sahib pisze:zazwyczaj w nocy, odnotowywany jest duży transfer danych, który skutecznie wyczerpuje wszelkie limity i nabija fakturę
Ja telefon w Play mam od dluzszego czasu ale nigdy mi sie to nie przytrafilo (na szczescie). W chwili obecnej nie korzystam z internetu w Play (telefon) wiec w aparacie poblokowalem wszystko co trzeba (tak na wszelki wypadek) i wykasowalem ustawienia internetowe (zawsze mozna do nich wrocic). Jednak podobna sytuacje ale na znacznie mniejsza kwote (0,50zl) mialem w Play Online. Zostal niby wyslany sms na numer miedzynarodowy, ktorego nawet nie znam (i nie mialem w skrzynce wyslanych a nie kasuje wiadomosci). Po kilku reklamacjach i odwolaniach stwierdzilem, ze nie chce mi sie bawic o te 50gr wiec zaplacilem.
A co do internetu to Play
chyba nie musi podawac adresow z jakimi klient sie laczyl (przynajmniej w PT nic nie znalazlem):
"Art. 80.
3.
Szczegółowy wykaz wykonanych usług telekomunikacyjnych
powinien zawieraćinformację o zrealizowanych płatnych połączeniach, z podaniem, dla każdego
połączenia:
numeru wywoływanego,
daty oraz
godziny rozpoczęcia połączenia,
czasu jego trwania oraz
wysokości opłaty za połączenie z wyszczególnieniem
ceny brutto i netto."
I teraz pytanie do Play4You - czy polaczenia w ramach Stanu Darmowego w LongPlay sa do wykorzystania tylko do Play na komorki czy takze na stacjonarne Play?
Mala sugestia, poprawcie adres korespondencyjny (kod pocztowy - jest inny niz w Kontakcie) na waszej stronie: klik TUTAJ.
TUTAJ