Jak zaciagniecie kolejna porzyczke na rozbudowe sieci to ta zlotowka w niczym nie pomoże.
Niech x - Liczba klientów chcących się skontaktować z OK
x razy średnio 5 prób dziennie * 30 dni w miesiącu > mln
x>6666,(6) klientów
z 3 mln użytkowników 6 tysięcy to chyba niezbyt dużo?
[ Dodano: 2009-11-13, 00:44 ]
play4you udzieliłeś mi następujących odpowiedzi.
Rzeczywiście, jeżeli chodzi o Cennik, to opłata jest stała i wynosi 1,00 PLN za połączenie (nie za rozmowę). Zwrot tej kwoty nie jest możliwy, gdyż nie jest to wtedy zgodne z Regulaminem (głównie z § 9 ust. 5, 6 oraz 7). Nie oznacza to jednak, że jeżeli wskutek przeciążenia rozmowa zostałą zerwana lub nie doszło do rozmowy, to nie staramy się naprawić tego błędu. Proponowana jest wówczas rekompensata adekwatna do zaistniałej przyczyny, czyli, jeżeli została wydana 1 złotówka, proponowany jest Pakiet minut proporcjonalnie do poniesionych kosztów. Wiem, że to może wydać się niezadawalające, ale takie są przepisy prawne.
Właśnie o to mi chodzi. Przepisy prawne mówią, że nie można pobierać opłaty za niezrealizowaną usługę. W tym wypadku usługą jest kontakt z OK. Trudno nazwać połączeniem z OK trzaski w słuchawce albo komunikat o przeciążeniu systemu.
proporcjonalnie do poniesionych kosztów
Ja tutaj widzę tylko dysproporcję. Załóżmy, że minuta kosztuje 0.39 zł, więc za jedną złotówkę można rozmawiać przez 2.56 minuty. Play za kilkanaście złotych wydanych na nieudane połączenia z OK proponuje 10 minut. Gdzie tu sprawiedliwość?! To kpiny.
Pracuję o operatora VoIP. Jeżeli klient ma problemy z połączeniami nawet nie z naszej winy to przeważnie nie płaci ani złotówki za następną fakturę. Firma na tym zyska, bo klienci wiedzą, że mogą nam ufać.
Z przykrością stwierdzam, że Twoje odpowiedzi niczym nie odbiegają od odpowiedzi konsultantów. Taka jest po prostu polityka sieci - na każdą reklamację można odpowiedzieć "goń się. idź do sądu jak ci się nie podoba". Dokąd polityka Play się nie zmieni, nie zmieni się także moja polityka w stosunku do Play. Będę tak samo uparty.
Nadal też nie ostałem odpowiedzi z OK czy regulamin Play zmienia się z dnia na dzień, skoro jednego dnia reklamacja jest uznana, a jak klient nie chce dostać super pakietu 10 minut, to reklamacja nie jest uznana. jak to jest możliwe? Pewnie i playforyou to przemilczą...
Play4You, co według Ciebie/Was oznacza nienależyte wykonywanie usług telekomunikacyjnych? Dla Play brak możliwości rozmowy, trzaski w słuchawce i telefon poza zasięgiem to nie jest nienależyte wykonanie usługi. Co w takim razie nim jest?
Tak jak napisał osachorzow
play jest fajny do póki nie ma problemów... gdy się coś zaczyna dziać to czar pryska
Jeszcze jedno pytanie: Dlaczego konsultanci z OK piszą, że nie mogą nawiązywać połączeń z klientami, a mogą?
Jeżeli jest wina z naszej strony, potrafimy przyznać się do błędu.
Fajnie. Ja też. Tylko ja nie otrzymuje wynagrodzenia jeżeli wykonam coś źle, a wy tak.
osachorzow napisał/a:
pawelpp, play ukręciło sprawie łeb, żebyś im już nie truł...
Gwarantuję Ci, że tego typu praktyki absolutnie nie są stosowane przez Play.
Jak widać są, bo od paru miesięcy Play ma w du* to, że nie mogą dzwonić i nie zwróciło ani złotówki za przerwane "połączenia" z OK. Tak jak napisałem wyżej - "idź do sądu" - to odpowiedź Play na reklamacje.
Każdy Operator ma podobne problemy z merytoryką odpowiedzi
Play ma do tego po prostu talent

. Rozumieją tak jak chcą.