• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#321923  autor: thonka
 09 mar 2009, 15:06
gummy_bear pisze:nie prawda, orange nawet po upływie umowy nie ściągnie Ci za darmo simlocka trzeba zapłacić.
wlasnie przeszukalem kazdy mozliwy dostepny regulamin i cennik - rzeczywiscie nie ma tam slowa o tym, ze sciagaja za free po 24 miesiacach, ale nie jest powiedziane, ze tego nie robia. dziwna sprawa.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#321965  autor: pablo_79
 09 mar 2009, 17:25
thonka pisze:akcja z telefonami bez blokad nie dotyczy zestawow TT ;) jezeli w zestawie dostaniesz zablokowany telefon to dopiero po 24 miesiacach ja sciagna. wczesniej trzeba zaplacic bagatela 500zl.
Po akcji uwolnienia telefonów od simlocków Era sprzedaje również zestawy TT z telefonami bez blokady simlock.

#321974  autor: thonka
 09 mar 2009, 18:08
pablo_79 pisze:Po akcji uwolnienia telefonów od simlocków Era sprzedaje również zestawy TT z telefonami bez blokady simlock.
czytaj ze zrozumieniem. jezeli zakupisz zestaw TT i telefon bedzie mial blokade to masz pecha, bo akcja ta nie obejmuje TT i musisz zaplacic. nigdzie nie napisalem, ze takie zestawy nie istnieja.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#322024  autor: eski
 09 mar 2009, 21:05
Nie no z tego co wiem po swoim doswiadczeniu do Era przed ta akcja oczywiscie, zdejmowala za free simlocki po wygasnieciu umowy badz po podpisaniu nowego aneksu (bo wiadomo ze mozna podpisac nowa umowe na 3-4m-c wygasnieciem aktualnej). Takze pod tym wzg bylo bardzo spoko, teraz juz nie bedzie tego problemu.

#322491  autor: senshiro
 12 mar 2009, 00:17
Najpier Era, potem Play... Kolej na Plusa - Plus zrezygnuje z simlocków?
Na ostatniej konferencji prasowej Polkomtela, prezes spółki, Jarosław Bauc powiedział dla jednego z portali z branżowych, że Plus w ciągu kilku miesięcy zrezygnuje z simlocków. Informację tę potwierdziliśmy u rzecznika prasowego.
Jak widać Era spowodowała małą rewolucję w kwestii sim-locków :) Ciekawe co zrobi Orange, jak Plus też zacznie sprzedawać telefony bez locka... :-D

Obrazek

#322570  autor: kowcio
 12 mar 2009, 14:30
senshiro pisze:Jak widać Era spowodowała małą rewolucję w kwestii sim-locków :) Ciekawe co zrobi Orange, jak Plus też zacznie sprzedawać telefony bez locka... :-D
Siłą rzeczy będzie musiał, ale to tak szybko się nie zmieni :P Pod koniec roku prawdopodobnie, takie mam przeczucia ;)

No to mamy piękna rewolucję z sim-lokami...

#322786  autor: pablo_79
 13 mar 2009, 21:27
Jeśli chodzi o akcję Ery, to dobrze by było, gdyby uaktualnili informacje dotyczące ceny ewentualnego zdjęcia blokady sim z telefonu w zestawie TT. Nie chce mi się wierzyć, by współcześnie cena była tak wysoka.
Ale Era rozpoczęła rewolucję, tego nie da się ukryć. :wink:

#325620  autor: misio142
 26 mar 2009, 11:50
Hej. A jak wygląda w Erze sprawa ich softu? Skoro simlocka nie ma to czy wgrywają swoje logo itp.. ustawienia. Pytam bo przedłużam umowę i chciałbym 6500 slide ale dać nowy fon bratu a ona ma playa? Czy to nie będzie przeszkadzać. Bo głupo by wyglądało że karta play a meny itp Ery. Z góry dziękuję za odp.

#325676  autor: thonka
 26 mar 2009, 16:22
kowcio pisze:Siłą rzeczy będzie musiał, ale to tak szybko się nie zmieni :P Pod koniec roku prawdopodobnie, takie mam przeczucia ;)
moza tylko sie domyslac, ze bedzie to na swieta, bo raczej nie przed wakacjami. juz widze te reklamy w stylu 'na swieta orange daje wam nowa jakosc telefonow bez blokad' :D
misio142 pisze:Hej. A jak wygląda w Erze sprawa ich softu? Skoro simlocka nie ma to czy wgrywają swoje logo itp.. ustawienia. Pytam bo przedłużam umowę i chciałbym 6500 slide ale dać nowy fon bratu a ona ma playa? Czy to nie będzie przeszkadzać. Bo głupo by wyglądało że karta play a meny itp Ery. Z góry dziękuję za odp.
branding nie ma nic do simlocka wiec jest wysoce prawdopodobne, ze grafika ery w nim bedzie... ja dlugo uzywalem t630 z ery z karta orange i jakos specjalnie mi to nie przeszkadzalo... tapete i temat moze zawsze sobie zmienic ew. wgrac sobie nowy soft bez brandingu.

#325748  autor: yagi
 26 mar 2009, 22:05
misio142 pisze:Hej. A jak wygląda w Erze sprawa ich softu? Skoro simlocka nie ma to czy wgrywają swoje logo itp.. ustawienia.
Tak wgrywaja.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6