiąc z osobna, czyli jeżeli dobrze liczę zapłacisz 42,50 (jeżeli nie przekroczysz pakietu złotówek).

#241556  autor: mirikli
 24 gru 2007, 11:14
to ja bede miała tak samo :) musze się upomnieć jeszcze o promocyjne minuty ktore mi przysluguja za przejscie z numerem ;)

#241563  autor: soul blade
 24 gru 2007, 12:03
bkt pisze:Moze podpisales umowe ten rok czy dwa wczesniej kiedy limitow nie bylo. Dopiero potem je wprowadzono i to podejrzewam ze tylko po to, zeby nie przeciazac sieci. Chociaz nie wyobrazam sobie ze mozna 1200 minut wydzwonic na jeden numer przez miesiac ja nie dalem rady ani razu:)
nazad pisze:mi również nie udało sie przekroczyc limitu 1200minut to bardzo dużo i musiałbym siedzieć non stop na słuchawce i nawijac jak baba zeby to przekroczyc
ja tam długo gawedze ale nie jak baba ! :P

no a tak troszke zbaczając z limitu na darmowe rozmowy od 21:00 do 9:00 + darmowe weekendy to... słyszałem że weszła jakaś ustawa w której brzmi to tak że nie ma i nie można dzwonić za darmo z tel... czy jakos tak i mówiono ponoć o tym w TV... więc ktos jest bardziej zorientowany do tego tematu ? :roll: :wink:

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#241564  autor: malykciuk
 24 gru 2007, 12:17
weszla ustawa i skoncza sie darmowe wieczory za ktore trzeba placic... ;)
o ile sie nie myle
chodzi o to ze jest to wprowadzanie klijenta w blad, tak jak bilety samolotowe po 5 zl a jak przychodzisz to fakt bilet 5 zl ale do tego jakies inne oplaty TRZEBA zaplacic i wychodzi ze bilet za 5zl kosztowal ze 400...

#241565  autor: soul blade
 24 gru 2007, 12:31
weszla ustawa i skoncza sie darmowe wieczory za ktore trzeba placic... ;)
o ile sie nie myle
chodzi o to ze jest to wprowadzanie klijenta w blad, tak jak bilety samolotowe po 5 zl a jak przychodzisz to fakt bilet 5 zl ale do tego jakies inne oplaty TRZEBA zaplacic i wychodzi ze bilet za 5zl kosztowal ze 400...
tzn. że to co jest aktualnie w abo w orange jest NIEAKTUALNE ??
W sumie nie chce mi sie w to zbytnio wierzyć... no to jesli weszła ustawa to kiedy orange bedzie musiało sie do niej dostosować ??

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#241642  autor: Vieslav
 25 gru 2007, 09:02
Na chłopski rozum: to jest tak, żeby nie nazywać darmowego tego, co darmowe nie jest. Przecież za słynne "Darmowe rozmowy" płacimy abonament, więc już nie są darmowe. Akurat w Orange usługa nazywa się Wieczory i Weekendy czyli nie będą musieli zmieniać nazwy. Będą natomiast musieli zmienić cennik tam gdzie pisze darmowe rozmowy wieczorami i w weekendy na np. duży pakiet minut na połączenia wieczorami i w weekendy. TP już zmieniła nazwy planów taryfowych.
BTW prosiłbym moderatora o podzielenie tematu bo się mały OT robi...

#241735  autor: bkt
 25 gru 2007, 17:54
Podpisalem umowe za 70zł. I nie wiem ile moge w tym miesiącu wydzwonic:D wiem ze zaplace za styczen 35 zł + 50 za aktywacje numeru, tak? A za grudzien tez 35 zł i do wydzwonienia jak napisalem powinienem miec zamiast 100 zl tylko 50? (polowe za pol miesiaca)?

Haslo tak to pewnie jest do BOKU. Z tego co Pani powiedziala to sie moge tym haslem zalogowac na portalu do swojego konta ale ni ch. nie moge:) wiec pewnie jest to haslo do BOKU.

Na dzien dzisiejszy powiem tak: od 15 grudnia zadzwonilem kilka razy i wyslalem ok 100 sms ze bede mial inny numer i przekroczylem kwoet zobowiazania o 1.20 lol przy czym z darmowego numeru wydzwonilem cale 10 min :D . Uwazam ze bez tego numeru ZERO jakiegokolwiek sensu bylo zostawac w orange.
Zreszta moja dotychczasowa siec naprawde zaczela obecnie tracic w oczach nie tylko moich ale i moich znajomych z ktorych w ostatnich 2 miesiacach ok 10 osob przeszlo do plaj. Z czego 9 na abo za 50 zl.