• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 10 z 33
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33

#398438  autor: pawelpp
 11 kwie 2010, 23:41
P4Y... gdyby OK był profesjonalny, to:
1) na odpowiedź nie trzeba by było czekać co najmniej (!) kilka dni
2) OK postępowałby zgodnie z prawem (choćby nawet kwestia wypełniania formularzy)
3) istniałoby coś takiego jak korekcja faktury lub przelew na konto (zgodnie z prawem)
4) wystarczyłby jeden kontakt z OK w celu załatwienia sprawy
5) OK kontaktowałby się z klientem w celu udzielenia odpowiedzi w formie innej niż nie działający (prawidłowo) Play24
6) nie usłyszałbym od operatora odpowiedzi "to nie jest możliwe" albo "to jest zbyt kosztowne". Tak - dla Play prawidłowe realizowanie połączeń we własnej sieci jest zbyt kosztowne.
play4you2 pisze:
pawelpp pisze:Jakie to były przyczyny?
Wybacz, ale nie mogę wypowiadac się na temat zgłoaszeń innych Abonentów i ich reklamacji. To co powiedziałem, jest wszystkim, co mogę zamieścic. Niemniej jednak nie było to związane z siecią radiową P4. Proszę, nie pytaj mnie więcej o te powody, gdyż nie udzielę Ci na to odpowiedzi.
Ale ja będę drążył temat, ponieważ uważam, że jako klient powinienem wiedzieć dlaczego usługi nie są dobrze realizowane. Tym bardziej, że mam dokładnie ten sam problem. Dlaczego w takim razie inni abonenci mogą dostać konkretną i prawdziwą odpowiedź a ja nie? Niejednokrotnie składałem reklamację w tej sprawie i dostaję w odpowiedzi kłamstwa - czyli "telefon był chwilowo poza zasięgiem". Chwilowo? Przez pół dnia to jest chwilowo?! I Play twierdzi, że mam obowiązek restartowania telefon kilka razy dziennie jeżeli chcę być w zasięgu sieci. Kpina!!! Oprogramowanie nie jest dla mnie czarną skrzynką i zrzucanie winy na nie, "siły wyższe" i "bo tak" to nie jest udzielenie odpowiedzi na pytanie.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 23:48 przez pawelpp, łącznie zmieniany 1 raz.

#398439  autor: invadersmustdie
 11 kwie 2010, 23:46
Sławek pisze:Doszedl kolejny problem, identyczny jak ten z poczatku marca. Aktywowalem nowy pakiet minut do wszystkich. Pakiet widnieje jako wlaczony ,a minut brak, oplate oczywiscie nalicza.
Miałem identyczny problem, pod *111# pokazywało że nowy pakiet minut jest włączony, a minut mi nie przyznano. Po telefonie pod *500 byłem dość zdenerwowany, bo musiałem tłumaczyć konsultantowi, że tych minut rzeczywiście nie ma i nie da się ich stanu nigdzie sprawdzić, chociaż *111# twierdzi, że pakiet jest aktywny. Konsultant w końcu dał się przekonać, żeby zrobić zgłoszenie techniczne i następnego dnia przyznano mi te minuty.

#398478  autor: play4you2
 12 kwie 2010, 14:26
Sławek pisze:Dales sie sprowokowac
Nie wiem ile masz zapytan problemowych, tak czy owak zdradziles sie, ze troszke sobie nie radzicie we dwoch. Zreszta nawet gdybym mial racje, to i tak nie przyznalbys tego, bo to by bylo podcinanie galezi na ktorej siedzisz i rozumiem to
Ależ absolutnie :mrgreen:. Mnie raczej nie da sie sprowokować :P. Po prostu udzieliłem Ci odpowiedzi :wink:.
Sławek pisze:Uwierz mi, ze najchetniej w ogole nie udzielalbym sie w tym temacie. Czasem mnie nosi, kiedy czekam w nieskonczonosc na zalatwienie prostego z mojego punktu widzenia problemu. I to nie jest uwaga do Ciebie, tylko do calego Play.
Ok, ja to rozumiem. Jednak, z pozoru czasem proste sprawy przybierają dość skomplikowany obraz. Nie mówie tu o jakiejś celowości czy złośliwości. Sprawdza się "coś" związanego z danym tematem i odkrywa inne utrudnienia, które mogą na to wpływać. Klient otrzymuje odpowiedź kompletną (zazwyczaj, że wszystko jest już ok) i nie przedstawiamy szczegółów technicznych rozwiązania sprawy (chyba że, jest takie życzenie Klienta i nie ku temu przeciwskazań). W takich przypadkach powstaje swego rodzaju opinia, że "błacha" sprawa jest rozwiązywana bardzo długo. Nie chcę tu usprawiedliwiać działań poszczególnych konsultantów. Mówię tylko o sprawach, które się trafiają i maja taki wydźwięk.
pawelpp pisze:1) na odpowiedź nie trzeba by było czekać co najmniej (!) kilka dni
Jak wyżej, wszystko zależy od zgłaszanej sprawy. Nie zawsze kozna cos rozwiązać w ciągu kilku minut.
pawelpp pisze:2) OK postępowałby zgodnie z prawem (choćby nawet kwestia wypełniania formularzy)
Na ten temat juz się wypowiadałem i nie bedę szczegółowo omawiał tych spraw. Formularze póki co są i nie bedą wprowadzane zmiany. Wszystko jest realizowane zgodnie z prawem.
pawelpp pisze:3) istniałoby coś takiego jak korekcja faktury lub przelew na konto (zgodnie z prawem)
Ależ to istnieje. Wszystko zależy od tego, co zgłaszamy i na jakiej podstawie ma być wystawiona korekta. Każda sprawa jest indywidualna, więc nie bedę omawiał szczegółowo kwestii związanych z wystawianiem korekt.
pawelpp pisze:4) wystarczyłby jeden kontakt z OK w celu załatwienia sprawy
Jak wspomniałem, wszystko zależy od zgłaszanej sprawy. Większość prostych spraw jest rozwiązywana podczas jednego kontaktu. Wszystko to, co zgłaszacie choćby informacyjnie na tym forum z całą pewnością nie da się "zamknąć" podczas kontaktu telefonicznego.
pawelpp pisze:5) OK kontaktowałby się z klientem w celu udzielenia odpowiedzi w formie innej niż nie działający (prawidłowo) Play24
Kontaktujemy się z Klientami, jeżeli poznamy rozwiązanie, jednak czasami nie ma mozliwości nawiązania połączenia (Klient nie odbiera itp.). W takich sytuacjach rozwiązanie przesyłamy albo na Play 24 albo wysyłamy stosownego SMS-a z informacją (zakładając, że to było zgłoszenie telefoniczne). W przypadku reklamacji, kontakt zwrotny jest ZAWSZE w postaci korespondencyjnej.
pawelpp pisze:6) nie usłyszałbym od operatora odpowiedzi "to nie jest możliwe" albo "to jest zbyt kosztowne". Tak - dla Play prawidłowe realizowanie połączeń we własnej sieci jest zbyt kosztowne.
Nie podważam tych słów, ale mogły być one uzyte przez konsultanta w konkretnej sytuacji i raczej nie dotyczyły usługi jako całej, tylko były częścią całej wypowiedzi. Niemniej jednak, jeżeli to była całościowa wypowiedź, rzeczywiście nie powinna ona mieć miejsca.
pawelpp pisze:Ale ja będę drążył temat, ponieważ uważam, że jako klient powinienem wiedzieć dlaczego usługi nie są dobrze realizowane.
Jak napisałem, każda sprawa jest indywidualna. Twoja również i dlatego otrzymujesz takie informacje zwrotne, jakie mają zastosowanie w chwili obecnej. Różni Abonenci mają różne zgłoszenia, więc nie mogę generalizować, że przyczyną np. braku zasięgu jest to, czy tamto. Wybacz, ale ode mnie nie uzyskasz informacji dotyczących zgłoszeń innych Abonentów i tych przyczyn. Z mojej strony temat uważam za zamknięty. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz i nie odbierzesz tej informacji personalnie. Jak doskonale Wiesz, zawsze Możesz liczyć na moją wypowiedź w danym temacie, jeżeli nie jest ona związana z ogólnie pojętą Tajemnicą Telekomunikacyjną i w ramach obowiązującego prawa. Jeżeli zgłaszasz cos do nas (Play) indywidualnie, wówczas też odpowiedź masz indywidualnie. Zarówno tutaj, na forum ogólnym jak i nawet indywidualnie nie mogę poruszać tematów związanych ze zgłoszeniami innych osób.
invadersmustdie pisze:*111# twierdzi, że pakiet jest aktywny. Konsultant w końcu dał się przekonać, żeby zrobić zgłoszenie techniczne i następnego dnia przyznano mi te minuty.
Tak się zdarza, jezeli Pakiet uruchamiamy danego dnia. Wówczas pod kodem *111# system przesyła informacje, że dyspozycja aktywacji Pakietu jest złozona, ale widoczne to jest jako aktywacja. Rzeczywiście będzie on aktywny dopiero nastepnego (zazwyczaj) dnia. Jak prześledzimy regulaminy tych Pakietów, jest to zgodne z danym Regulaminem. Jest punkt, który informuje precyzyjnie, kiedy taka aktywacja ma być ostatecznie dokonana.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#398497  autor: pawelpp
 12 kwie 2010, 16:45
P4Y. ja wiem swoje, ty wiesz swoje. Zdaję sobię sprawę z tego, że nie wszystko możesz powiedzieć nawet, gdybys bardzo chciał. Jeżeli nie możesz czegoś potwierdzić to przynajmniej nie zaprzeczaj.
Nigdy mi sie nie zdarzyło żebym dostał informacje SMSem o tym, że zgłoszenie jest rozpatrzone.
Nigdy zgłoszenie nie zostało rozpatrzone w ciągu paru minut.
Z formularzami zrobię doświadczenie przy najbliższej okazji. Napiszę wszystko, co znajduje się w formularzu, ale w formie zwykłego pisma, własnymi słowami. Zgodnie z interpretacją ustawy PK, którą dostałem od UKE nie mam obowiązku odpowiadać na wasz formularz w takim wypadku i w przypadku przekroczenia 30 dni nie możecie negocjować ze mną formy rekompensaty i jej zasadności.
Forumowicze... czy komukolwiek z was została wystawiona korekta do faktury bez interwencji P4Y?
Pisząc "jeden kontakt z OK" mam na myśli - jeden kontakt w celu zgłoszenia problemu. Drugi kontakt ze strony OK w celu przedstawienia jego rozwiązania. Tak jest w normalnych sieciach. Co do reklamacji - zgadzam się, ale przyznaj, że reklamacja połączenia w 99% przypadków wygląda tak:
1) klient opisuje co się stało 2) Play odpowiada, że proszą o uzupełnienie formularza 3) Play analizuje lub odpowiada, że minęły 3 dni 4) klient sobie odpuszcza. Według mnie punkt 2) nie powinien mieć miejsca, a jeżeli ma, to listowny przepływ informacji pomiędzy 1 - 2 - 3 implikuje brak odpowiedzi/negatywną odpowiedź Play, co... przypomnijmy... nie jest zgodne z prawem, ponieważ klient ma rok na zgłoszenie reklamacji.
Oczywiście, że słyszę, że nie macie kasy, tylko w bardziej delikatny sposób "jestesmy młoda siecią i najpierw staramy się rozbudować sieć 2G na terenie całego kraju". Bez narzędzi nie da się pracować. Play ma może zestaw małego majsterkowicza w porównaniu z W3.
Różni Abonenci mają różne zgłoszenia, więc nie mogę generalizować, że przyczyną np. braku zasięgu jest to, czy tamto.
Mój problem jest banalnie prosty - da się go opisać za pomocą jednego zdania "Brak zasięgu do czasu ręcznego zalogowania się do sieci/restartu telefonu w przypadku kiedy telefon jest ustawiony na automatyczny wybór operatora". Piszę o tym na forum, bo od Play nie uzyskałem pomocy. Z reszta pisałem już o tym i przykro mi, ale widzę, że ty także nie wyjaśnisz mi tego. W takim razie mam tylko potwierdzenie, że problem istnieje i nie mozna go łatwo rozwiązać.

#398509  autor: play4you2
 12 kwie 2010, 17:34
pawelpp pisze:Jeżeli nie możesz czegoś potwierdzić to przynajmniej nie zaprzeczaj.
Generalnie ja zazwyczaj nie zaprzeczam, tylko składam pewne wyjasnienia. Jeżeli jest coś, z czym np. mogę się nie zgadzać, to o tym mówię. Sprawę związaną z zasięgiem omawiałem już wiele razy. Powiem raz jeszcze, że nie ma żadnych kłopotów z tym związanych. Jeżeli są, napiszcie prosze do naszego Rzecznika, o co on sam zresztą prosił.
pawelpp pisze:Nigdy mi sie nie zdarzyło żebym dostał informacje SMSem o tym, że zgłoszenie jest rozpatrzone.
Nigdy zgłoszenie nie zostało rozpatrzone w ciągu paru minut.
Jeżeli zgłaszałeś reklamacje, to tak jak mówiłem, odpowiedź otrzymujesz pisemnie. W takich przypadkach nie wysyłamy SMs z informacją, że zgłoszenie zostało rozwiązane.
Zresztą SMS nie zawsze jest wysyłany. Szczegóły opisałem powyżej, w jakich przypadkach go wysyłamy.
pawelpp pisze:Według mnie punkt 2) nie powinien mieć miejsca
Jak juz powiedziałem, z szablonów technicznych nie zrezygnujemy. Co do samych reklamacji, Operator ma prawo do złożenia wniosku Abonentowi (lub Użytkownikowi) prosby o uzupełnienie reklamacji. W takich przypadkach złożona reklamacja uznawana jest za nierozpatrzoną. Dopiero po odesłaniu stosownych informacji, dana reklamacja jest rozpatrywana, a jej czas "leci" od momentu przesłania tych informacji, a nie od momentu złożenia pierwotnego pisma. Jest to zgodne z obowiązującym prawem.

Co do uznania roszczeń w przypadku uznania samych reklamacji, pragnę przypomnieć, że ustawodawca nie narzuca obowiązku na spełnienie wszystkich wymogów Abonenta w zamieszczonej reklamacji (inaczej sprawa wygląda z fakturami i płatnościami). Generalnie Operator ma "zrekompensować" szkody, jednak nie jest ściśle określone (poza drobnymi wyjątkami), w jaki sposób ma to zrobić.

Nie chcę jednak tu "przepychać" się kruczkami prawnymi i ustawami. Generalnie chcę Wam wzystkim powiedzieć, że z naszej strony oferujemy mozliwie adekwatne rekompensaty, jeżeli sprawa jest zasadna. Ok, przyznaję, że czasami niektóre propozycje pozostawić lepiej bez komentarza, jednak na łączną liczbę zgłaszanych spraw, nie jest z tym tak źle, jak to może wyglądać po obecnych tu wpisach. Osoby, które znam osobiście i które zajmują się też odpowiedziami na reklamacje zapewniam Was, że robia to bardzo starannie i z należytą dokładnością. Jak sam również czasami "śledzę" różne odpowiedzi, to nawet Ci, których nie znam osobiście też angażują się w swoją pracę. Nie bronię tu na siłę BOK, ale chcę Wam zwrócić uwagę na pewien aspekt, że w ogólnej ocenie nie jest tak źle, jakby mogło sie wydawać.

pawelpp, szanuję bardzo Twoje wypowiedzi i uwagi. Wiele z nich ma merytoryczne przesłanie. Niemniej jednak nie zawsze zgadzam się z niektórymi Twoimi wypowiedziami i mam nadzieję, że to rozumiesz i nie masz mi tego za złe. W końcu po to są dyskusje, aby dochodzic do pewnych kompromisów lub wyjasnienia sprawy. Niemniej jednak, bardzo Ci dziękuję za czynny udział w poruszanych wątkach.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#398512  autor: user_delete5
 12 kwie 2010, 18:00
P4U dajesz sie wciągać w jakieś głupie utarczki grupy dzieci która czuje sie fajnie jak sobie z kimś pogada(wooooow)
Jak ktoś ma problem z zasięgiem Play'a dlaczego nie ustawi sobie odbioru Plusa? Co tez wam zrywa? wiec to moze nie wina sieci a waszych komóreczek ktore dostaliscie na komunie... piszecie ze nie możecie sie przełaczać do Plusa ZGŁASZAJCIE TO RZECZNIKOWI sam o to wielokrotnie prosił... załamują mnie niektóre osoby... sieć Play ma 3 lata... z miesiąca na miesiąc jest CORAZ więcej klientow... dajcie im troche czasu... więcej klientow= dłuższe oczekiwanie na odpowiedz... cięzko to zrozumiec? Czy te wasze problemy naprawde musza być rozwiązane W TEJ CHWILI?
Pozatym jak sadze do BOKU sa przyjmowane ciągle nowe osoby... dajcie im "wejsc" w struktore firmy... jak dostaliście niesatysfakcjonująca odpowiedz to napiszcie Ticketa JESZCZE RAZ ew. zgłoście sprawe "wyzej" jak was wprowadzono w bład... przypominam również ze Play ma SALONY! wiec jak chcecie odpowiedz na JUZ to sie do nich przejdzcie(ew. poproście rodziców zeby was zawieźli) kazdy z Play chce wam pomóc więc zachowujcie troszke Kultury...

P4U osobiście jestem pod wrażeniem waszej pracy... żaden inny op kogoś podobnego do serwisów nie wprowadził a przydało by się :)
Pozdrawiam

Ps P4U jak ktoś was ewidentnie prowokuje obraża to nie prowadzcie z nim dyskusji... poco dawać komuś satysfakcje?

#398517  autor: chauwa
 12 kwie 2010, 18:24
gorliwy17 pisze: Jak ktoś ma problem z zasięgiem Play'a dlaczego nie ustawi sobie odbioru Plusa? Co tez wam zrywa?
dla tego ze sa problemy np:z GPRS-em

takich glupot dawno nie slyszalam....

Dziekuje za szybkie załatwienie mojej sprawy P4 wszystko ladnie pięknie ale zauważam jeden denerwujący problem w korzystaniu z telefonu,i to bardzo .... chodzi o GPRS,często ikonka GPRS jest przekreślona bardzo długo w aparacie i jedynym wyjsciem jest wyłączenie i włączenie aparatu dzieje się tak w krajowym roamingu plusa czy to abonament czy karta i sesja nawet aktywna nie jest ani nie była porostu przekreślona transmisja danych i nie można użyć co z tym fantem zrobic PLAY4YOU2? na innych kartach plusa na tej samej trasie problem nie istnieje jednym słowem nawet ręcznie wymuszając PLUSA transmisja GPRS jest nie dostępna 50%czasu nie wszędzie play ma zasięg zwłaszcza jak jadę do pracy i nie ma opcji żeby ustawic na stale siec macierzysta. 9 w piątek w godzinach rannych nie można było się zalogować do sieci poprzez nadajnik Plusa przez ponad 2 godziny już myślałam ze telefon się zepsuł jak zwykle coś nie działało jak było bardzo potrzebne :(

#398530  autor: fidel29
 12 kwie 2010, 19:17
Play4you2!
Pisałem do Ciebie że wysłałem prv bodajże dwa dni temu.Na swojej skrzynce wiadomość do Ciebie znajduje się w folderze do wysłania.Czy możesz sprawdzić czy wiadomość dotarła bo mam wrażenie że masz pełną skrzynkę???

#398537  autor: thonka
 12 kwie 2010, 19:42
gorliwy17 pisze:sieć Play ma 3 lata... z miesiąca na miesiąc jest CORAZ więcej klientow... dajcie im troche czasu... więcej klientow= dłuższe oczekiwanie na odpowiedz...
jakos w innych sieciach potrafia to rozwiazywac szybciej...
gorliwy17 pisze:Czy te wasze problemy naprawde musza być rozwiązane W TEJ CHWILI?
jak ktos zglasza problem TERAZ to nie chce miec go rozwiazanego za miesiac, bo w przypadku np. blednego naliczania pakietu moze sie zdarzyc, ze komus nie zostanie nic na koncie, a sprawa dalej bedzie czekac...
gorliwy17 pisze:Pozatym jak sadze do BOKU sa przyjmowane ciągle nowe osoby...
i tu sie mylisz... rotacja - to jest problem. za takie pieniadze nikt nie chce powaznie podchodzic do tak niewdziecznej pracy, a to juz sie problem play, a nie nowych osob.
gorliwy17 pisze:dajcie im "wejsc" w struktore firmy...
jak ktos zostal dopuszczony do rozpatrywania problemow, to przeszedl NIEZBEDNE szkolenia umozliwiajace funkcjonowanie na danym stanowisku, nikt nie rzuci laika na szeroka wode zaraz po przyjeciu do pracy.
gorliwy17 pisze:przypominam również ze Play ma SALONY!
taaa... ostatnio znajoma chciala sie dowiedziec czy jak doladuje podczas trwania stanu darmowego konto za 30zl, to czy automatycznie przedluzy jej sie SD. w jednym powiedzieli, ze nie wiedza, a w drugim, ze tak, wiec doladowala na miejscu, a potem sie okazuje, ze SD nie zostal przedluzony. malo tego, musi czekac do konca poprzedniego pakietu SD, zeby znow skromnie doladowac za 30zl i wlaczyc SD. Zeby wiedziala o tym wczesniej od KOMPETENTNEGO konsultanta, to by poczekala tydzien do konca poprzedniego SD z doladowaniem za 30zl i doladowala tylko za 5zl. Oczywiscie w salonie konsultantka wypierala sie jakoby ona miala cos takiego powiedziec...
gorliwy17 pisze:kazdy z Play chce wam pomóc więc zachowujcie troszke Kultury...
to ja dziekuje za taka pomoc, gdzie zgloszenia sa gubione, rozpatrywane po czasie, albo trzeba sie od nich odwolywac, bo definitywnie byl gdzies blad sieci, a mimo to nie uznano reklamacji, ze o stanie wyuczenia BOKu czy jak juz napisalem wyzej pracownikow salonow nie wspominajac.
gorliwy17 pisze:żaden inny op kogoś podobnego do serwisów nie wprowadził a przydało by się :)
bo, zaden operator nie ma takiej dezinformacji na kazdym szczeblu obslugi klienta jak play o czym z reszta swiadczy ta i poprzednia czesc tego tematu... juz pisalismy tu strone-dwie wczesniej jak to wyglada - w BOKach sie nie wyrabiaja lub nie potrafia pomagac (z tego co pamietam play ma na 100% callcenter w Szczecinie, Gdansku, Poznaniu i jeszcze jakis BOK w centrali w Warszawie) to jest P4Y, ktory sprzata po nieudolnych konsultantach.

a twoje docinki o komuniach i zawozeniu gdziekolwiek przez rodzicow zachowaj dla siebie. jak chcesz powaznej dyskusji to sam pisz powaznie. piszesz zeby nie odpowiadac na prowokacje, tymczasem sam marnie prowokujesz...

btw. rzecznik play ma z pewnoscia lepsze rzeczy do roboty niz czytanie lamentow, z ktorymi powinno sie zglaszac do BOKu...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#398538  autor: user_delete5
 12 kwie 2010, 19:51
Thonka jak juz jesteś MODEM to zachowaj TROSZKE obiektywizmu... jak jest temat dot. Ery to za kazdym razem ich chwalisz mimo iż ciągle odgrzewaja stare pakiety i daja je jako nowe... czemu TY sie wypowiadasz nt obsługi klienta Playa? miales z nimi cos kiedyś WSPOLNEGO?? wspominasz tam jedna znajoma... no faktycznie przez to ze poznales 1 przyklad od osoby ktora znasz uzurpujesz sobie prawo do Krytykowania Playa na prawo i lewo...

Ps rzecznik powiedzial zeby jemu zglaszać WSZYSATKIE takie problemy... i nie mów co rzecznik ma lepszego do roboty bo podobnie jak o OK Playa także i tutaj masz 0 pojęcie

#398539  autor: thonka
 12 kwie 2010, 20:01
gorliwy17 pisze:czemu TY sie wypowiadasz nt obsługi klienta Playa? miales z nimi cos kiedyś WSPOLNEGO??
a czemu Ty zakladasz, ze nie mialem nic wspolnego z play? tak mialem, wiec moze najpierw poszukaj, a potem sie bulwersuj: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=384433#384433
moja (nie)przyjemnosc z play ;)
to co pisze to moje wlasne, prywatne zdanie, ktore wyrobilem sobie przez w/w juz doswiadczenie z play. to, ze jestem moderatorem w zadnym stopniu nie zabrania mi pisania mojego subiektywnego, a jakze, zdania na temat play.
gorliwy17 pisze:uzurpujesz sobie prawo do Krytykowania Playa na prawo i lewo...
hmmm... no to ja juz nie wiem dlaczego w tym temacie jest 13 stron postow, a w drugim, juz zamknietym bylo ich 85 stron (ile to postow to sobie policz, na kazda strone jest ich po 15)...
no ale to tylko przeciez ja narzekam i nikt po za mna nie ma z play problemu :roll:

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#398541  autor: user_delete5
 12 kwie 2010, 20:08
Thonka ty masz abonament w Erze i to jest twoj głowny numer... rozumiem ze twoja karta w Play zostala kupiona tylko poto zeby sobie nazekać... konto ważne rok wiec heja

Ja nie mówie ze play jest super ale probuje ich zrozumiec... oni sa na rynku 3 lata a Era ponad 10... i mimo wszystko chcesz zeby OK byla na identycznym poziomie... wazne ze coś z tym robia... mam tu na mysli P4U, rzecznika ktory zajmuje sie osobiscie problemami zrywania polaczen a takze zapowiedz polozenia szczegolnego nacisku w 2010 roku na poprawe BOK'u mało? dla mnie wystarczy... w końcu jak mówi staropolskie przysłowie "nie odrazu Kraków zbudowano"
Pzdr

Ps
thonka pisze: to co pisze to moje wlasne, prywatne zdanie, ktore wyrobilem sobie przez w/w juz doswiadczenie z play. to, ze jestem moderatorem w zadnym stopniu nie zabrania mi pisania mojego subiektywnego, a jakze, zdania na temat play.
Ty sobie chyba zartujesz... jesteś MODEM tego serwisu, jego REPREZENTANTEM wiec nie możesz powiedzieć... robie co chce mówie co chce bo to jest tylko moje zdanie... co by bylo gdyby nagle Sirmark napisal na forum ze sieć X jest *** ale spoko to jest tylko moje zdanie... ;| Swoimi wypowiedziami reprezentujesz ten serwis więc OBIEKTYWIZM jest wymagany...

Ps2 ciekaw jestem jak długo moje posty przetrwaja.. pewnie krotko bo sa Krytyczne...
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, 20:16 przez user_delete5, łącznie zmieniany 2 razy.

#398543  autor: thonka
 12 kwie 2010, 20:13
gorliwy17 pisze:rozumiem ze twoja karta w Play zostala kupiona tylko poto zeby sobie nazekać... konto ważne rok wiec heja
widac jak czytales moj posty z moim problemem...
to byly ABONAMENTY, a wiec w przeciwienstwie do twojego jakze blednego zalozenia, nie bralem karty po to, zeby doladowywac ja raz na rok... malo tego, z tego co wiem abonamentu nie bierze sie po to, by w blizszej perspektywie sie go pozbywac, czy tez za niego nie placic.
jednak szanuje swoj czas i swoje pieniadze, a zabawa z BOKiem play calkowicie mnie nie bawila.
Ty sobie chyba zartujesz... jesteś MODEM tego serwisu, jego REPREZENTANTEM wiec nie możesz powiedzieć... robie co chce mówie co chce bo to jest tylko moje zdanie...
co jest nieobiektywnego w moim poscie? ze BOK w play jest fatalne? a moze to, ze jednak mialem problem z play?
jezeli chcesz dalej na ten temat dyskutowac zapraszam na PW.

#398545  autor: user_delete5
 12 kwie 2010, 20:26
Obiektywizm wymaga podejścia do problemu z 2 stron... wypowiedzi twoje nt Play'a mozna streścić krotko" Play jest do d**y i cokolwiek nie robią( i zrobią jest zle)
Wystarczy dla kontrastu przeczytać twoje wypowiedzi nt Ery... mimo iz ofery sa ciagle te same i stare oferty prezentowane sa jako nowe to wychwalasz je pod niebiosy...

Ja mimo iz uwazam ze Play ma OK fatalna to potrafie docenić to że ciągle sie starają to zmienić i ze zmiany ida w coraz lepszym kierunku(wspomniana tu juz obecnośc P4U zaangazowanie rzecznika polozenie nacisku na rozwuj OK w 2010 roku... dajcie im sie rozwinąć... 3 lata to naprawde niewiele na zbudowanie sieci i wprowadzenie "wysmienitych standardów"

#398548  autor: Artur051
 12 kwie 2010, 20:34
gorliwy17 pisze:3 lata to naprawde niewiele na zbudowanie sieci i wprowadzenie "wysmienitych standardów"
Może ta wypowiedź jest nie do mnie, ale ja np wolę mieć możliwie stały kontakt ze światem - np w ostatnią sobotę podczas tragedii jedynie PTC u mnie w Płocku obsługiwała bdb ruch - za każdym razem mogłem się dodzwonić - 2ga simka Play Fresh - totalna niemożność nawiązania kontaktu telefonicznego. Wolę płacić troszkę więcej (chociaż Heyah nie jest praktycznie droższa od Play Fresha) a mieć bdb jakość świadczonych mi usług.

#398549  autor: Marens
 12 kwie 2010, 20:34
gorliwy17 pisze:Obiektywizm wymaga podejścia do problemu z 2 stron... wypowiedzi twoje nt Play'a mozna streścić krotko" Play jest do d**y i cokolwiek nie robią( i zrobią jest zle)
Dodam kwestię dotyczącą roamingu Plusa.
Są problemy w przypadku kiedy jest słaby zasięg Play, a mocny Plusa i telefon jest ustawiony na automatyczne wybieranie sieci. Pomaga w tym momencie ustawienie ręczne na Plusa. Jest ono bezproblemowe, i w przypadku moich testów Plus wpuszczał bezproblemowo telefon.

Jeśli mamy słaby zasięg Plusa -105dBm - -108dBm , a nie ma "w tle" zasięgu Playa to wszystko działa poprawnie. Rozmowy, wiadomości, transmisja danych. Miałem okazję w weekend się temu dokładnie przyjrzeć.

#398550  autor: user_delete5
 12 kwie 2010, 20:40
Artur jak chcesz mieć lepsza jakośc przełacz sie na zasięg Plusa... ja problemów w Sobote w Play'u nie miałem(ale to zalezy od miejsca :)) Jak dla kogoś problemy z OK sa wazniejsze od cen usług zawsze może zmienić sieć mamy wkońcu Kapitalizm :)
Ja tez nie zakładam ze będe w Play'u wiecznie ale puki co daje im sie rozwinąc... w 2010 maja polożyc nacisk na OK... zobaczymy co powiemy nt OK za rok(wiem bardzo duzo czasu) ;)

Pzdr

#398552  autor: thonka
 12 kwie 2010, 20:56
gorliwy17 pisze:Obiektywizm wymaga podejścia do problemu z 2 stron... wypowiedzi twoje nt Play'a mozna streścić krotko" Play jest do d**y i cokolwiek nie robią( i zrobią jest zle)
Wystarczy dla kontrastu przeczytać twoje wypowiedzi nt Ery...
na erze sie jeszcze nie zawiodlem przez 3 lata, znam dobrze ich oferte, jak jest o nich temat to pisze, bo nie mam powodu pisac o nich zle.
w orange bylem z 3-4 lata tez nie bylo problemu (brat jest nadal juz 7 rok), a w play przez 3 miesiace wyczerpali limit (pod koniec mojego 'problemowego' postu masz mala statystyke) i po postach w tym temacie nie widze poprawy.
tu nie ma sentymentow. biora za to kase i wymagam obslugi na poziomie. idac dajmy na to do warsztatu z niesprawnym samochodem nie obchodzi Ciebie, ze personel jest bez doswiadczenia, jezeli podjal sie wyzwania wymagasz zeby po naprawie wszystko dzialalo.

wiecej nie bede kontunuowac dyskusji z Toba, bo jest ona bez sensu. dla Ciebie play ciagle sie ma uczyc i byc faworyzowany przez wszystkich, a wg. mnie skoro chca byc powaznym operatorem i chca pozyskiwac klientow, w tym tych wymagajacych obslugi na poziomie - biznesowych (tak ponoc sobie zakladaja na ten rok) to wypadaloby troche popracowac nad wszytkim, by nie bylo kwiatkow takich jak z w/w kolezanka - promocja uslugi jest w kazdym mozliwym medium, a wiedza na jej temat wybrakowana... same zapowiedzi poprawy to nie wszystko.

jezeli wg. Ciebie moje podejscie jest nieobiektywne to twoje trzeba rowniez takim nazwac.

i na przyszlosc nie rzucaj oskarzen na wiatr, bo unosisz sie na lewo i prawo, a nie potrafisz nawet z pokora przyznac, ze sie pomyliles...
koniec dyskusji z mojej strony.

#398558  autor: Artur051
 12 kwie 2010, 21:04
gorliwy17 pisze:Artur jak chcesz mieć lepsza jakośc przełacz sie na zasięg Plusa...
Plus też był zapchany tego dnia w moim mieście Orange i Era bez problemu tylko działały ;). Nie mam nerwów na Playa. Dlatego już przeniosłem swój numer do odpowiedniej sieci ;)

#398565  autor: luccicare
 12 kwie 2010, 21:53
gorliwy17 pisze:... 3 lata to naprawde niewiele na zbudowanie sieci i wprowadzenie "wysmienitych standardów"
Tutaj połowicznie się zgodzę. 3 lata to bardzo dużo. Zauważ też, że pracownicy, także Ci zarządzający procesami nie wzięli się znikąd. Część z nich na pewno wcześniej pracowała w obecnej konkurencji. Z jakiegoś powodu stamtąd odeszli, może nie podobały im się reguły korporacyjne, może kasa, może po prostu chcieli spróbować pracy w nowej firmie.

Z siecią się zgodzę. Chociaż z drugiej strony z racji swojej nowości stawiali nowy sprzęt, od dwóch lat do tej pory w moim małym 20 tyś. rodzinnym mieście P4 ma najlepszą transmisję danych ze wszystkich operatorów, przy wyborze neta dla rodziców po prostu nie mam innego wyboru, P4 jest bezkonkurencyjny. Z drugiej strony poza miastami często w ogóle tej transmisji nie ma. Piszę tak na konkretnym przykładzie, chcę tylko pokazać, że są dwie strony medalu.

Z obsługą powinno być za to znacznie lepiej. Budowano ją od początku i nie wymagała już ona... infrastrukturalnego pokrycia kraju. Osoby "budownicze" pracujące wcześniej u W3 mogły wykorzystać własne doświadczenia i zrobić tą OK znacznie lepiej. Przy budowaniu czegoś od zera odpada polityka przy rekonstrukcji, nienaruszalne "zabytki" i ich "konserwatorzy". Tutaj akurat ta nowość i 3 lata powinny być atutem play, a nie argumentem przy tłumaczeniu ich porażek. Rok to byłoby jeszcze mało, ale 3 lata to kupa czasu.

Sam obecnie nie mam problemów z Play (odpukać), ale widzę podstawowe błędy. np to, ze tzw. "eksperci" nie oddzwaniają do klientów po brakujące informacje to mi się normalnie w głowie nie mieści. Czasem problem jest trudny i nawet najlepsza I linia może nie wiedzieć o co chodzi - bez ich winy. W takiej sytuacji ekspert powinien bezpośrednio doprecyzować problem, zamiast grać z klientem w ping - ponga formularzami, jednocześnie tym samym kierując pewnie sprawę... do innego eksperta. W "starej" sieci zrozumiałbym - pyszałkowatość i wygoda, za to w nowej... argumentu o braku nagrywania rozmów ekspertów nie przyjmuję. W punktach play nikt pracowników nie nagrywa, a jednocześnie nikt im rozmów z klientami nie zabrania.

Odsyłanie do rzecznika to też dziwna praktyka, zwłaszcza, że ten często nie odpowiada. Rzecznik jest od rzecznikowania. Odnośnie problemów z logowaniem do roamingu wystarczyłoby zrobić jakąś kategorię problemu w systemie play i następnie ocenić skalę, zamiast odsyłać w próżnię. Nie spotkałem się jeszcze aby jakaś firma masowo odsyłała klientów z problemem do swojego rzecznika prasowego... To również tylko jeden z przykładów.

Po 3 latach z OK powinno być znacznie lepiej niż u starych operatorów, a jest odwrotnie. Sorry gorliwy17 za ten długi i zapewne nudny wywód, ale to moje zdanie :P To co piszę ma tylko na celu poprawienie obsługi, a jestem z tą siecią od pierwszych salt w klubie na Pańskiej w wawie :>
  • Strona 10 z 33
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10