• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 95 z 97
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#211871  autor: kojot67
 13 sie 2007, 08:46
Fazzi, Według mnie karzą Ci się skontaktować z siecią O2 co dla mnie też nie ma sensu. Masz tam reklamować usługę bo Play nie ma nic do rzeczy. On ze swojej strony wykonał zadanie prawidłowo....... ;-)

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#211971  autor: dechomenon
 13 sie 2007, 15:29
marcinkoleksl pisze: play ma maly udzial w rynku ale zobaczymy po roku czy dwoch bycia na rynku, jak tak dalej bedzie ze starymi operatorami, to play bedzie co miesiac zdobywal po kilkanascie tysiecy nowych klientow.
kilkanaście tysięcy klientów ? przecież to bardzo mało niech będize 16tys. x12 miesięcy to daje nam 192tys...to nie jest wcale dużo..spokojnie oni mają teraz taki przyrost klientów w swojej bazie...

#212009  autor: mati66611
 13 sie 2007, 17:26
Play w ciągu miesiąca pozyskał prawie 140 tys. klientów. Więc to nie jest kilkanaście tylko kilkadziesiąt tysięcy

#212341  autor: terry69
 14 sie 2007, 14:42
...no i teraz maja 300 tys.klientów.

terry

#212346  autor: adam.wisnia
 14 sie 2007, 14:57
z czego ponad 200 tys to uzytkownicy na karte. Polowa tego dostala startery za friko wiec sa klientami przejsciowymi. Jak dla mnie to na razie jest lipa z tym play (problemy z zasiegiem, jakosc uslug itp.) telefony tez niby niedrogo ale jak przychodzi co do czego to nie ma czego wybrac. We wrzesniu ma byc nowa promocja (jak u wiekszosci opów). Ciekawe czy cos ulepszą.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#212470  autor: ozp
 14 sie 2007, 21:08
Pewnie zejdą z cen...skoro planują 750k mieć na koniec roku...A co do ilości to podobne proporcje są u innych opów...60-70 procent to karciarze...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#212473  autor: Irek
 14 sie 2007, 21:17
adam.wisnia pisze:Polowa tego dostala startery za friko wiec sa klientami przejsciowymi.
Pierwsze słysze, żeby Play rozdał za darmo 100 000 starterów. Skąd te informacje?
adam.wisnia pisze:Jak dla mnie to na razie jest lipa z tym play (problemy z zasiegiem, jakosc uslug itp.)
Jakie problemu z zasięgiem jeśli tam gdzie nie ma swoich nadajników korzysta z infrastruktury Plusa.
adam.wisnia pisze:Ciekawe czy cos ulepszą.
A jakiego ulepszenia byś chciał?

"And one more thing..."

#212502  autor: adam.wisnia
 14 sie 2007, 22:15
IreQ pisze:Jakie problemu z zasięgiem jeśli tam gdzie nie ma swoich nadajników korzysta z infrastruktury Plusa.
Play nie ma swoich nadajnikow. Wszystkie jakich uzywaja naleza do + wiec nie jest tak ze gdzie nie maja swojego zasiegu tam korzystaja z plusa.

Startery rozdawali za darmo. Sam dostalem maila ze wygralem starter (mimo ze w niczym nie bralem udzialu). Ok przyslali mi starter z 30pln lezal miesiac (bo na mojej 6230i nie chodzil - szit wymaga - wybiórczo - telefonow z 3g (choc wybiorczo bo juz na 6230i kolegi play dziala)- bo niby ten nowy rodzaj kart sim). Po miesiacu dorwalem telefon na ktorym odpalil sie starter i sie okazalo ze jest niewazny <OMG>

Podkreslam ze wczesniej nie udalo mi sie go uruchomic - nawet zalogowac do sieci bo telefon nie byl akceptowany (dzialalo tak jakby byl zablokowany choc simlocka nie mam).

Dodatkowo u mnie w miescie rozdawali po rozpoczeciu dzialalnosci w MediaMarkt (1) po nawiazaniu wspolpracy z Germanos (2) i w jakis konkursach internetowych o ktorych wyczytalem w informacjach na telepolis (bodajze to byly akcje na onecie gdzie wystarczylo podac swoje dane).

Dlatego wydaje mi sie ze taka liczba starterow mogla zostac po prostu rozdana i tyle napisalem.

Ulepszenia?
Chociazby problemy z zasiegiem w duzych miastach i slabej jakosci rozmow o ktorej sporo sie juz naczytalem na forach.
Nie byloby zle tez gdyby karty sim byly akceptowane we wszystkich aparatach tak jak jest u normalnych operatorów a nie w tych ktore sobie karta zazyczy ;)
No ale jak to czesto ludzie tu pisza, przeciez oni sa swietni i wszystko nalezy im wybaczac bo sa krótko na rynku <lol>

(bez uraz - to co napisalem to sa moje osobiste odczucia na temat PLAY)
Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 22:20 przez adam.wisnia, łącznie zmieniany 1 raz.

#212507  autor: Kaczy
 14 sie 2007, 22:18
adam.wisnia pisze:Play nie ma swoich nadajnikow. Wszystkie jakich uzywaja naleza do + wiec nie jest tak ze gdzie nie maja swojego zasiegu tam korzystaja z plusa.
Ma, w Warszawie i Trójmieście. I ciągle stawia nowe.

...::: Made for loneliness :::...

#212508  autor: Irek
 14 sie 2007, 22:20
adam.wisnia pisze:Startery rozdawali za darmo
Ale nie 100 tysięcy.
Play nie ma swoich nadajnikow.
Co Ty opowiadasz Play zaczął jakiś czas temu stawiać swoje nodeB.

Poczytaj TO

"And one more thing..."

#212511  autor: seb
 14 sie 2007, 22:24
Kaczy pisze:
adam.wisnia pisze:Play nie ma swoich nadajnikow. Wszystkie jakich uzywaja naleza do + wiec nie jest tak ze gdzie nie maja swojego zasiegu tam korzystaja z plusa.
Ma, w Warszawie i Trójmieście. I ciągle stawia nowe.
I kilkadziesiąt na Śląsku :D

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#212521  autor: adam.wisnia
 14 sie 2007, 22:37
IreQ pisze:Co Ty opowiadasz Play zaczął jakiś czas temu stawiać swoje nodeB.
Kaczy pisze:Ma, w Warszawie i Trójmieście. I ciągle stawia nowe.
seb pisze:I kilkadziesiąt na Śląsku

Wiecie dla mnie jako dla zwyklego (no moze nie tak bardzo) uzytkownika to moze byc i jeden nadajnik byleby wszystko dzialalo, a jak czytam co chwile (chociazby na tym forum ze sa problemy z dochodzeniem sms) narzekania to wole jednak odczekac te kilka lat az siec sie ustatkuje (tak jak czytalem wypowiedzi szefa play na wiosne - bodajze kwiecien - mowil ze maja za cel zdobyc do konca roku 500 tys uzytkownikow w abo, 2 miesiace pozniej wydal jakze obfity komunikat ze wszystko idzie super duper puper itp i ze zwiekszyli zalozenia i ze chca miec 600 tys uzytkownikow (ale tu juz nie wspomnial ze lacznie kartoniki i abonamentowcow) to mi sie go zal zrobilo - czy on mysli ze ludzie sa az tak glupi i tylko przez jakies smieszne statystyki beda leciec i podpisywac z nimi abo? ;0

moze i te 100 tys przesadzilem ale jak takie akcje robia ze normalnie w MM przejsc nie mozesz bo cie laski obskakuja ze starterami to mozliwe ze mi sie pewne rzeczy pozaokraglaly :D

Na pewno jest sporo uzytkownikow starterow ktorzy tak jak (co by nie bylo) ja dostalo (ewentualnie szarpnelo sie na te np 9pln) odpalilo telefon ze bedzie nowy numerek i bedzie mozna podzwonic a tu zonk bo nikt od nich glosno nie mowi ze maja karty wymagajace super-hiper nowych telefonow.

I to jest wedlug mnie naciaganie ludzi bo wystarczy ze bedzie 5 tys takich przypadkow to juz jest spora sumka wyłudzona. A te 9pln to nie powiem ze da sie przezyc dla pojedynczej osoby bo sory ale sporo jest takich osob ktore zarabiaja minimum socjalne i ogladaja z 2 stron kazda wydawana zlotowke a pozniej taki starter co najwyzej moga sobie zlozyc w samolocik i wyrzucic przez okno (no jakby nie bylo to jakas wiadomosc mozna puscic :lol: ).

Pzdr.

#213195  autor: terry69
 17 sie 2007, 12:45
czy ja wiem,czy to wyłudzanie i oszustwo...przeciez jak ktos nie chce,to po prostu nie kupuje tego

terry

#213202  autor: tomekf
 17 sie 2007, 12:50
Z innej beczki. Czy wiadomo już coś nt. taryf biznesowych w Playu, które rzekomo mają się pojawić we wrześniu?

#213290  autor: jahu
 17 sie 2007, 16:36
Nie wiem co to za hiper nowe telefony ale na poczciwym s55 działają SIMy - btw - póki co jade na zasięgu plusa i jego BTSach bo na nodeB to z tym telefonem nie ma szans żeby działało - więc jak dla mnie - byle tylko dłużej działał mi plus ;)

#213480  autor: terry69
 18 sie 2007, 14:38
co do taryf biznesowych,to na razie cisza,ja przynajmiej nic konkretnego nie czytalam,ale wrzesien niedlugo..zobaczymy

terry

#214140  autor: ozp
 20 sie 2007, 22:26
Ten wrzesień to faktycznie jakaś magiczna data ;) Ostatnio bawiłem się nowiutką v8...Żyleta normalnie...może się u nich pojawi :)

:::...ReMeMbEr Me...:::

#214145  autor: elrond
 20 sie 2007, 22:33
Na forum Nadchodzi4 momentami aż huczy od plotek. Juz praktycznie pewne że w Play pojawi się Z8 (chyba dobrze pisze- ten banan). Nie wiadomo czy juz we wrzesniu przy najbliższej aktualizacji ofert czy gdzieś później.

#214148  autor: przemek910
 20 sie 2007, 22:39
elrond pisze:Na forum Nadchodzi4 momentami aż huczy od plotek. Juz praktycznie pewne że w Play pojawi się Z8 (chyba dobrze pisze- ten banan). Nie wiadomo czy juz we wrzesniu przy najbliższej aktualizacji ofert czy gdzieś później.
czytalem ze Z8 pojawi sie w ciagu kilku najblizszych dni :wink:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#214166  autor: elrond
 20 sie 2007, 23:26
kin'ie pewnie żeś tu zaglądał http://www.blogplay.eu/ :wink: Ja czytałem o tym w ciagu dnia, pod tym newsem teraz dopiero jest dopisek że potwierdzili.

Swoją drogą... to Z8 tania nie bedzie. Ale powinna stanieć na allegro. Wie ktos moze jak ona sie... "gnie"? Tam jest jakaś guma zginająca komórke po rozsunieciu? :shock:
  • Strona 95 z 97
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96