Nie potrafiłem edytować poprzedniego postu, więc piszę pod spodem.
Wyjaśniam dla przyszłych pokoleń

jeśli się znajdą w podobnej sytuacji, co ja.
Heyah ma problem z wydawaniem duplikatu karty sim. Teoretycznie można to zrobić w każdym salonie T-mobile, ale sprzedawcy nie są o tym poinformowani. Mają z tym faktyczne kłopoty - była potrzebna konsultacja z infolinią. Karta (duplikat), którą mi wydano i tak nie była aktywna. Pisałem i dzwoniłem do biura obsługi przynajmniej raz dziennie. Heyah przez siedem dni nie potrafiła aktywować nowej karty sim.
Przeniesienie numeru do innego operatora (Plus) trwało ok 36 godzin od odebrania karty sim w salonie do jej aktywacji. Cały proces przeniesienia był niezależny od tego czy karta u poprzedniego operatora jest "w sieci" czy jest nieaktywna.
Ogólnie fatalne wrażenia po kontakcie z Heyah. Pomimo ciekawej oferty przy pierwszym problemie cały czar prysł. Siedem dni bez telefonu, który pomaga mi w pracy...
Dodam na koniec, że chciałem usunąć dane z karty płatniczej w aplikacji heyah, już po przeniesieniu numeru. Od konsultanta usłyszałem, że muszę przesłać im skan podpisanej odręcznie prośby o usunięcie moich danych. Inaczej się nie da. Fajnie, co?
Pozdrawiam
marcinum pisze: ↑09 gru 2021, 21:03
Może coś poradzicie, bo ręce mi opadają.
Niedawno przeniosłem się do heyah. Pech chciał, że zgubiłem od nich kartę przed jej aktywacją. Szybko zadzwoniłem na ich infolinię i otrzymałem info, że jeśli pierwszego dnia umowy skutecznie pobiorą mi opłatę za subskrypcję, to w każdym salonie mogę pobrać duplikat karty i wszystko będzie ok.
Poczekałem więc na pierwszy dzień w heyah. Ale w salonie (t-mobile) się okazało, że pani nie potrafi tego zrobić. Wydała mi kartę, ale ta nowa karta nie łączyła się z siecią. Zgłosiła to do ich techników, a ja miałem czekać.
Dziś mija siódmy dzień (!) jak czekam. Bez aktywnej karty. Wysyłałem maile i dzwoniłem na kontakt heyah, a w odpowiedzi tłumaczyli mi, że technicy mają jakiś problem i ciągle nad tym pracują.
Zrezygnowany poszedłem w końcu przenieść numer do plusa. Tu pani powiedziała, że ich karta będzie aktywna do 24 godz. ale zwykle znacznie szybciej.
Właśnie mija ten czas, karta plusa milczy, a ja się zastanawiam:
1. czy przeniesienie numeru do innego operatora może być blokowane u poprzedniego operatora?
2. czy wpływ na skuteczne przeniesienie może mieć to, że mój numer jest poza zasięgiem u poprzedniego operatora?
3. co radzicie mi zrobić?