Najbliżej mi do stanowiska
kwistasa, w wypowiedziach
mvno-gsm_pl widać zauroczenie MVNO, przez co daje bardzo stronniczy obraz, co bardzo dobrze wychwyca
manyaky.
macc, widać że stara się bardzo dobrze analizować oferty, podejrzewam, że ma kilka numerów lub przenosi, taki forumowy tester

...należy bardzo uważnie czytać jego uwagi.
Pokusiłem się o taką formę postu, ponieważ chce Wam zwrócić uwagę na kilka ważnych kwestii:
Forum zrzesza promil społeczeństwa, a więc prawdopodobieństwo napotkania tu opinii użytkownika korzystającego z sieci 100tyś jest tak samo duże jak tego z 10mlnowej... a wręcz jest odwrotnie, bo ta mniejszość najwięcej dzieli się uwagami, generalnie szuka oszczędności.
W obliczu gąszczu bardzo subiektywnych opinii każdy może pokusić się o swoją i wcale nie musi ona oznaczać sprawdzonej - po prostu takie przeświadczenie... moją osobistą jest, że nie warto się pchać z głównym numerem do MVNO jeśli chce się mieć spokój porównywalny z jakimś innym stabilnym prepaidem. Kumpel mój wciąż powtarza, że abonament to 100% spokój.... ja dodaję "za który trzeba zapłacić".
Decydując się na prepaid chcemy oszczędzać, a idąc dalej, jeśli nie nawiązujemy długich połączeń do 50 czy 100 osób tylko do mniejszej liczby łatwo kontrolować w jakiej sieci się znajdują - w tym miejscu polecałbym każdemu DUAL-SIM, które daje niewyobrażalne oszczędności, jednak tu trzeba mieć rękę na pulsie ze zdwojoną mocą

...jednak nie o tym mowa...
Wracając do tzw. przeze mnie "spokoju" należałoby ułożyć pewną hierarchię i w tym wypadku MVNO ustawiłbym na ostatnim miejscu - dość częste zmiany ofert, wątpliwa opłacalność na dłuższą metę (u niektórych, brak stabilnych pakietów), no i przede wszystkim duże ryzyko niezadowolenia z usług.
Użytkownik może postawić sobie jakiś najważniejszy cel: wystarczającą jakość (zasięg), brak konieczności ciągłej kontroli i być może trafi na takiego MVNO, że ew. następujące zmiany u danego MVNO, go nie rażą i zamierza być z nim na dobre i na złe - taki użytkownik zawsze będzie wypowiadał się o nim w superlatywach.
Jeśli ktoś postawi sobie w priorytecie oszczędności nigdy raczej nie będzie ciągle zadowolony, właśnie z powodu niestabilności oferty i walki o klienta u konkurencji, obniżki cen, które dają do myślenia czy przejść już, czy jeszcze nie...a może: a mi starcza tyle co mam u siebie i tyle
Najlepiej dla każdego operatora jest jednak to by klient zbytnio nie zważał na zmiany cen, tylko był zadowolony z usług oraz obsługi...służą temu zwroty grzecznościowe w kontaktach z obsługą, przeróżne promocje (reklamy), zapewnienia o podnoszonej jakości usług, które są wciąż głoszone na fanpage'ach, od czytania niejednych rzygać sie chce, ale niektóre i to te najczęściej wychwytywane przez forumowiczów są niezwykle cenne i warto tego pilnować.
Ustalcie sobie więc, moi drodzy, priorytety i wybierzcie coś co daje ich najwięcej dla Was - a jeśli ktoś chce oszczędzać wybierzcie sieć, w której macie najwięcej swoich kontaktów, a drugą SIMkę dobierajcie u operatora MVNO, do testów.
pozdro