• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 8 z 244
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 244

#406273  autor: Marens
 23 maja 2010, 11:14
Ruben pisze:Żadnych problemow twój ojciec ani Ty nie będziecie mieli. Nowa Ustawa Prawo Telekomunikacyjne opisuje dokładnie jakie są konsekwencje zrywania umowy i jeśli wywiążecie się z nich, to jest OK. Problemy mogłyby być, gdyby ojciec miał zadłużenie wobec operatora.
Dwie umowy zerwałem przed terminem, oczywiście karę opłaciłem, nie miałem do tej pory problemu z nowymi aktywacjami.

#406274  autor: Freyr
 23 maja 2010, 11:27
Marens pisze:
Ruben pisze:Żadnych problemow twój ojciec ani Ty nie będziecie mieli. Nowa Ustawa Prawo Telekomunikacyjne opisuje dokładnie jakie są konsekwencje zrywania umowy i jeśli wywiążecie się z nich, to jest OK. Problemy mogłyby być, gdyby ojciec miał zadłużenie wobec operatora.
Dwie umowy zerwałem przed terminem, oczywiście karę opłaciłem, nie miałem do tej pory problemu z nowymi aktywacjami.
A jak Ci naliczyli karę? Wiesz może o co chodzi w tym upuście ?

#406305  autor: fussy
 23 maja 2010, 16:21
Marens pisze: Masz 100% racji, ta oferta jest znacznie "gorsza" od Play Fresh.
http://www.playmobile.pl/pl/moj-play/zo ... index.html
A można konkretniej - w czym jest ona gorsza od Play Fresh? Czy chodzi o cenę minuty poza abo. Bo w abo wychodzi 10gr/min do wszystkich - czyli znacznie lepiej niż Fresh.

pozdrawiam Darek

#406455  autor: PLAY
 24 maja 2010, 19:19
play4you2,

Czy żeby wziąć Mixturę trzeba posiadać umowę o zatrudnieniu lub jakiś inny dokument?
Na razie mam Dowód Osobisty, Książeczkę Wojskową czy to wystarczy?
Dochody mam, by doładowywać. Lecz żadne z tytułu umowę o pracę. :roll:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 08:20 przez PLAY, łącznie zmieniany 1 raz.

#406462  autor: Marens
 24 maja 2010, 20:43
Freyr pisze:A jak Ci naliczyli karę?
To było w Orange (0zł) i Plusie (66zł).
fussy pisze:A można konkretniej - w czym jest ona gorsza od Play Fresh?
To było ironicznie z mojej strony, stąd wzięło się "gorsza".
W większości przypadków jest bardziej opłacalna.

#406473  autor: emarcin
 24 maja 2010, 21:43
Ktoś się orientuje co to jest za numer 790981111 co jakiś czas jest wysyłany sms na ten numer z mojego telefonu bez mojej wiedzy! Dzisiaj np dwa razy w przeciągu 7 minut co prawda sms ten jest darmowy ale mimo wszystko wysyłany bez mojej wiedzy!
Obrazek

#406525  autor: johnq
 25 maja 2010, 08:31
Play pisze:play4you2,

Czy żeby wziąć Mixturę trzeba posiadać umowę o zatrudnieniu lub jakiś inny dokument?
Na razie mam Dowód Osobisty, Książeczkę Wojskową czy to wystarczy?
Dochody mam, by doładowywać. Lecz żadne z tytułu umowę o pracę. :roll:
Masz legitymację studencką? Jeżeli tak to też przejdzie.

#406526  autor: PLAY
 25 maja 2010, 08:36
Masz legitymację studencką? Jeżeli tak to też przejdzie.
Nie, nie jestem studentem. Szkołę już dawno skończyłem.
Zależy mi choćby ta Mixtura 10. Potrzebuje telefonu.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#406527  autor: thonka
 25 maja 2010, 08:43
Play, jak nie potrzebujesz jakiegos supertelefonu to ja wiem czy trzeba az brac mixture?
ostatnio w euro rtv widzialem jakas tansza nokie w promocji za 79zl albo 89zl, a ceny nawet najtanszych telefonow w mixturze 10 nie sa zachecajace...

ew. jezeli jednak chcesz koniecznie te mixture to zobacz jak to wyglada przy przeniesieniu numeru.
jak przeniesiesz numer z innej sieci do oferty abonamentowej to chca tylko dowod. moze na mixturze jest tak samo.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#406529  autor: PLAY
 25 maja 2010, 08:56
ew. jezeli jednak chcesz koniecznie te mixture to zobacz jak to wyglada przy przeniesieniu numeru.
jak przeniesiesz numer z innej sieci do oferty abonamentowej to chca tylko dowod. moze na mixturze jest tak samo.
A jak jestem już w Play Fresh bo przeniosłem numer z Plusa to przejdzie? 8)

#406534  autor: thonka
 25 maja 2010, 09:25
nie. ale skoro zalezy Tobie tylko i wylacznie na telefonie, to idziesz do kiosku, rejestrujesz karte w salonie operatora i jeszcze tego samego dnia mozesz isc do play i zlozyc wniosek o przeniesienie.

oczywiscie wszystko to ma sens jezeli bedzie wymagany tylko dowod rowniez do mixa.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#406587  autor: bubipl
 25 maja 2010, 14:16
Mam pytanie: Mam plusa i umowę która się kończy w 26-27 czerwcu (taryfy kubali 25) no i chciałbym przenieść numer do playa (longplay 29 + telefon konkretnie i5700) czy muszę czekać do końca umowy aby móc się przenieść. Zależy mi na czasie i co jak muszę robić aby się przenieść. ( Ważne by przed końcem roku :-D ) Wymówienie złożyłem w plusie jż.

#406591  autor: Marens
 25 maja 2010, 14:52
bubipl pisze:Wymówienie złożyłem w plusie jż.
Zrobiłeś błąd. Powinieneś wycofać wypowiedzenie w Plusie, następnie udać się do Playa i podpisać u nich pełnomocnictwo na przeniesienie numeru.

Ewentualnie złożyć dyspozycję, aby po wygaśnięciu umowy w Plusie numer został przeniesiony do Simplusa. Następnie udać się do Playa i przenieść numer.

#406614  autor: play4you2
 25 maja 2010, 16:14
Witam po krótkiej nieobecności :-). Widzę, że trochę sie nazbierało pytań, więc odpowiadam.
berger6630 pisze:nie może wysyłać sms na numery specjalne typu 72....
Być może ma założoną blokadę na wysyłanie takich wiadomości. Możliwe, że kiedyś coś zgłaszała. Jednak niech zgłosi się w tej sprawie do BOK i tam jej pomogą. Zweryfikują, co może być tego przyczyną.
jakubvtt pisze:Od dnia 12.05.2010 wisi moje zgłoszenie
Podaj mi jego nr na PW, zobaczę, dlaczego tak długo wisi.
darlapi pisze:To moja pierwsza wypowiedź na tym forum.

Powiedz mi proszę, czy otrzymałeś juz jakieś decyzje? Jak nadal nie masz rozpatrzonego zgłoszenia, podaj mi jego numer, sprawdzę, dlaczego tak długo to trwa i o co chodzi z tymi rozliczeniami.
Freyr pisze:Mam takie pytania do przedstawicieli Play.
Ruben złożył Ci dokładnie wyjasnienia w tej sprawie.
Freyr pisze:A na czym polega ten upust ?
Najlepiej jak w tej sytuacji zrobhisz zgłoszenie do BOK i dokładnie Ci wyliczą kwotę kary, jaką bys musiał zapłacić.
Play pisze:Czy żeby wziąć Mixturę trzeba posiadać umowę o zatrudnieniu
W zasadzie nie, ale wymagane są inne dokumenty z szerokiej listy dokumentów niezbędnych (wystarczy 1 z nich). Książeczka wojskowa w tym przypadku nie wystarczy (nie jest honorowana). Dokumentów zastępczych (w zamian za zaświadczenie o pracę) jest sporo, więc zachęcam do udania się do POS i tam Ci dokładnie powiedzą, co jeszcze ewentualnie (oprócz dowodu) powinieneś mieć, aby zawrzeć Umowę.
bubipl pisze: czy muszę czekać do końca umowy aby móc się przenieść.
Nie, wystarczy, że nas upoważnisz (jak wspomniał Marens) do przeniesienia i ustalisz konkretną datę tego przeniesienia. Licz się jednak z tym, że jeżeli Masz jeszcze Umowę w Plusie, prawdopodobnie naliczą Ci jakąś karę.
Jak już napisał Marens, należałoby w takiej sytuacji wycofać to wypowiedzenie i udać się do naszego Salonu i udzielić nam pełnomocnictwa. Dalej już zajmiemy sie całą sprawą za Ciebie (oczywiście związaną z przeniesieniem).

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#406628  autor: bubipl
 25 maja 2010, 17:46
play4you2 pisze:
bubipl pisze: czy muszę czekać do końca umowy aby móc się przenieść.
Nie, wystarczy, że nas upoważnisz (jak wspomniał Marens) do przeniesienia i ustalisz konkretną datę tego przeniesienia. Licz się jednak z tym, że jeżeli Masz jeszcze Umowę w Plusie, prawdopodobnie naliczą Ci jakąś karę.
Jak już napisał Marens, należałoby w takiej sytuacji wycofać to wypowiedzenie i udać się do naszego Salonu i udzielić nam pełnomocnictwa. Dalej już zajmiemy sie całą sprawą za Ciebie (oczywiście związaną z przeniesieniem).

Pzdr.
Dzięki za info ale chciałbym być pewny że nie otrzymam kary a jeśli już to jaką. Np. jak ustawię datę przeniesienia na np. dzień-dwa po zakończeniu umowy to ją dostanę czy nie?

#406631  autor: Marens
 25 maja 2010, 17:51
bubipl pisze:Dzięki za info ale chciałbym być pewny że nie otrzymam kary a jeśli już to jaką.
Najpierw musisz nam napisać, czy na rezygnacji którą złożyłeś jest wzmianka o przeniesieniu do Simplusia, czy nie ma takiej wzmianki?

Teraz będzie rozsądniej dopilnować aby numer 26-27.06 znalazł się w Simplusie a następnie przenieść do Playa. Wtedy będzie bezproblemowo i na pewno nie będzie żadnej kary.

Gdybyś zapytał nas przed złożeniem wypowiedzenia w Plusie to doradzilibyśmy aby pójść do Playa i tam złożyć pełnomocnictwo.

#406633  autor: bubipl
 25 maja 2010, 18:02
Marens pisze:
bubipl pisze:Dzięki za info ale chciałbym być pewny że nie otrzymam kary a jeśli już to jaką.
Najpierw musisz nam napisać, czy na rezygnacji którą złożyłeś jest wzmianka o przeniesieniu do Simplusia, czy nie ma takiej wzmianki?

Teraz będzie rozsądniej dopilnować aby numer 26-27.06 znalazł się w Simplusie a następnie przenieść do Playa. Wtedy będzie bezproblemowo i na pewno nie będzie żadnej kary.

Gdybyś zapytał nas przed złożeniem wypowiedzenia w Plusie to doradzilibyśmy aby pójść do Playa i tam złożyć pełnomocnictwo.
Zawszę mogę wypowiedzenie wypowiedzieć... ale nie ma wzmianki o przeniesieniu do simplusa. Po prostu wypowiadam umowę, a jak zrobię tak: że weznę ustawie date przeniesienia umowy po końcu umowy to co? A telefon dostanę od razu czy po przeniesieniu. A w razie czego kara byłaby rzędu 30 zł czy bardziej 400 zł?

#406635  autor: jakubvtt
 25 maja 2010, 18:49
play4you2 wysłałem Ci PM, ale wysyłałem ją już 12 maja a teraz dzisiaj ponownie, ale obie mają status do wysłania. :/

#406697  autor: Marens
 26 maja 2010, 08:05
bubipl pisze:że weznę ustawie date przeniesienia umowy po końcu umowy to co
Jeśli zrezygnujesz z wypowiedzenia i ustawisz dzień po zakończeniu umowy to zapłacisz karę w wysokości 25zł (1 abonament, za to że nie zrywasz z miesięcznym okresem wypowiedzenia). Jeśli natomiast ustawisz datę początku następnego cyklu rozliczeniowego tj. 26-27Lipiec to takiej opłaty nie zapłacisz, ale będziesz o miesiąc dłużej w Plusie.
  • Strona 8 z 244
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 244
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8