Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Tak - napisałem do google, że chcę otrzymywać reklamy Playa bo bardzo mi na nich zależy.play4you2 pisze: Dowiedzcie się, czy przypadkiem nie wyrailiście zgody na otrzymywanie reklam u waszego dostawcy poczty. Jeżeli tak, to my z tym nie mamy nic wspólnego.
Received: from mailer.test.k2.pl (mailer.test.k2.pl [217.17.42.55])
Dowiedz się w firmie K2. Nie odpowiadamy za działania firm zewnętrznych.pawelpp pisze:P4Y, czy moje dane zostały udostępnione firmie K2 Internet S.A.?
Nie zajmujemy się handlem danymi, tylko Telekomunikacją, tak więc, jeszcze raz powtarzam, sprawdź to u K2, skoro twierdzisz, że otrzymałeś to od nich. Z mojej strony to wszystko, co mam do powiedzenia.pawelpp pisze:Nie wiecie komu sprzedajecie dane własnych klientów?
No ale komuś zlecacie reklamę! Nie interesuje mnie to kto fizycznie ją wysyła. Komuś udostępniliście bezprawnie moje dane osobowe.play4you2 pisze:Nie zajmujemy się handlem danymi, tylko Telekomunikacją, tak więc, jeszcze raz powtarzam, sprawdź to u K2, skoro twierdzisz, że otrzymałeś to od nich. Z mojej strony to wszystko, co mam do powiedzenia.pawelpp pisze:Nie wiecie komu sprzedajecie dane własnych klientów?
Pzdr.
tak... pozostaje dowiedzieć się w firmie K2, która jak piszą inni jest partnerem PLAY, skąd otrzymała dane. Jeśli od PLAY, a abonent nie wyraził na to zgody, to macie (PLAY) raczej duży problem... i "nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie" raczej nie wystarczy.play4you2 pisze:Dowiedz się w firmie K2. Nie odpowiadamy za działania firm zewnętrznych.
Informacji już w tym temacie udzieliłem, jeżeli macie do mnie jakies inne pytania, zapraszam.uwazny pisze:"nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie" raczej nie wystarczy.
Ustawa więc jasno precyzuje, że musicie powiedzieć mi komu udostępniliście moje dane i na moje żądanie usunąć je nie tylko z waszego systemu, ale także systemów wszystkich podwykonawców którym je udostępniliście.1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej
dotyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:
5) uzyskania informacji o sposobie udostępniania danych, a w szczególności informacji o
odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane te są udostępniane,
wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych w przypadkach, wymienionych w
art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5, gdy administrator danych zamierza je przetwarzać w celach
marketingowych lub wobec przekazywania jej danych osobowych innemu administratorowi
danych,
3. W razie wniesienia sprzeciwu, o którym mowa ust. 1 pkt 8, dalsze przetwarzanie
kwestionowanych danych jest niedopuszczalne. Administrator danych może jednak
pozostawić w zbiorze imię lub imiona i nazwisko osoby oraz numer PESEL lub adres
wyłącznie w celu uniknięcia ponownego wykorzystania danych tej osoby w celach objętych
sprzeciwem.
Art 33.
1. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany, w terminie 30
dni, poinformować o przysługujących jej prawach oraz udzielić, odnośnie jej danych
osobowych, informacji, o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt 1-5a, a w szczególności podać w
formie zrozumiałej:
4) w jakim zakresie oraz komu dane zostały udostępnione.
3. Administrator danych jest obowiązany poinformować bez zbędnej zwłoki innych
administratorów, którym udostępnił zbiór danych, o dokonanym uaktualnieniu lub
sprostowaniu danych.
Art. 25. 1. W przypadku zbierania danych osobowych nie od osoby, której one dotyczą,
administrator danych jest obowiązany poinformować tę osobę, bezpośrednio po utrwaleniu
zebranych danych, o:
1) adresie swojej siedziby i pełnej nazwie, a w przypadku gdy administratorem danych jest
osoba fizyczna - o miejscu swojego zamieszkania oraz imieniu i nazwisku,
2) celu i zakresie zbierania danych, a w szczególności o odbiorcach lub kategoriach
odbiorców danych,
3) źródle danych,
4) prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania,
Tak wiem, po woli odczytuję wszystkie "pw". Trochę tego mam, więc wybacz, że jeszcze nie odpowiedziałem. Z pewnością zapoznam się z tym i dam Ci pełną odpowiedź.Gadulski pisze:play4you2, wysłałem wiadomosć do Ciebie na PW... Dlaczego nie odbierasz???
Kilka min późniejPrzepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana. Kod błędu: 1446291
1446398-1446291=107 błędów w ciągu niecałych 15 minKod błędu: 1446398
Jeżeli Umowa normalnie zakończyła się po upływie określonego czasu, to jak najbardziej Możesz ją rozwiązać w każdej chwili, bez kary. Jeżeli jednak, Masz jeszcze zobowiązanie terminowe względem zawartej Umowy, to też Możesz ją rozwiązać, jednak zostanie Ci wówczas naliczona opłata specjalna. MAsz na samym dole wyjasnienie, z jakiego powodu jest to robione i dlaczego otrzymałbyś karę.edek78 pisze:pytanie czy bez zadnych problemow moge zakonczyc umowe z nimi bez ponoszenia konsekwencjii mimo ze umowe rozpoczalem w czerwcu i trwa 2 lata ?
Z tego co wiem, nie ma żadnej usterki. Zrób zgłoszenie, jeżeli uważasz, że jest to usterka z Twojej strony.pawelpp pisze:P4Y, dlaczego play24 znów nie działa? Czuję się dyskryminowany
Odpowiedź już ode mnie otrzymałeś. Jak wspomniałem, nie mam nic więcej do dodania w tym temacie.pawelpp pisze:a... i dlaczego nie przestrzegacie ustawy o ochronie danych osobowych?
Z BOK mam informację, że da się zmienić to jedynie w Salonie. Mowa o tych 6-8 cyfrach, prawda? Sam chcę to zrobić, bo jak przenosiłem pierwszy numer to mnie Sprzedawca zaskoczył tym pytaniem i mam prostyedek78 pisze:1. czy na play24 moge zmienic kod bezpieczenstwa ? jesli tak to w ktorym miejscu jesli nie to gdzie to moge zrobic? mam na mysli kod bezpieczenstwa nadawany podczas zawarcia umowy