• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 10 z 71
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 71

#709153  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 17:27
ciekawy,
jeśli nie wyślesz SMSa aktywującego usługę "do komórkowych", na stacjonarne max opłata za połączenia wyniesie 29 zł, z usługą - max 10 zł.
Wiadomo: po przekroczeniu progów kwotowych, rozmowy/SMS/MMS są "bezlimitowe" do końca okresu rozliczeniowego. Nie będziesz korzystać, albo np. będziesz wysyłać tylko SMS/MMS, faktura wyniesie 9 zł.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#709157  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 17:31
a jak wyśle sms tylko do komórkowych i będzie 19 zł,a potem będę chciał zmienić do wszystkich to co, będzie się dało ? i np jeśli się da to taka zmiana jest ograniczona np na jedną zmiane w jednym miesiącu ?

pytam o nju z rachunkim,

a w nju na kartę jak jest z tą zmianą ?
to samo pytanie

#709166  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 17:57
ciekawy, NJU na kartę to co innego, tam są inne opcje.

Nie czytałeś uważnie mojego postu. Jeśli włączysz ofertę "do komórkowych" w NJU BUZZ (ABONAMENT), zapłacisz na rozmowy stacjonarne tylko 10 zł miesięcznie, reszta będzie dotyczyć rozmów na numery komórkowe, czyli max 19 zł. Następuje korzystne rozdzielenie i relatywne obniżenie kosztów.
W przeciwnym wypadku max opłata - niezależnie od sieci komórkowej czy stacjonarnej wyniesie 29 zł, czyli brak elastyczności kosztowej.

W nju na kartę masz za 6 zł na 62 dni:
* "nju do wszystkich" czyli wydajesz 2 zł z konta głównego i do końca dnia (do godz. 23:59) masz no-limit rozmowy/SMS/MMS + 100 MB internetu. Miesięczny koszt to ok. 65 zł.
* "nju do komórkowych" czyli max 99 gr/dziennie na rozmowy z sieciami komórkowymi (bez stacjonarnych). Miesięczny koszt to ok. 33,69 zł.
Możesz wybrać tylko jedną z tych opcji.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#709173  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 18:28
czyli w nju abonament robi się automatycznie wszystko i nie trzeba żadnych kodów tylko wystarczy korzystać i samo będzie poprawnie naliczać ?

#709176  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 18:35
ciekawy, wystarczy włączyć usługę, a od kolejnego okresu rozliczeniowego nastąpi podział rozliczeń z usług. Opcja rzecz jasna jest ważna bezterminowo.

#709179  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 18:41
a jak jest w nju z podpisywaniem umowy,musi być kurier czy jest jakaś opcja przyspieszona np umowa elektroniczna jak otwarcie konta w Sync bez kuriera ?

#709180  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 18:42
ciekawy, kurier jest wymagany.

#709181  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 18:44
no ok, jak mus to mus,

a jak jest z przejściem z nju do Orange,możliwe to jest ?

#709209  autor: Emsi
 09 kwie 2014, 20:39
ciekawy pisze:no ok, jak mus to mus,

a jak jest z przejściem z nju do Orange,możliwe to jest ?
W opcji na kartę migracja Nju > Orange jest możliwa. Z abonamentu na 99% też.

#709211  autor: DanielR
 09 kwie 2014, 20:45
ciekawy pisze:ale jest zabawy z tą nju kartą,
Fakt, zabawy co niemiara. Raz na trzy miesiące odesłać SMS-a, którego treść tak swoją drogą można zapisać w jakimś szablonie. W zamian za całkowity bark konieczności wydania choćby grosza na wydłużenie ważności konta.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#709218  autor: buba1234
 09 kwie 2014, 21:06
Albo doładowywać min. 5zł co 5 miesiecy i mamy spokoj z smsami.

Akurat u nas w rodzinie musimy troche poczekać z przeniesiem z Plusa na kartę do nju na kartę, bo okazało sie, że musimy przerejestrowac numer z jednej osoby na drugą. Będziemy przechodzić do orange na kartę i wtedy wyslemy smsa przenoszącego do nju na kartę. Przydałoby sie by dodali kod "do komórek" jako autoodnawialny

#709224  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 21:26
buba1234 pisze:Albo doładowywać min. 5zł co 5 miesiecy i mamy spokoj z smsami.
Nie co 5 miesięcy, tylko co 3. Pierwszy SMS jest po pół roku, kolejne co 3 miechy. Wystarczy doładowywać konto. Czytać uważnie posty proszę.

#709309  autor: ciekawy
 10 kwie 2014, 12:44
DanielR pisze:
ciekawy pisze:ale jest zabawy z tą nju kartą,
Fakt, zabawy co niemiara. Raz na trzy miesiące odesłać SMS-a, którego treść tak swoją drogą można zapisać w jakimś szablonie. W zamian za całkowity bark konieczności wydania choćby grosza na wydłużenie ważności konta.
a co się stanie jeśli się wyśle sms na przedłużenie konta wcześniej nie czekając na sms-a od nju ? przedłuży się konto czy nie ?

jak tak czytam posty i analizuje nju karte to mam wrażenie,że nju robi wszystko żeby zniechęcić człowieka do karty i zmusić do abonamentu

#709316  autor: KC-KARLOS
 10 kwie 2014, 13:19
ciekawy pisze:jak tak czytam posty i analizuje nju karte to mam wrażenie,że nju robi wszystko żeby zniechęcić człowieka do karty i zmusić do abonamentu
Dziwisz się? Bo ja nie.
KASA, KASA, KASA! Każda sieć tak robi.
ciekawy pisze:a co się stanie jeśli się wyśle sms na przedłużenie konta wcześniej nie czekając na sms-a od nju ? przedłuży się konto czy nie ?
Nic, jeśli wyślesz TAK, jeśli wyślesz NIE, rozpocznie się procedura dezaktywacji numeru w NJU na kartę.

#709357  autor: Emsi
 10 kwie 2014, 15:38
Co Wy macie za problemy z tym prepaidem? Jeżeli korzystacie, to doładowujecie proste i logiczne. Dla tych, którzy tylko utrzymują numer przy życiu - opcja wysłania SMS'a raz na kwartał. Nju to jeden z mniej skomplikowanych prepaidów. Poczytajcie sobie regulaminy promocji w T-mobile to dopiero zobaczycie. :D Korzystam i jestem w pełni zadowolony.

#709371  autor: ja.michal
 10 kwie 2014, 16:34
U siebie nie mam żadnych problemów z prepaidem Nju. Przejście z Orange do Nju, konto ważne zawsze, pakiet, doładowanie - wszystko ok.

Karlos20, z tego co widzę to Nju teoretycznie więcej może zarobić na prepaidzie. W opcji 1,99 zł za dzień wychodzi (z 3 zł z 6 zł za aktywację usługi) 62,70 zł na 30 dni. Więcej o prawie 6 zł w stosunku do abonamentu.
Abonament też nie jak abonament bo i tak 30 dni wypowiedzenia.

#709482  autor: Emsi
 11 kwie 2014, 10:03
Wam też strona Nju nie działa, czy to coś z moją przeglądarką? :)

#709484  autor: KA
 11 kwie 2014, 10:06
Już działa, była przerwa techniczna.

#709548  autor: ciekawy
 11 kwie 2014, 14:58
Emsi pisze:Co Wy macie za problemy z tym prepaidem? Jeżeli korzystacie, to doładowujecie proste i logiczne. Dla tych, którzy tylko utrzymują numer przy życiu - opcja wysłania SMS'a raz na kwartał. Nju to jeden z mniej skomplikowanych prepaidów. Poczytajcie sobie regulaminy promocji w T-mobile to dopiero zobaczycie. :D Korzystam i jestem w pełni zadowolony.
no właśnie to nie ludzie mają problem tylko nju,że trzeba czasem zgłaszać że jest problem bo inaczej sam nie zniknie,może teraz się poprawi po tych pracach modernizacyjnych

#709620  autor: Emsi
 11 kwie 2014, 20:19
Ciekawy, miałem na myśli problemy ze zrozumieniem - tej prostej jak drut - oferty. Oraz problemy z wysłaniem SMS-a raz na kwartał w celu potwierdzenia używania numeru. Natomiast działanie sieci, problemy techniczne etc. to już inna para kaloszy.
  • Strona 10 z 71
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 71
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10