divhashmorex pisze:To na serio, czy tylko w ten sposób żartowałeś, że oferty przedłużeniowe w Play nie podlegają negocjacji?
Mówiłem serio. Jeżeli jest przedstawiana Ci konkretna Oferta, to jej warunki nie są negocjowalne, chyba że zostanie Ci przedstawiana inna Oferta, wówczas dla niej obowiązuje inny regulamin a to już zupełnie co innego (mam nadzieję, że chyba nie namieszałem w tym wyjaśnieniu

).
divhashmorex pisze:zróbcie z nimi porządek, bo są bardzo często łagodnie mówiąc "niejasne, wprowadzające w błąd".
Hmm.. A co jest takiego niejasnego w tych regulaminach? Masz jakiś konkretny przykład? Moim zdaniem, są napisane przystępnym i zrozumiałym językiem. Czy masz z czymś jakiś ewidentny kłopot? Jakby co, to pytaj, postaram się Ci wszystko wyjaśnić.
divhashmorex pisze:Czy umowa zawarta na czas określona po przekształceniu na czas nieokreślony jest nadal traktowana jako umowa na czas określony i uprawnia do zamówienia oferty Play Online dla abonentów?
Umowa jest jedna i tym samym ty, jako zawierający Umowę jesteś Abonentnem. Okres Zastrzeżony jest tylko czasem, w którym zobowiązujesz się do kontynuowania tej umowy i wykonywania jej postanowień (przede wszystkim regulowanie opłat z niej wynikjących). Jeżeli kończy Ci sie Okres Zastrzeżony, możesz ją rozwiązać na warunkach ogólnodostępnych, natomiast w trakcie trwania tego okresu, równiez można rozwiązać Umowę, jednak wiąże się to z określonymi kosztami.
Tym samym, odpowiadając na Twoje pytanie to tak, mając ważna Umowę (aktywną), nie ważne w jakim okresie, możesz zamówić PO dla Abonentów.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.