U mnie ostatnio było ciekawie. Przyszło upomnienie, że faktura z października nie została zapłacona 160zł gdzie wcześniej było wystawiona faktura na 210zł. Swoją drogą dziwne, że po pół roku dopiero przysyłają upomnienie, że nie zapłacona faktura! Patrzyłem w faktury na stronce i okazało się, że wystawili fakturę korygująca bo uznali reklamacje. Zastanawiałem się jaką reklamacje uznali

Internet mobilny mam 1,5roku gdzie oczywiście zapewniane było, że będzie zasięg 4mb/s itp itd. Jako, że mieszkam na osiedlu przy lesie okazało się, że jestem objęty plamą na mapie gdzie nie ma zasięgu 3G. Internet miał być bramy i tak na działkę oddaloną o 25km ale tam też sie okazało, że nie ma 3G więc zostało na tym, że niestety większość czasu modem z kartą przeleżał w szufladzie sporadycznie używany tylko przez siostrę kiedy przebywała na uczelni z laptopem

Właśnie w październiku postanowiłem napisać reklamacje tego internetu i o dziwo ją uznali i właśnie dlatego wystawili fakturę korygująca

Teraz z ciekawości kupiłem starter RBM i mam zasięg albo 3G+ albo H+ więc różnica jest

Główny numer po 10 latach został przeniesiony do t-mobile bo w orange przy abo 99zł i pakiecie 500mb potrafili jeszcze naliczać jakieś opłaty za połączenia
Został drugi abo gdzie jak nie będzie sensownej oferty na przedłużenie czyli zniżka na bo 30% i rabat na telefon przeniose sobie do RBM a nieszczęsny net zostanie jeszcze rok i potem zdjęcię simlocka i net z play albo plusa i tym samym pożegnam się z tą jakże wspaniałą siecią