Działa Wam poprawnie roaming Plusa?
Mi w centrum Wrocławia zaczynają dziać się cyrki.
Nie mogę ręcznie zalogować telefonu do 2G Plusa, wyskakuje komunikat "Nie zarejestrowano". Jeśli zaloguje telefon gdzie indziej i znajdę się w obszarze, gdzie Plus wyrzuca to pojawia się komunikat "Tylko alarmowe".
Problemu nie miałem, kiedy miałem telefon 3G, mam teraz tylko 2G i w centrum, w miejscach gdzie sieć 2G Playa jest przeciążona albo nie ma zasięgu EGSM tylko jest Plus zaczynają się problemy.
Generalnie zgłaszanie problemu w BOK nie będzie miało sensu gdyż:
Kod: Zaznacz całyW odpowiedzi na zgłoszenie pragnę poinformować, że bardzo mi przykro, jednakże w przypadku gdy jest Pan zalogowany na zasięg Plus, nie mam technicznej możliwości zweryfikowania nieprawidłowości. Opcja ta pojawia się w przypadku trudności z usługami na macierzystym zasięgu, czyli Play.
Niestety zgodnie z regulaminem:
„Abonentów, § 9.2.: „Operator nie ponosi odpowiedzialności za niewykonanie lub nienależyte wykonanie Umowy w przypadku braku możliwości świadczenie Usług Telekomunikacyjnych podczas realizowania przez Abonenta połączeń w sieciach telekomunikacyjnych Operatorów Zagranicznych oraz sieciach innych operatorów” (za: http://www.playmobile.pl/resources/pdf/Regulamin_swiadczenia_uslug_telekomunikacyjnych_dla_abonentow.pdf).