politykier pisze:Navigare, dziwna to sytuacja, że we wszystkich 4 kombinacjach jest ta sama sytuacja, bo jeśli nawet GSM Playa szwankuje to czemu ma szwankować też 3G, albo Plus i tu i tu? Może problem leży gdzie indziej jeśli nie w telefonie. Nie ukrywam że fachowcem nie jestem ale może np. karta SIM zawiniła? Odwiedź jakiś salon Playa i porozmawiaj, jeśli nie znajdą rozwiązania to reklamacja.
W play od 2007 i od początku mam z tym problem, jeszcze jak nie było nadajników play tylko z sieci plus korzystał. Długa historia z ta siecią ale wciąż liczę , że mi to wynagrodzą i się kiedys zmieni.

Ostatnie próby zdiagnozowania dlaczego tak sie dzieje :
- wymiana karty sim (kilka razy)
- zmiana telefonu z se k750i na samsunga g600,e51
-przedstawienie z seriwsu noki, se, samsunga ,ze telefony na gwarancji czyli w miarę nowe i sa sprawdzone w serwisie,ze sa dobre mam dokument potwierdzający przesłałem do play ( po za tym z innymi kartami nie było problemu)
- nagranie rozmów jak trzeszczy, z demodulowana jest jakość głosu itp jak ktoś chce mogę przesłać
- przeprowadzenie rozmów w różnych miejscach i na każdą siec (najgorzej w sieci play)
- wymiana oprogramowania w telefonach, bo powiedziano mi ,ze moje telefony złe maja kodowanie.
O to kawałeczek korespondencji z siecią play oczywiście bezskuteczną
Komentarz zamknięcia: Witamy, informujemy, iż niniejsze pismo zostanie wysłane na adres korespondencyjny: Nr zgłoszenia: 9832518 Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie reklamacyjne dotyczące trudności technicznych, które wpłynęło do nas w dniu 5 lipca 2009 roku za pośrednictwem listu. Jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałych trudności. Chcielibyśmy Pana za nie serdecznie przeprosić. jednocześnie informujemy, że Pańska sprawa, zarejestrowana pod numerem zgłoszenia 8538635, została przesłana do działu eksperckiego w celu szczegółowego przeanalizowania opisanych trudności. Jak tylko sprawa zostanie rozpatrzona otrzyma Pan od nas informację. bardzo prosimy o cierpliwość. Raz jeszcze serdecznie przepraszamy za powstałą sytuację, W chwili obecnej Pańska reklamacja pozostała bez rozpatrzenia. W razie jakichkolwiek pytań zachęcamy do kontaktu z nami. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie
www.moj.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem Beata Bandoch specjalista ds. obsługi klienta
Szanowny Panie Łukaszu, dziękujemy za zgłoszenie e-mail z 11 kwietnia 2009 roku, będące odwołaniem od odpowiedzi na reklamację 7496612. Sprawa dotyczyła zrywania połączeń z numerem *500. Po ponownym przeanalizowaniu zgłoszonej przez Pana kwestii odwołanie uznajemy za zasadne. Jeszcze raz przepraszamy za niedogodności związane z połączeniami z Obsługą Klienta Play. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby podobne zdarzenie nie miało miejsca w przyszłości. W odpowiedzi na zgłoszenie numer 7496612 zaproponowaliśmy Panu w ramach rekompensaty jednorazowy pakiet 5 minut. Po ponownej analizie postanowiliśmy zmienić decyzję odnośnie do wysokości rekompensaty i zaproponować pakiet 10 minut do wykorzystania na krajowe połączenia głosowe, z okresem ważności 30 dni od momentu aktywacji. Jeśli zgadza się Pan z taką formą rozwiązania sprawy prosimy o kontakt powołując się na numer tego zgłoszenia. Wierzymy, że to pismo wyjaśnia poruszoną kwestię.
Komentarz zamknięcia: Klient został poinformowany, że dnia 13 lutego 2008 znajdował się w zasięgu sieci Plus (Polkomtel). Klient został poproszony o zgłsozenie zaistniałej sytuacji przedstawicielowi wyżej wymienionej sieci.
Witamy, Twoje zgloszenie nr 2535457 zostalo rozwiazane. Aby poznac szczegoly prosimy o kontakt z PLAY pod numerem *500 lub 790 500 500. 12:52 dnia 10.01.2008 zostało zerwane połączenie z powodu błędu sieci radiowej Plusa, to jedyne połączenie zerwane miedzy godziną 8 a 13.