• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 98 z 244
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 244

#441137  autor: DanielR
 14 lis 2010, 15:40
Oj, evolucja z przykrością stwierdzam, że to nie zawsze działa. :(
Choćbyś się nie wiem jak starał i wysilał, to nie ruszysz tego betonu.
Wiem to z praktyki.
Być może teraz coś się zmieniło, choć szczerze w to wątpię.

#441138  autor: evolucja
 14 lis 2010, 15:55
jojo, to oczywiste, że nie zawsze. Śmiem twierdzić jednak, że taki sposób pisania zgłoszenia znacznie zmienia sposób w jaki oni na nie patrzą.
Zresztą, niczego nie muszą robić. Jak znowu śmiechu wartą formułkę wstawią to, zgodnie z obietnicą, sprawa trafia do UKE. A oni już sobie z nimi radzą..

#441186  autor: playonline
 14 lis 2010, 22:37
agaak pisze:Płynny handover - nie zdarzyło mi się jeszcze, nie skomentuje jak działa.
Ja czuje roznice w przelaczaniu sie miedzy Play a Plus. Kilka miesiecy temu dosc sporo osob pisalo, ze nie mozna sie zalogowac do Plusa i udaje sie to po wielu, wielu razach. Tez tego doswiadczylem. Jednak jakis czas temu zmienilo sie na lepsze. Telefon logowal sie do Plusa gdy wykminil, ze Play ma slaby zasieg a logowal sie do Play gdy byl juz dobry. Jak jestem gdzies w drodze to robie na automat a jak u siebie w miescie to tylko Play 3G. Lepsza jakosc rozmow i uslug od tej Plus 2G. Nawet Play 2G dziala lepiej. Niby technologia ta sama ale roznica jest. Moze to byc powodem tego, ze Plus ma znacznie wiecej klientow niz Play i stacje Plusa (2G) sa zapchane (dosc sporo osob nadal uzywa tylko 2G).

Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony z jakosci polaczen Play 3G. Plusa niedlugo zegnam z prawie wszystkimi numerami. :) Play mam juz troche i poki co sie nie zrazilem z uslug. :)

No moze roznica jest jedna. W Plusie daja SPORE rekompensaty.

#441197  autor: weissmann
 14 lis 2010, 23:10
playonline pisze: Jak jestem gdzies w drodze to robie na automat a jak u siebie w miescie to tylko Play 3G. Lepsza jakosc rozmow i uslug od tej Plus 2G. Nawet Play 2G dziala lepiej. Niby technologia ta sama ale roznica jest. Moze to byc powodem tego, ze Plus ma znacznie wiecej klientow niz Play i stacje Plusa (2G) sa zapchane (dosc sporo osob nadal uzywa tylko 2G).

Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony z jakosci polaczen Play 3G. Plusa niedlugo zegnam z prawie wszystkimi numerami. :) Play mam juz troche i poki co sie nie zrazilem z uslug. :)

No moze roznica jest jedna. W Plusie daja SPORE rekompensaty.
Dokładnie tak, ja jak tylko mam zasięg Play 3G, ustawiam w telefonie "Tylko 3G". Jakość rozmów na 3G Playa jest bardzo dobra. Nie wszystkie telefony niestety pozwalają na to.

#441215  autor: terragady
 15 lis 2010, 00:53
Hej, mam pytanie, wziąłem abonament w Play bez telefonu 69 - 50%. Czy ta kwota jest kwotą netto? I muszę płacić 34+22% ? Czy to już kwota z podatkiem?
I jeszcze jedno pytanie, bo mam do zapłacenia fakturę do 17 listopada, a do dziś nie otrzymałem żadnej faktury która podobno już powinna być u mnie ? Czy muszę płacić?
Chodzi mi o to że szukam jakiegoś kruczka jak mógłbym zrezygnować i rozwiązać tą umowę bez płacenia kary, da się jakoś? Czy tylko jak np zmienią regulamin lub jak to miało miejsce niedawno zmienią adres firmy?

Pozdrawiam

#441219  autor: muchakk
 15 lis 2010, 07:20
Ty sobie jaja robisz? Po co podpisywałeś umowę jak chcesz ją teraz wypowiedzieć :roll: ? To, że nie otrzymałeś faktury nie daje Ci możliwości bezkarnego rozwiązania umowy z operatorem. Ile masz do zapłacenia masz w PLAY24. Odnośnie kolejnego pytania to tak, płacisz tyle ile masz na papierze czyli 34,5 gdyż jest to kwota brutto. Pamiętaj, że w pierwszym miesiącu płacisz za niepełny i pełny okres rozliczeniowy :-)

#441225  autor: ernov
 15 lis 2010, 08:46
Terragady, w salonie Playa nie mieli czasu, by Ci to wszystko wyjaśnić? Dziwi mnie, że wciąż są ludzie, którzy czytają regulaminów i umów, nie mówiąc już o wypytaniu o wszystko sprzedawcy.

Mam promocję "69 za 59" i płacę dokładnie połowę tego, wszystkie kwoty są oczywiście brutto. Co do faktury to dlaczego chcesz obwiniać Playa o to, że jej nie otrzymałeś? Może to poczta ma opóźnienie? Albo listonoszowi było za ciężko i wyrzucił część kopert? ;-)
Aktywuj sobie fakturę elektroniczną, będziesz otrzymywał awizo na maila i powiadomienie sms. A przy okazji będziesz ekologiczny :D

#441227  autor: gregor82
 15 lis 2010, 08:55
Witam, w dniu 08.11.2010 zgłosiłem za pomocą PLAY24 problem z połączeniami i usługami wykonywanymi z mojego numeru telefonu w okolicy Zabrza. Po czym w dniu 11.11.2010 roku dostałem taką odpowiedź:
dziękuję za zgłoszenie dotyczące możliwości wysyłania SMS-ów, które wpłynęło za pośrednictwem strony internetowej 8 listopada 2010 roku.

Uprzejmie informuję, że nie ponosimy odpowiedzialności za brak możliwości wykonywania usług w zasięgu sieci Plus.

W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty
elektronicznej pod adresem: [email protected] lub poprzez stronę internetową
www.24.playmobile.pl.

W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/ocen_obsluge4.pg. Wyrażona w ankiecie opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za poświęcony czas.

Z poważaniem
w takim razie mam pytanie kto ponosi odpowiedzialność za usługi realizowane poprzez roaming krajowy w sieci Play?

#441236  autor: Th0mas
 15 lis 2010, 10:47
terragady pisze:I jeszcze jedno pytanie, bo mam do zapłacenia fakturę do 17 listopada, a do dziś nie otrzymałem żadnej faktury która podobno już powinna być u mnie ? Czy muszę płacić?
Chodzi mi o to że szukam jakiegoś kruczka jak mógłbym zrezygnować i rozwiązać tą umowę bez płacenia kary, da się jakoś? Czy tylko jak np zmienią regulamin lub jak to miało miejsce niedawno zmienią adres firmy?
Musisz płacić. Masz wiele możliwości sprawdzenia kwoty do zapłaty oraz numeru rachunku bankowego na który MUSISZ wpłacić pieniądze. Nie masz możliwości rozwiązania umowy. Nie wiem kto Ci w ogóle powiedział, że była możliwość rozwiązania umowy w przypadku zmiany adresu siedziby firmy. A zmiana regulaminu też już nie jest argumentem do wypowiedzenie umowy.

#441237  autor: Samuraj
 15 lis 2010, 11:17
mam problem z play24 mianowicie jak chce dodać swój numer do konta (przeniesiony z orange) wyskakuje mi błąd, że to błędny numer... co zrobić?

drugie pytanie, skorzystałem z lp59 i zauwazyłem, że w tym abo jest pakiet wartościowy i pytanie jest następujące czy kwote tego pakietu mogę wykorzystywać na smsy specjalne (typu 7400 itp..).

do końca bierzącego cyklu rozliczeniowego dostałem proporcjonalny pakiet i oprócz tego podobno ma być pakiet 250mb. czy teraz tez dostalem proporcjonalna ilosc mb czy dopiero od pełnego cyklu ten pakiet bedzie?

pozdrawiam i pytam ponieważ obsługiwała mnie osoba z etykietą "uczę się" wiec nie wszystko wiedziała ;)

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#441254  autor: muchakk
 15 lis 2010, 14:02
Od kiedy numer działa w sieci? Jak został dopiero dzisiaj aktywowany to musisz poczekać minimum te 24h na pakiet internetowy i możliwość dodania swojego numeru w PLAY24

#441273  autor: jahu_2006
 15 lis 2010, 16:52
P4Y2 napisałem do ciebie na PW zgłoszenie techniczne zerknij w wolniej chwili . :D

#441297  autor: metpablo
 15 lis 2010, 20:25
metpablo pisze:
UKE pisze:Numery typu 800 są przez ogół znane jako numery bezpłatne. Dla usług o częściowej opłacie przeznaczone są inne numery. Nie wydaje się celowe aby z powodu incydentalnego, czasowego przypadku łamać regułę.”.
Ciekawi mnie skąd w UKE roztaczanie aż takiego parasola ochronnego nad P4. Ja sprawy nie uznaję za incydentalną. Jestem ciekaw co będzie miał w tej sprawie do powiedzenia UOKiK.
Zgodnie z zapowiedzią przesłałem zapytanie w sprawie numerów typu 800 do UOKiK :twisted:

I przy okazji - na maila [email protected] posłałem długi opis problemów z działaniem kodu *111*82*3#. Liczę, że wreszcie doczekam się sensownej odpowiedzi :wink:

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#441298  autor: Pajuch
 15 lis 2010, 20:26
playonline pisze:Ok sprawdzilem pod linuchem i:

- Firefox - Play24 dziala bardzo szybko,
- Chromium 7.0 - Play24 dziala niezle,
- Opera 10.63 - Play24 dziala blyskawicznie,
- Internet Explorer - jeszcze nie zainstalowalem.

Wiec moze to wina Windowsow? Nawet tych oryginalnych.
Hmmm czas do bledu 404 czy 503 ? Bo ja co wejde to nie dziala :shock: jak nie to to tamto i krotki filmik jak staje na 7% ;) najnowszy play24 sprawny jak zwykle http://www.youtube.com/watch?v=0URPOLJilrE

jak wolisz mozna pinga zapuscic :d
Kod: Zaznacz cały
24.playmobile.pl = 89.108.195.44 
Nazwa sieci:	P4NET 
Kraj:	PL 
Pula adresów IP:	89.108.195.0 - 89.108.255.255 

Opis sieci:	
Mobile Services and Mobile Terminals 
P4 Sp. z o.o. 
Warsaw, Poland 

Dane adresowe sieci:   	
P4 Sp. z o.o. 
ul. Tasmowa 7 
02-677 Warszawa 
Poland
Microsoft Windows [Wersja 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\zlomex>ping 89.108.195.44

Badanie 89.108.195.44 z 32 bajtami danych:
Upłynął limit czasu żądania.

Statystyka badania ping dla 89.108.195.44:
    Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4
             (100% straty),

C:\Users\zlomex>ping 89.108.195.44 -t

Badanie 89.108.195.44 z 32 bajtami danych:

Statystyka badania ping dla 89.108.195.44:
    Pakiety: Wysłane = 10, Odebrane = 0, Utracone = 10
             (100% straty),

UPS[/code]

#441327  autor: playonline
 15 lis 2010, 23:04
Pajuch pisze:Hmmm czas do bledu 404 czy 503 ?
Wczesniej Play24 dzialal dobrze jak wspomnialem wiec na twoj filmik (swoja droga miasto Warszawa, nick Peja - Poznan, a muzyka Karramba(?) - Krakow - ciekawe polaczenie ;) ) chcialem dac moj gdzie do Play24 loguje sie bez problemow. :)

I zaskoczylem sie ale nie moge sie zalogowac.

Za pierwszym razem pod Opera i IE8 nakrecilem ale po ponad 10 minutach sie wysypala strona. Jednak zaskoczylo mnie to, ze w IE8 moglem w koncu odpalic strone logowania Play24 gdyz wczesniej mialem zaladowana pusta strone.

Stwierdzilem wiec, ze nagram jak loguje sie w FF i tam po niespelna 1 minucie ten sam komunikat:
Kod: Zaznacz cały
Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity  problems. Please try again later.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Pierwszy raz mi sie to przytrafilo.. :/

Jesli w IE8 mi sie odpalilo to moze cos faktycznie grzebia?

Jak zacznie dzialac to nagram filmik i udostepnie.

AKTUALIZACJA

Z ciekawosci zadzwonilem do BOK i konsultant powiedzial mi, ze jest problem z Play24 i powinien ustapic do 16/11/2010 do godziny 23:00.

#441350  autor: Marens
 16 lis 2010, 08:17
Mam pytanie odnośnie Play Online Box. Wszędzie pojawia się informacja netbook HP Mini 110 + modem. Teraz pytanie, czy modem jest wbudowany, czy zewnętrzny (USB, WiFi E5)?

#441360  autor: jahu_2006
 16 lis 2010, 09:33
Marens pisze:netbook HP Mini 110 + modem
Niestety nie wiem kto to wymyślił ale modem jest osobno dodawany do netbooka.
Przy obecnym wyborze netbooków z wbudowanymi modemami dziwi mnie to że play wybrał droższy wariant bo będzie musiał dopłacać też do modemu nie mówiąc o tym że jak włożymy do netbooka modem to nie jest to za wygodne do użytkowania.

#441370  autor: playonline
 16 lis 2010, 10:06
Play24 pod Windowsem nie dziala a pod Linuxem loguje sie ale nie ma wyloguj i zakladki nie dzialaja.

Link do wideo: TUTAJ KLIKNIJ

Plik ma format AVI (nagrywany pod Linuxem) ale zapomnialem dodac rozszerzenia..

#441396  autor: diobel007
 16 lis 2010, 12:20
Takie pytanko mam.
2 osoby mają Play, pierwsza ma numer w abonamencie, druga w Play Fresh.
Gdy osoba pierwsza dzwoni do drugiej a ta odrzuca przychodzące połączenie, to osoba odrzucona słyszy w słuchawce ze numer jest zajęty i po chwili ma możliwość wysłania czegoś w rodzaju powiadomienia, informacji. Problem w tym że z chwilą odrzucenia połączenia włącza się licznik połączenia za które się płaci.
Abonent nie chce wysyłać żadnej informacji, rozłącza rozmowę i płaci za to (przeważnie koszt 1-3gr) ale zawsze coś.
W drugą stronę tego nie ma. Gdy odrzuci rozmowę abonent druga osoba w Fresh słyszy ze numer jest zajęty i tyle. Nie ma żadnej opłaty.
O co tu chodzi? Jak to wyłączyć? Oba numery mają wyłączone przekierowania i poczty głosowe.

#441400  autor: KC-KARLOS
 16 lis 2010, 13:23
To najprawdopodobniej jest aktywna usługa NOTKA SMS. Proponuje w menu telefonu znaleść opcji Przekazów połączeń i w opcjach numer jest zajęty / nieosiągalny / nie odpowiada - ustawić nr przekazów 790998725
Następnie spróbować odrzucić połączenie albo jeden z numerów na chwilę wyłączyć. W razie problemów, napisz do Play4You2

proponuje również zajrzeć na: http://blogplay.pl/2010/08/upraszczamy- ... notki-sms/
oraz:
http://blogplay.pl/2010/08/notka-sms/
i: http://blogplay.pl/2010/08/jeszcze-o-notce/
Tam jest wszystko opisane o (C)notce SMS. Pozdrawiam!

[ Dodano: 2010-11-16, 13:39 ]
playonline pisze:Play24 pod Windowsem nie dziala a pod Linuxem loguje sie ale nie ma wyloguj i zakladki nie dzialaja.

Link do wideo: TUTAJ KLIKNIJ

Plik ma format AVI (nagrywany pod Linuxem) ale zapomnialem dodac rozszerzenia..
A ja godzinę temu sprawdzałem Play 24 i wszystko działa jak należy - trzeba tylko troche poczekać, bo długo się ładuje :)
  • Strona 98 z 244
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 244
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98