IreQ pisze:Jakie problemu z zasięgiem jeśli tam gdzie nie ma swoich nadajników korzysta z infrastruktury Plusa.
Play nie ma swoich nadajnikow. Wszystkie jakich uzywaja naleza do + wiec nie jest tak ze gdzie nie maja swojego zasiegu tam korzystaja z plusa.
Startery rozdawali za darmo. Sam dostalem maila ze wygralem starter (mimo ze w niczym nie bralem udzialu). Ok przyslali mi starter z 30pln lezal miesiac (bo na mojej 6230i nie chodzil - szit wymaga - wybiórczo - telefonow z 3g (choc wybiorczo bo juz na 6230i kolegi play dziala)- bo niby ten nowy rodzaj kart sim). Po miesiacu dorwalem telefon na ktorym odpalil sie starter i sie okazalo ze jest niewazny <OMG>
Podkreslam ze wczesniej nie udalo mi sie go uruchomic - nawet zalogowac do sieci bo telefon nie byl akceptowany (dzialalo tak jakby byl zablokowany choc simlocka nie mam).
Dodatkowo u mnie w miescie rozdawali po rozpoczeciu dzialalnosci w MediaMarkt (1) po nawiazaniu wspolpracy z Germanos (2) i w jakis konkursach internetowych o ktorych wyczytalem w informacjach na telepolis (bodajze to byly akcje na onecie gdzie wystarczylo podac swoje dane).
Dlatego wydaje mi sie ze taka liczba starterow mogla zostac po prostu rozdana i tyle napisalem.
Ulepszenia?
Chociazby problemy z zasiegiem w duzych miastach i slabej jakosci rozmow o ktorej sporo sie juz naczytalem na forach.
Nie byloby zle tez gdyby karty sim byly akceptowane we wszystkich aparatach tak jak jest u normalnych operatorów a nie w tych ktore sobie karta zazyczy

No ale jak to czesto ludzie tu pisza, przeciez oni sa swietni i wszystko nalezy im wybaczac bo sa krótko na rynku <lol>
(bez uraz - to co napisalem to sa moje osobiste odczucia na temat PLAY)
Pozdro