Play4You - i jak ma się sprawa z brakiem zasięgu który zgłaszam do Was od początku roku?
(ostatnie zgłoszenie nr. 21995936, data zgłoszenia 23.09.2010, w dalszym ciągu rozpatrywane)
W mojej ostatniej wypowiedzi przedstawiłem Ci zdjęcia jak wygląda aktualnie sprawa z zasięgiem i jak zasięg wyglądał w 2009 roku.
W dalszym ciągu nic się nie poprawiło czyli brak zasięgu z Play, brak dostępu do Plus - do tego ostatnimi czasy pojawia się "karta SIM nieaktywna" i wtedy należy wyłączyć i włączyć telefon (wszystkie problemy mam udokumentowane, zarówno zdjęciem jak i setkami SMS'ów w telefonie o treści "Play: nieodebrane połączenie..." - które chyba przydają na innej drodze rozwiązania umowy gdyby z Wami nie szło jej polubownie rozwiązać).
Także czekam na odpowiedź ostatniego zgłoszenia. Jeśli nadal będziecie pociskać kity typu:
(...) Pragnę Pana zapewnić, iż dokładnie przeanalizowałam sytuację na koncie. Uprzejmie informuję, że nie stwierdziłam żadnych niedogodności. Lokalizacja, w której Pan przebywa jest jak najbardziej objęta zasięgiem naszej sieci jak i również nie stwierdziłam aby miał Pan jakiekolwiek trudności w nawiązywaniu połączeń przebywając w zasięgi sieci Plus GSM. (...)
To jak radzili na tutejszym forum - zgłaszam sprawę do UKE.
Informuję Ciebie (i cały Play) ,że nie zobaczycie ode mnie już ani jednej złotówki, bo nie mam zamiaru płacić za coś z czego nie mogę korzystać. Ciekawe czy gdyby Play jakimś cudem - po 10 miesiącach naprawił swój zasięg w mojej miejscowości (i byłby on tak jak w roku 2009) czy zwrócilibyście mi koszta za te 9 miesięcy które płaciłem za telefon - a korzystać z niego nie można było?
Aktualnie zakupiłem sobie na próbę prepaid z innej sieci - zasięg oczywiście 'full' i żadnych problemów z telefonem.
Patrząc na mapkę
http://bts-gsm.eu - to Wasz nadajnik GSM znajduje się w tym samym miejscu co nadajniki innych sieci (na kominach huty) - tylko ciekawe czemu zasięg innych sieci 'dociera' do mnie, a Wasz nie?
Teraz jeszcze o zasięgu 3G z Play
Na Waszej mapce (
http://internet.playmobile.pl/maps/) początkowo (jeszcze przed 'awariami' przedstawiony był zasięg 3G (Play Online) w całej mojej miejscowości, później trochę został ograniczony (ale obejmował centrum miasta jak i najbliższe osiedle) a teraz aktualnie zasięg 3G został tak ograniczony - ,że objęta jest tylko nim pobliska huta na której znajduje się Wasza antena 3G - czyli w miejscu niezamieszkałym, z dala od centrum miasta.
pozdrawiam