• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 64 z 244
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 244

#431063  autor: pawelpp
 22 wrz 2010, 13:36
play4you2 pisze: Dowiedzcie się, czy przypadkiem nie wyrailiście zgody na otrzymywanie reklam u waszego dostawcy poczty. Jeżeli tak, to my z tym nie mamy nic wspólnego.
Tak - napisałem do google, że chcę otrzymywać reklamy Playa bo bardzo mi na nich zależy.
Kod: Zaznacz cały
Received: from mailer.test.k2.pl (mailer.test.k2.pl [217.17.42.55])
Czy to nie jest przypadkiem tak, że adres e-mail został sprzedany firmie K2? Chyba Jaś Kowalski nie zlecił K2 wysłanie spamu do przypadkowych osób.
P4Y, czy moje dane zostały udostępnione firmie K2 Internet S.A.?

#431067  autor: play4you2
 22 wrz 2010, 13:44
pawelpp pisze:P4Y, czy moje dane zostały udostępnione firmie K2 Internet S.A.?
Dowiedz się w firmie K2. Nie odpowiadamy za działania firm zewnętrznych.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#431068  autor: pawelpp
 22 wrz 2010, 13:46
play4you2 pisze: Dowiedz się w firmie K2. Nie odpowiadamy za działania firm zewnętrznych.
Nie wiecie komu sprzedajecie dane własnych klientów? Nie odpowiadacie za wysyłanie spamu zleconego przez was? Ojjj ciekawe....

#431082  autor: metpablo
 22 wrz 2010, 14:31
http://www.k2.pl/klienci.html

Play jest wymieniony jako jeden z klientów K2... :twisted:

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#431083  autor: play4you2
 22 wrz 2010, 14:31
pawelpp pisze:Nie wiecie komu sprzedajecie dane własnych klientów?
Nie zajmujemy się handlem danymi, tylko Telekomunikacją, tak więc, jeszcze raz powtarzam, sprawdź to u K2, skoro twierdzisz, że otrzymałeś to od nich. Z mojej strony to wszystko, co mam do powiedzenia.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#431091  autor: pawelpp
 22 wrz 2010, 14:47
play4you2 pisze:
pawelpp pisze:Nie wiecie komu sprzedajecie dane własnych klientów?
Nie zajmujemy się handlem danymi, tylko Telekomunikacją, tak więc, jeszcze raz powtarzam, sprawdź to u K2, skoro twierdzisz, że otrzymałeś to od nich. Z mojej strony to wszystko, co mam do powiedzenia.

Pzdr.
No ale komuś zlecacie reklamę! Nie interesuje mnie to kto fizycznie ją wysyła. Komuś udostępniliście bezprawnie moje dane osobowe. :evil:

#431099  autor: uwazny
 22 wrz 2010, 15:12
play4you2 pisze:Dowiedz się w firmie K2. Nie odpowiadamy za działania firm zewnętrznych.
tak... pozostaje dowiedzieć się w firmie K2, która jak piszą inni jest partnerem PLAY, skąd otrzymała dane. Jeśli od PLAY, a abonent nie wyraził na to zgody, to macie (PLAY) raczej duży problem... i "nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie" raczej nie wystarczy.

#431100  autor: play4you2
 22 wrz 2010, 15:17
uwazny pisze:"nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie" raczej nie wystarczy.
Informacji już w tym temacie udzieliłem, jeżeli macie do mnie jakies inne pytania, zapraszam.

PZdr.

#431106  autor: Gadulski
 22 wrz 2010, 16:04
play4you2, wysłałem wiadomosć do Ciebie na PW... Dlaczego nie odbierasz???

Obrazek

#431107  autor: pawelpp
 22 wrz 2010, 16:05
P4Y proponuję lekturę: Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. http://www.giodo.gov.pl/plik/id_p/473/j/pl/
Art. 32, punkt 1:
1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej
dotyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:
5) uzyskania informacji o sposobie udostępniania danych, a w szczególności informacji o
odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane te są udostępniane,
8) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych w przypadkach, wymienionych w
art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5, gdy administrator danych zamierza je przetwarzać w celach
marketingowych lub wobec przekazywania jej danych osobowych innemu administratorowi
danych,

3. W razie wniesienia sprzeciwu, o którym mowa ust. 1 pkt 8, dalsze przetwarzanie
kwestionowanych danych jest niedopuszczalne. Administrator danych może jednak
pozostawić w zbiorze imię lub imiona i nazwisko osoby oraz numer PESEL lub adres
wyłącznie w celu uniknięcia ponownego wykorzystania danych tej osoby w celach objętych
sprzeciwem.

Art 33.
1. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany, w terminie 30
dni, poinformować o przysługujących jej prawach oraz udzielić, odnośnie jej danych
osobowych, informacji, o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt 1-5a, a w szczególności podać w
formie zrozumiałej:
4) w jakim zakresie oraz komu dane zostały udostępnione.

3. Administrator danych jest obowiązany poinformować bez zbędnej zwłoki innych
administratorów, którym udostępnił zbiór danych, o dokonanym uaktualnieniu lub
sprostowaniu danych.

Art. 25. 1. W przypadku zbierania danych osobowych nie od osoby, której one dotyczą,
administrator danych jest obowiązany poinformować tę osobę, bezpośrednio po utrwaleniu
zebranych danych, o:
1) adresie swojej siedziby i pełnej nazwie, a w przypadku gdy administratorem danych jest
osoba fizyczna - o miejscu swojego zamieszkania oraz imieniu i nazwisku,
2) celu i zakresie zbierania danych, a w szczególności o odbiorcach lub kategoriach
odbiorców danych,
3) źródle danych,
4) prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania,
Ustawa więc jasno precyzuje, że musicie powiedzieć mi komu udostępniliście moje dane i na moje żądanie usunąć je nie tylko z waszego systemu, ale także systemów wszystkich podwykonawców którym je udostępniliście.
Na dodatek każda firma, której dane odsprzedaliście powinna poinformować mnie o tym, że je posiada.

#431110  autor: play4you2
 22 wrz 2010, 16:12
Gadulski pisze:play4you2, wysłałem wiadomosć do Ciebie na PW... Dlaczego nie odbierasz???
Tak wiem, po woli odczytuję wszystkie "pw". Trochę tego mam, więc wybacz, że jeszcze nie odpowiedziałem. Z pewnością zapoznam się z tym i dam Ci pełną odpowiedź.

Pzdr.

#431111  autor: pawelpp
 22 wrz 2010, 16:16
Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana. Kod błędu: 1446291
Kilka min później
Kod błędu: 1446398
1446398-1446291=107 błędów w ciągu niecałych 15 min
Jakie zmiany tym razem wprowadzacie?
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, 17:07 przez pawelpp, łącznie zmieniany 1 raz.

#431118  autor: edek78
 22 wrz 2010, 17:04
witam
dzis dostalem taka informacje od sieci play

pytanie czy bez zadnych problemow moge zakonczyc umowe z nimi bez ponoszenia konsekwencjii mimo ze umowe rozpoczalem w czerwcu i trwa 2 lata ?

Obrazek

i jeszcze jedna sprawa mozna wlaczyc sobie za 3 zl netto pakiet 100 sms , i tez mozna go w kazdej chwili wylaczyc, pytanie jak wylaczam po 2 dniach od wlaczenia to place rownowartosc tych 2 dni w skali miesiaca czyli 2/30 z 3 zl ?

#431121  autor: play4you2
 22 wrz 2010, 17:17
edek78 pisze:pytanie czy bez zadnych problemow moge zakonczyc umowe z nimi bez ponoszenia konsekwencjii mimo ze umowe rozpoczalem w czerwcu i trwa 2 lata ?
Jeżeli Umowa normalnie zakończyła się po upływie określonego czasu, to jak najbardziej Możesz ją rozwiązać w każdej chwili, bez kary. Jeżeli jednak, Masz jeszcze zobowiązanie terminowe względem zawartej Umowy, to też Możesz ją rozwiązać, jednak zostanie Ci wówczas naliczona opłata specjalna. MAsz na samym dole wyjasnienie, z jakiego powodu jest to robione i dlaczego otrzymałbyś karę.

Pzdr.

#431122  autor: pawelpp
 22 wrz 2010, 17:20
P4Y, dlaczego play24 znów nie działa? Czuję się dyskryminowany :)
a... i dlaczego nie przestrzegacie ustawy o ochronie danych osobowych?

#431124  autor: Patryk2323
 22 wrz 2010, 17:21
Mam prośbę wie może ktoś jak ustawić by pliki wysłane przez Bloototh nie zapisywały się na telefonie tylko na karcie przenośnej w samsungu U700? :)

#431126  autor: play4you2
 22 wrz 2010, 17:29
pawelpp pisze:P4Y, dlaczego play24 znów nie działa? Czuję się dyskryminowany
Z tego co wiem, nie ma żadnej usterki. Zrób zgłoszenie, jeżeli uważasz, że jest to usterka z Twojej strony.
pawelpp pisze:a... i dlaczego nie przestrzegacie ustawy o ochronie danych osobowych?
Odpowiedź już ode mnie otrzymałeś. Jak wspomniałem, nie mam nic więcej do dodania w tym temacie.

Pzdr.

#431128  autor: edek78
 22 wrz 2010, 17:36
1. czy na play24 moge zmienic kod bezpieczenstwa ? jesli tak to w ktorym miejscu jesli nie to gdzie to moge zrobic? mam na mysli kod bezpieczenstwa nadawany podczas zawarcia umowy

2. i jeszcze jedna sprawa mozna wlaczyc sobie za 3 zl netto / miesiecznie pakiet 100 sms , i tez mozna go w kazdej chwili wylaczyc, pytanie jak wylaczam po 2 dniach od wlaczenia to place rownowartosc tych 2 dni w skali miesiaca czyli 2/30 z 3 zl ?

3. gdzie moge wylaczyc mozliwosc laczenia sie z internetem ( mam do tej pory kilka laczen z internetem w momencie gdzie nikt poza mna nie mial dostepu do telefonu a ja wtenczas......spałem :)

#431132  autor: Marens
 22 wrz 2010, 17:40
pawelpp pisze:dlaczego play24 znów nie działa?
Działa Play24.

#431134  autor: Sig
 22 wrz 2010, 17:47
edek78 pisze:1. czy na play24 moge zmienic kod bezpieczenstwa ? jesli tak to w ktorym miejscu jesli nie to gdzie to moge zrobic? mam na mysli kod bezpieczenstwa nadawany podczas zawarcia umowy
Z BOK mam informację, że da się zmienić to jedynie w Salonie. Mowa o tych 6-8 cyfrach, prawda? Sam chcę to zrobić, bo jak przenosiłem pierwszy numer to mnie Sprzedawca zaskoczył tym pytaniem i mam prosty ;-).
  • Strona 64 z 244
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 244
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64