play4you2 pisze:Śmiem zauważyć, że każda z wymienionych przez Ciebie usług jednak działa, choć czasami mogą być chwilowe utrudnienia, które są rozwiązywane na bieżąco.
Niestety nie jesteś ekspertem w tej dziedzinie w przeciwieństwie do mnie i absolutnie mam prawo uważać, że aplikacje internetowe udostępnione do użytku powinny działać zawsze o ile data center nie zostanie wysadzone w powietrze. Tymczasem Play24 raz działa, raz nie.
Chcesz mi też powiedzieć, że kody USSD mają prawo po prostu nie działać przez kilka dni albo w ogóle, mimo iż są oficjalnym sposobem aktywowania/dezaktywowania usług?
Gdyby wszystko działało bez zarzutu nie czepiałbym się ani pracowników, ani procedur. Z resztą... czy np. informacja "realizacją play24 zajmuje się zewnętrzna firma, której zgłaszamy na bieżąco problemy" faktycznie powinna być tajna? Mogę się założyć, że w waszym wypadku tak nie jest, a szkoda bo może wtedy zajęliby się nią specjaliści.
Czasami mogą wystąpić chwilowe utrudnienia? Nie żartuj sobie z nas... Czasami?! OK skoro występują czasami, za każdym razem kiedy będę miał problem z Play24 napiszę na forum kod błędu. Udowodnię ci, że "czasami" znaczy "często".
"Zapewniałeś" mnie już wiele razy i zwykle nic z tego nie wyszło.
play4you2 pisze:
A co jest dla Ciebie skomplikowane? Z chęcią udzielę Ci informacji na ten temat.
Dla mnie nic - korzystam z tak archaicznych ofert, że trudno ich nie znać, ale wielokrotnie spotkałem się z niekompetencją waszych pracowników OK. Zwykle ci z salonów wiedzą wiele więcej, ale infolinia to porażka.
Jeżeli chodzi o ofertę, to podam przykład: w O2 mam stałą, niską stawkę na połączenia i SMSy. Połączenie, SMS, MMS kosztują dokładne tyle samo. Po doładowaniu dostaję często SMSa typu "Miło nam, że jesteś naszym stałym klientem. W prezencie otrzymujesz 500 SMSów". Dodatkowo posiadają 2 promocje - "wybrany kraj", gdzie do danego kraju dzwonisz po takich stawkach jak lokalnie i "wybrane numery z całego świata". W Play już na starcie musisz się zdecydować czy chcesz darmowe rozmowy czy SMSy. Musisz wszystko aktywować kodami, które czasami działają czasami nie. Pakiety danych - kilka różnych pakietów, w różnych cenach, działających tylko w Play lub też w Plusie. Generalnie sam się czasami nie łapałeś w ofercie - przykłady można przeczytać w poprzednich postach. Największy bałagan jest przy wprowadzaniu nowych pakietów/promocji. Zwykle rzecznik sypnie coś na blogu, nikt o niczym nie wie, na Play24 usługi nie ma albo jest i nie można jej aktywować, na infolinii wiedzą, że coś jest ale nie wiedzą jak działa. Bałagan jest wszechobecny.
play4you2 pisze:
Mówisz w liczbie mnogiej a z iloma konsultantami rozmawiałeś na ten temat? Jeżeli wporwadził Cię 1 lub 2 konsultantów w błąd, nie oznacza to, że wszyscy nie wiedzą o co chodzi. Oczywiście, nie powinno być tak, że któryś z konsultantów wprowadza w błąd, ale to się niestety zdarza i to nie tylko u nas.
Znasz moje zdanie o kompetencjach OK. Czasami zdarzają się konsultanci, z którymi aż miło się rozmawia, ale generalnie - dno - zarówno jeżeli chodzi o umiejętności interpersonalne jak i rozumienie oferty i sposobu działania usług. Często sam muszę tłumaczyć konsultantowi np. jaka jest różnica pomiędzy kilkoma rodzajami blokad usługi transferu danych.