playonline pisze:(tutaj moze P4Y sie wypowie)
Moi drodzy, zacznę może od tego, że koleżanka przedstawia swoją opinię i ma do niej całkowicie prawo. Dziękuję wam za wasze wypowiedzi, macie w nich sporo racji, jednak nie męczmy tak naszej koleżanki

. Jeszcze nie znam całej sprawy, ale jak obiecałem, przyjrzę się jej. Jeżeli nie będzie w tym winy ze strony konsultanta, to niestety, ale reklamacje są w tym momencie niezasadne. Póki co, o niczym nie przesądzam.
Powracając jednak do kwestii udzielanych informacji.
Bardzo trudno sprecyzować, co konsultant powinien powiedzieć, a czego nie musi. Wszystko zależy od osoby, która dzwoni z Ofertą. Z całą pewnością, powinien powiedzieć CAŁĄ prawdę o Ofercie i odpowiedzieć na WSZYSTKIE pytania Klienta, związane z daną Ofertą. Rzeczywiście, to co powinien na pewno powiedzieć to to, jaka jest Oferta, nazwę Regulaminu Promocji, stawka za połączenia (lub wspomnieć o Cenniku Oferty), wysokość Abonamentu, ilość i okres ewentualnych zniżek, ewentualnie cenę telefonu, ilość miesięcy Okresu Zastrzeżonego, wymienić wszystkie Pakiety wchodzące w skład Oferty (jeżeli występują). Co do szczegółów, typu czy to działa tu, czy tu, to nie jest to już tak wymagane, gdyż rzeczywiście po to podaje Regulamin Oferty, aby można było to sprawdzić samemu. Podobnie jest z jakimiś drobnymi szczegółami, np. że minuty (lub MB) są naliczane porporcjonalnie od czasu aktywacji. Pamiętajcie proszę, ZAWSZE macie prawo dop zastanowienia się nad Ofertą, zapoznania z Regulaminem i podjęcia decyzji. Konsultant, który będzie wymuszał na was zawarcie Aneksu, robi to niezgodnie z przyjętymi zasadami obsługi. Wówczas zapiszcie jego dane i zachęcam do złożenia skragi. Taie sytuacje (jak wymuszanie zawarcia Aneksu) są niedopuszczalne.
Jak widzicie, brak udzielenia informacji o tym, czy dany Pakiet działa w danej lokalizacji, czy też nie, nie jest winą konsultanta, ale każdą sytuację należy rozpatrywać indywidualnie. Dlatego nie mogę w tej chwili powiedzieć, czy koleżanka ma rację, czy też nie. Stąd moja prośba o nadesłanie wiadomości.
P.S. moniapa, potwierdzam, że otrzymałem od Ciebie PW. Mam jeszcze kilkanaście pozostałych (starszych od twojego), więc mam taką zasadę, że zajmuję się zawsze najstarszymi. Poczekaj chwilę, z pewnością dojdę i do Twojej. Póki co, polecam wykupienie Pakietu, który działa w każdej lokalizacji, co pozwoli uniknąć Ci nieprzewidzianych wydatków z transferem danych.
Pzdr.
[ Dodano: 2010-10-10, 12:38 ]
Dareus pisze:Nie wiem czy mnie jeszcze oamiętasz P4Y2, ale moje zgłoszenie zmiany numeru na złoty nie zostało jeszcze zrealizowane, a czekam już na to 3 tygodnie.
Tak dla wyjaśnienia, otrzymałem informację, że wszystko jest już załatwione. Dzwonił do Ciebie nasz specjalista z wyjasnieniami. Jeżeli miałbyś jakieś uwagi do tej rozmowy, podaj mi je proszę na pw. Z tego co mi wiadomo, wszystko jest już rozwiązane, zgodnie z Twoimi oczekiwaniami.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.