• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 55 z 244
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 244

#428060  autor: play4you2
 06 wrz 2010, 15:37
qper pisze:Masz możliwość wyłączenia tego w panelu tak, aby była siwa dioda zamiast zielonej ?
Daj mi info na pw z numerem telefonu, może cos poradzę.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#428073  autor: Sławek
 06 wrz 2010, 16:57
play4you2 pisze:
Sławek pisze:Jesli Ci sie nie chce odpowiadac, to nie odpowiadaj wcale.
(...)

Rozumiem, że teraz chyba jasno określiłem temat? Zalecam na prawdę skorztanie z Regulaminów. Pzdr.

Bo trzeba od razu zakladac lenistwo forumowiczow, prawda? :-P
Regulamin, ktory podales, czytalem, ale wlasnie interesowalo mnie to, czego w nim nie ma, a o czym napisales teraz. Dzwonilem tez na infolinie (po 15min udalo mi sie w koncu doczekac na konsultanta ;) ). Podobno przy przejsciu na Longplay sms- nie dostaje sie ani smsow, ani mozliwosci uruchomienia pakietow. Przy zwyklym lonpglay tez jest gola taryfa, ale mozna pakiety uruchamiac wlasciwe dla tej taryfy.
Wyglada na to, ze nadal bardziej oplaca sie wziac nowy numer i to najlepiej w mixturze, niz zmieniac taryfe.
A jeszcze jedno pytanie, bo tego info tez nie znalazlem- czy wciaz obowiazuje ta promocja 200smsow miesiecznie po przejsciu z Fresha na Mixture? :)

#428085  autor: play4you2
 06 wrz 2010, 18:19
Sławek pisze:A jeszcze jedno pytanie, bo tego info tez nie znalazlem- czy wciaz obowiazuje ta promocja 200smsow miesiecznie po przejsciu z Fresha na Mixture?
A to, to już można było wyszukać :P. Wystarczy trochę "popatrzeć" na stronce :P. Ok, jest. Link poniżej.

http://www.playmobile.pl/pl/play-mix/pr ... index.html

Co do "lenistwa" jak to ująłeś, to wcale tak nie jest. Po prostu warto czasem samemu coś poszukać. Zauważ, że nie zawsze mogę tu być, a moja komunikacja z wami jest tak na prawdę moim zajęciem "dodatkowym", nie podstawowym (o czym już mówiłem). Z tego względu, lepiej jak się skupię na "konkretnych" problemach (jeżeli się pojawią), niż na informowaniu o czymś, co jest swobodnie dostępne na stronie.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#428086  autor: patrix-83
 06 wrz 2010, 18:24
PlayForYou2

Moja prośba do twojej interwencji w temacie "PROBLEM Z FAKTURĄ PO KONSOLIDACJI KONT ABONENCKICH-LONGPLAY" (zgłoszenie nr 21403388) jest już nieaktualne bo właśnie wyjąłem fakturę ze skrzynki pocztowej na wymienioną w tym zgłoszeniu brakującą kwotę także wszystko się już zgadza. Narobiłem przedwcześnie niepotrzebnego zamieszania.

Pozdrawiam.

#428157  autor: pawelpp
 07 wrz 2010, 09:46
Pytanie do konsultanta: "Czy i kiedy wyraziłem zgodę na otrzymywanie SMSów z informacjami o promocjach oraz udostępnianie moich danych innym firmom?"
odpowiedź w zgłoszeniu:
Dziękujemy za zgłoszenie dotyczące niejasności, które wpłynęło do nas 1 września 2010 roku za pośrednictwem infolinii. Informujemy, iż przy podpisywaniu Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych wyraził Pan zgodę własnoręcznym podpisem , iz wyraża Pan zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Bez tej zgody niestety nie ma możliwości zawarcia Umowy z firmą P4. Do Klienta wysłano sms'a: "Witamy, uprzejmie informujemy, ze zgloszenie nr 21276341 zostalo rozwiazane, aby poznac jego tresc prosimy o kontakt 790500500 lub *500"
Tyle to ja wiem! A pytanie dotyczyło całkiem innej rzeczy. Kolejne pytanie: skoro odpowiedź jest udzielana tym samym kanałem to dlaczego konsultant nie oddzwonił? Znów magiczny telefon do mnie wykręcał numer?
Dodam, że dyspozycję wyłączenia tych p* SMSów złozyłem tydzień temu i do tej pory dostaję kilka dziennie!

#428205  autor: Logith
 07 wrz 2010, 13:19
Mam dwa numery w Play,przy podpisywaniu umowy wyraziłem świadomie chęć dostawania wiadomości tekstowych z reklamami. Ostatnio dostałem SMS'a wczoraj, wcześniej 03.09 i 01.09. Nie ma ich dziennie nie wiadomo ile, bez przesady. Godziny też są ludzkie - wczoraj o 18.00. A oferty w większości fajne, raz skorzystałem ;-)

Obrazek
Obrazek

#428221  autor: pawelpp
 07 wrz 2010, 15:35
Hahaha... co to jest ???otp.form.label.otp.tip??? :D
Obrazek
E-faktura też działa:
"Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut"

Logith ja świadomie nie wyraziłem zgody, bo mnie wkurzają takie SMSy, bo zwykle jeżeli dostaję SMS to jest to ważna informacja i nie mam ochoty otrzymywać czegoś, co mnie w ogóle nie interesuje, w szczególności spamu typu "Wygrałeś kilka milionów!!!". Jest ich kilka, co stanowi generalnie 50-100% mojej skrzynki odbiorczej.

[ Dodano: 2010-09-08, 08:58 ]
Dzisiaj znów komunikat:
Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana. Kod błędu: 1343929
Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 14.07.2005 r. w sprawie wystawiania oraz przesyłania faktur w formie elektronicznej:
5. Faktury przesłane w formie elektronicznej powinny być przechowywane przez ich wystawcę oraz odbiorcę w formie elektronicznej w formacie, w którym zostały przesłane, w sposób gwarantujący autentyczność ich pochodzenia i integralność ich treści, jak również ich czytelność przez cały okres ich przechowywania
Regulamin udostępniania faktur VAT w formie elektronicznej
15. Dostęp do e-Faktur moŜe być dla Abonenta ograniczony z przyczyn technicznych, leŜących po stronie P4. P4 zobowiązuje się
zapewnić moŜliwość korzystania z Usługi w godzinach 8.00 – 18.00, na poziomie co najmniej 95% czasu w danym kwartale.
Zgodnie w moimi wyliczeniami przez 4 i pół dnia usługa może nie działać. Zobaczymy...
Poza tym zupełnie nie rozumiem, dlaczego można wysłać Awizo a nie można razem z nim wysłać faktury?

#428380  autor: oscarro
 08 wrz 2010, 13:43
Mam problem z dochodzeniem smsów w playu. Na LG GT540 nie dochodzą smsy z haslami jednorazowymi od play oraz inne smsy od operatora. Wszystkie inne smsy, także te z numerów specjalnych dochodzą. Napisałem reklamację co oczywiście nie przyniosło żadnego skutku.
Nie do końca wiem o co chodzi. Po przełożeniu karty do starego telefonu przedwczoraj, przyszło mi ze 20 zaległych wiadomości z playa. Po przełożeniu karty dzisiaj, także na starym telefonie wiadomości te już nie dochodzą.

Co ciekawe jest to już druga podobna sytuacja. U mojej dziewczyny na tym samym modelu telefonu nie dochodziły żadne wiadomości POZA tymi z playa i innych numerów specjalnych. Tyle, że wtedy reklamacja pomogła, chociaż w odpowiedzi stwierdzono, że było wszystko w porządku.

#428381  autor: play4you2
 08 wrz 2010, 13:48
oscarro pisze:Mam problem z dochodzeniem smsów w playu.
Skontaktuj się z naszym BOK w tej sprawie. Najlepszym rozwiązaniem, będzie wryfikacja tego przypadku.

Pzdr.

#428384  autor: wilk100
 08 wrz 2010, 14:11
Taka dziwna sprawa.

Na koncie pojawiło mi sie nagle 23,67 zł jako srodki niezapłacone. Kwota pojawiła sie miedzy godzinami rannymi a popołudniem. Przejrzałem wiec panel na www i poza abonamentem nic nie wydałem. Również ta nie została doliczona nawet do faktury.
Wysłalem wiec zgłoszenie przez formularz. Nagle na drugi dzien kwota znikneła natomiast zgłoszenie widneje jako "zarejestrowane" a nie zakonczone . Błąd systemu czy co ?.

#428391  autor: playonline
 08 wrz 2010, 14:44
oscarro pisze:Mam problem z dochodzeniem smsów w playu. Na LG GT540
Ten model LG jest dziwnie pechowy... Zglos to jeszcze raz.
wilk100 pisze:Na koncie pojawiło mi sie nagle 23,67 zł jako srodki niezapłacone.
Ja tez tak mialem. Zglosilem i skorygowali. Blad systemu.

#428411  autor: ri0ter
 08 wrz 2010, 15:43
Czy wiadomo coś na temat dostępności Samsunga Wave? Podobno są braki na magazynie, chcialem jak najszybciej prznieść numer a nawet nie wiem ile trzeba czekać na telefon :?

#428447  autor: play4you2
 08 wrz 2010, 18:29
ri0ter pisze:Czy wiadomo coś na temat dostępności Samsunga Wave?
Generalnie Możesz złożyć zamówienie na ten model w Salonie i nie powinno być z tym kłopotu. Jakby co, to daj mi znać. Zobaczę, co da się zrobić.

Pzdr.

#428486  autor: Marens
 08 wrz 2010, 21:38
Mam pytanie odnośnie Play Online i HSPA.
Od pewnego czasu w sieci macierzystej P4 we Wrocławiu pojawiło się HSPA.
Tutaj screen z potwierdzeniem iż jestem zalogowany do P4
http://img59.imageshack.us/i/schowek01wl.jpg/
Kod: Zaznacz cały
C:\Users\Marek>ping onet.pl

Badanie onet.pl [213.180.146.27] z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 213.180.146.27: bajtów=32 czas=85ms TTL=58
Odpowiedź z 213.180.146.27: bajtów=32 czas=91ms TTL=58
Odpowiedź z 213.180.146.27: bajtów=32 czas=104ms TTL=58
Odpowiedź z 213.180.146.27: bajtów=32 czas=88ms TTL=58

Statystyka badania ping dla 213.180.146.27:
    Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0
             (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 85 ms, Maksimum = 104 ms, Czas średni = 92 ms
Dodam, że przykładowo w Legnicy, Oławie, Brzegu Opolskim jest dalej HSDPA.
Czy Play4You2 mógłbyś uszczypnąć rąbka tajemnicy użytkownikom forum Telepolis?
Prędkość na karcie Play Online jest przyblokowana po profilu do 1024kbps/386kbps.
Play Fresh to natomiast 2048/386kbps

Czy to jest ta zapowiadana niespodzianka?
Domyślam się, że zmiany powinny ruszyć od początku roku akademickiego kiedy studenci zjadą się? Postaram się zweryfikować w piątek Katowice i Kraków.

Znając życie będzie to tajemnica służbowa, ale chyba poprawnie wydedukowałem :-D
Wprowadzane ostatnio modemy obsługują HSPA.

#428507  autor: Mila89
 08 wrz 2010, 22:32
Marens czytanie ze zrozumieniem sie kłania
play4you2 pisze: moja komunikacja z wami jest tak na prawdę moim zajęciem "dodatkowym", nie podstawowym (o czym już mówiłem). Z tego względu, lepiej jak się skupię na "konkretnych" problemach (jeżeli się pojawią), niż na informowaniu o czymś, co jest swobodnie dostępne na stronie.

Pzdr.
A jak na stronie o tym nie pisze tzn ze jest to tajemnica handlowa i i tak ci nie odpowiedza...

#428523  autor: Marens
 09 wrz 2010, 01:23
A jak na stronie o tym nie pisze tzn ze jest to tajemnica handlowa i i tak ci nie odpowiedza...
Zwróć uwagę na to, że odpowiedziałem sobie sam.

#428531  autor: play4you2
 09 wrz 2010, 08:39
Postanowiłem coś sprawdzić i dowiedziałem się, że ten problem rzeczywiście może występować, ale nie dotyczy naszej sieci, ale tego telefonu. Spróbuj oddać go do naprawy, być może to pomoże. W tym przypadku, z naszej strony niestety nie ma żadnej winy. Informacja dla pozostałych, którzy mają ten model telefonu, że u was też mogą być takie problemy. W tej sprawie zalecam udanie się do serwisu.
Marens pisze:Znając życie będzie to tajemnica służbowa,
No niestety, wiesz, że nie mogę na ten temat rozmawiać. Zresztą szczerze Ci powiem, że nawet nic nie wiem o tego typu działaniach. Jak będę wiedział cokolwiek i będę mógł się tym z wami podzielić, zrobię to. Zachęcam do śledzenia blogu naszego Rzecznika, tam najprawdopodobniej najszybciej dowiecie się o nowinkach i zmianach.

Pzdr.

#428535  autor: Sig
 09 wrz 2010, 09:09
play4you2 pisze:
Postanowiłem coś sprawdzić i dowiedziałem się, że ten problem rzeczywiście może występować, ale nie dotyczy naszej sieci, ale tego telefonu. Spróbuj oddać go do naprawy, być może to pomoże. W tym przypadku, z naszej strony niestety nie ma żadnej winy. Informacja dla pozostałych, którzy mają ten model telefonu, że u was też mogą być takie problemy. W tej sprawie zalecam udanie się do serwisu.
Skoro wiecie, że telefon może sprawiać problemy w waszej sieci, to poco trzymacie go w ofercie?

#428542  autor: play4you2
 09 wrz 2010, 09:53
Sig pisze:Skoro wiecie, że telefon może sprawiać problemy w waszej sieci, to poco trzymacie go w ofercie?
Przede wszystkim, nie my jesteśmy jego producentem. Jeżeli nasi Klienci chcą ten telefon, my go dla nich sprowadzamy. Jeżeli sprawia kłopoty, współczuję, ale podkreślam, jedynie co możemy zrobić, to odesłać go w ramach gwarancji do Producenta (jeżeli ktoś go do nas przyniesie do Salonu). Telefon a sieć komórkowa, to całkiem 2 różne rzeczy w rozumieniu działalności gospodarczej. Zauważcie proszę, że my świadczymy usługi telekomunikacyjne a nie produkujemy sprzęt do umozliwienia świadczenia tych usług. Dlatego właśnie każdy sprzęt (telefon, modem), jeżeli występuje na Umowie, jest traktowany jak transakcja wiązana, ale nie nadrzędna. Oznacza to, że w stosunku do takich zdarzeń, mają tu zastosowanie odrębne przepisy prawa. Sama Umowa jest zawierana na świadczenie Usług Telekomunikacyjnych i jest to mocno podkreślone na samym druku, w tytule, drukowanymi literami, aby nie było żadnych wątpliwości (możecie to sprawdzić sami, jak macie Umowy).
Mam nadzieję, że trochę Ci teraz wyjaśniłem to zdarzenie.

#428579  autor: metpablo
 09 wrz 2010, 13:19
Do kiedy można było aktywować SD w Play Fresh? OK odpisało mi, że do 30 sierpnia, podczas gdy na blogu MG jest data 31 sierpnia...

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.
  • Strona 55 z 244
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 244
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55