helmutthegreat pisze:nie jestem w stanie ogarnąć nowej strony internetowej playa
Nie tylko Ty. Mnie i moim znajomym również jest ciężko się przestawić na nową (gorszą i mniej czytelną) stronę Play.
Jest jednak mała (mikroskopijna) poprawa jeśli chodzi o przedstawienie oferty na stronie.
Stara wersja strony wprowadzała w błąd podając w jednym miejscu charakterystyczne cechy dla kilku ofert (dopiero po rozwinięciu paska dokumentów dało się pojąć co się z czym je).
W nowej wersji strony jest o tyle lepiej, że można wybrać sobie ofertę i wyświetlają się skrócone informacje na jej temat ale... klikając w
LINK po wybraniu np Firmowa 50 + "Tnij koszty do minimum" mamy informację, że jest to umowa bez telefonu. Do tego można wybrać sobie (punkt 3) np Nokie C5 za 1,22zł. Jak to jest, że wybieramy umowę bez telefonu ale telefon można wybrać? Idźmy dalej.
Mając tak skonstruowaną promocję (Firmowa 50 + Tnij koszty do minimum czyli Umowa bez telefonu na 12 miesięcy + z musu np Nokia C5) musimy kliknąć "Kup ofertę z tym telefonem" (gdyż innego przycisku nie ma) i pojawia nam się informacja, że będziemy szczęśliwymi posiadaczami oferty "Firmowa 50 + Wakacyjne rabaty w Firmie e-Shop". Czyli zgodnie z regulaminami zupełnie inna oferta.
O tyle ile z usług Play jesteśmy zadowoleni to strona Play przypomina powoli stronę Plusa.
LINK 2 Tutaj strona także oszczędnie została potraktowana.
LINK 3 Wcześniej na Telepolis była o tym mowa ale błąd nadal występuje. Dla porównania adres z kontaktu
LINK 4 .
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-11-10, 18:23 ]
Publius pisze:Brak możliwości wysyłania MMS jest wtedy wszędzie, czy jedynie poza strefą taniego internetu?
Jak dasz dyspozycję zablokowania internetu w zasięgu sieci Plus to MMSów w zasięgu Plusa nie będziesz mógł i wysyłać i odbierać.
Jeśli dasz dyspozycję całkowitej blokady to i w zasięgu Play i w zasięgu Plus nie będziesz mógł i odbierać i wysyłać MMSów.
Mam tak na jednym telefonie ustawione.
Pozdrawiam.
Quot capita, tot sententiae...